• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beyaz dışkı problemi

Sinn1

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
3 haftadır dışkıda düzensizlik .halsizlik iştahta azalma
Kullanılan İlaç
Entrobac
Herkese merhabalar .Belki yanlış yapıyorum ama aynı sorundan dolayı 3.kez konu açmak zorunda kaldım .3 haftadır dışkı düzensizliği var ve düzelmiyor .entrobac verip takip ettim aynı.multivitamin verdim aynı.dışkılar bazen sadece beyaz bazen sade su bazen küçük yeşil nokta halinde geliyor .sabah ise oldukça büyük dışkı yapmış olduklarını görüyorum.dal darı veriyorum ona rağmen iştahlarında azalma var.gündüz vakti başını arkaya gömüp uyuyorlar .dişi olan bazen kusma hareketi yapıyor ama kur davranışımı bilmiyorum .kafeste aniden çırpınıp nefes nefese kaldığı oluyor .şimdi erkek olanEkli dosyayı görüntüle 45912Ekli dosyayı görüntüle 45913 muhabbet kuşum da rahatsız.güncel fotoğraf ve videoları yükleyeceğim .lütfen ilgilenir misiniz daha kötü olmalarından korkuyorum

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Herkese merhabalar .Belki yanlış yapıyorum ama aynı sorundan dolayı 3.kez konu açmak zorunda kaldım .3 haftadır dışkı düzensizliği var ve düzelmiyor .entrobac verip takip ettim aynı.multivitamin verdim aynı.dışkılar bazen sadece beyaz bazen sade su bazen küçük yeşil nokta halinde geliyor .sabah ise oldukça büyük dışkı yapmış olduklarını görüyorum.dal darı veriyorum ona rağmen iştahlarında azalma var.gündüz vakti başını arkaya gömüp uyuyorlar .dişi olan bazen kusma hareketi yapıyor ama kur davranışımı bilmiyorum .kafeste aniden çırpınıp nefes nefese kaldığı oluyor .şimdi erkek olanEkli dosyayı görüntüle 45912Ekli dosyayı görüntüle 45913 muhabbet kuşum da rahatsız.güncel fotoğraf ve videoları yükleyeceğim .lütfen ilgilenir misiniz daha kötü olmalarından korkuyorum
Merhaba. 2.konunuzda sizden solunum problemi ile ilgili video istemiştim. Ama yüklemediniz. Öncelikle ikisinin de tünekte, uyuklamazken, normal duruş anlarında videolarını yüklemenizi rica ediyorum. Kuyrukları görünecek şekilde. Ayrıca kusma anının daha uzun videosunu yakalayabilirseniz iyi olur.

Sinn1

Aktif Üye
Solunum problemi ile ilgili video yakalayamadım .kusma anına tekrar denk gelirsem atacağım .şimdi normal duruşları I gösteren video atacağım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Hiç antibiyotik ya da herhangi bir ilaç kullandınız mı? Bakım rutininiz nedir? Neler verirsiniz? Enteobac ve multivitamin harici? Muktivitamin gerwit mi? Kafeste grit kum var mı?

Sinn1

Aktif Üye
Sera ve gerwit in multivitamin i veriyorum .kafeste grit kum vardı ama çok fazla tüketiyorlardı dışkı rengi kumun içindeki kırmızı tanecikleri rengine dönmüştü dün grit kumu çıkardım.b vitamini gerwitin yine haftada 1 veriyordum .onun dışında veterinerden aldığım avicare marka destekleyici ilaçlar var ama onları uzun zamandır kullanmadım

Sinn1

Aktif Üye
Kusma hareketinin en uzun 10 sn lik videosu sadece öyle yapıyor ama kusmuyor

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Sera ve gerwit in multivitamin i veriyorum .kafeste grit kum vardı ama çok fazla tüketiyorlardı dışkı rengi kumun içindeki kırmızı tanecikleri rengine dönmüştü dün grit kumu çıkardım.b vitamini gerwitin yine haftada 1 veriyordum .onun dışında veterinerden aldığım avicare marka destekleyici ilaçlar var ama onları uzun zamandır kullanmadım
Peki sera ve gerwiti aynı anda mı veriyorsunuz? Ya da elinizdeki takviyeleri karıştırıp aynı anda verdiğiniz oluyor mu? Bana tam program rutininizi yazar mısınız?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
@Sinn1 nefes alırlarken kuyruk oynuyor mu? Arada kaves teline dik asılıp kalıyorlar mı? Gözlerde yaşarma var mı?

Sinn1

Aktif Üye
Nefes alıp verirken kuyrukları oynamıyor .geçen hafta gerwit bu hafta sera verdim .haftada 1 multivitamin veriyordum .2 gün sonrasında da b vitamini .son 3 gündür entrobac verdim onu da haftada 1 veriyordum normalde .dışkı bozulunca üst üste Verdim hiçbir şeyi karıştırıp verdiğim olmadı

Sinn1

Aktif Üye
Dışkısını yaparken popo tüylerini kabartıyor sanki zorlanıyor gibi.sık sık kaşınıyorlar geçen hafta biraz tüyleri dökülmüştü

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Dışkısını yaparken popo tüylerini kabartıyor sanki zorlanıyor gibi.sık sık kaşınıyorlar geçen hafta biraz tüyleri dökülmüştü
O zaman üst solunum yolu enfeksiyonunu eliyoruz, kuyruk oynamıyorsa. Sıvı, beyaz dışkılar ya stres ya açlık dışkısı. Siz öğürme ve zayıflama var dediğiniz için, bir ihtimal kursak mantarı oldukları için, mantar kursağı kapatarak kuşun yediğinden faydalanamamasını sağlıyor olabilir. Gönderdiğiniz dışkı resimleri çok kötü değil aslında ama 2.olanda dışkının suyunu biraz yeşil gördüm. Önlem olarak 3 gün kursak mantarı tedavisi yapabiliriz. İnternetten care4birds fungistop (Bölünmüş) alalım. Gelene kadar 1 gün gerwit, 2 gün probiyotik verin.probigotiği verdiğiniz akşam yazın. Tedaviyi tarif edeyim. Bu arada sular şişe su olacak mutlaka. Arıtma ya da çeşme değil.

Sinn1

Aktif Üye
Ya kusura bakmayın sürekli yazıyorum ama bu sabah dişi kuşumun hapşırık sesine uyandım sanki nefes alamıyor gibiydi .video çekmeye çalıştım bir de kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyordu .dediğiniz mantar ilacının siparişini verecem ama solunum yolundan da şüpheniz vardı tekrar bakabilir misiniz rica etsem

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba kardeşim kuşun popoyu kontrol ettiniz mi yumurta var mı? Tecrübeli birine götürüp bir baktırın olma ihtimali yüksek

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Üst Alt