• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! SULTAN PAPAĞANIM BEYAZ KİREÇ GİBİ DIŞKILIYOR

mfurkan97

Yeni Üye
3-4 aylık Bebek sultan papağanım var, arkadaşımdan alalı 2-3 hafta oldu . İlk aldığımda hasta olduğunu fark etmiştim sanırım kursağında problem vardı dışkısında yemler vs vardı iştahı yoktu düzgün yem yemiyordu, sonra normal veteriner hekime danıştım (yakınımda kanatlı uzmanı veteriner yok) antibiyotik ve ishal ilacı vermişti onları kullandım 5 gün, sonra ilac dozları fazla geldi sanırım 4. günden itibaren yavrunun bacağında seğirme oldu ve ilacları kestik, daha sonra güvercinci bir abimizden vitamin tarzında bir takviye damla aldım onu 6 gün günde 3 damla ağıza şeklinde kullandım ve seğirme de geçti ishali vs de geçti, iştahıda düzeldi çok güzel yem yiyor suyunu içiyor fakat dışkısı bu şekilde beyaz kireç gibi değişik bir şey bunu nasıl çözebiliriz ?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
3-4 aylık Bebek sultan papağanım var, arkadaşımdan alalı 2-3 hafta oldu . İlk aldığımda hasta olduğunu fark etmiştim sanırım kursağında problem vardı dışkısında yemler vs vardı iştahı yoktu düzgün yem yemiyordu, sonra normal veteriner hekime danıştım (yakınımda kanatlı uzmanı veteriner yok) antibiyotik ve ishal ilacı vermişti onları kullandım 5 gün, sonra ilac dozları fazla geldi sanırım 4. günden itibaren yavrunun bacağında seğirme oldu ve ilacları kestik, daha sonra güvercinci bir abimizden vitamin tarzında bir takviye damla aldım onu 6 gün günde 3 damla ağıza şeklinde kullandım ve seğirme de geçti ishali vs de geçti, iştahıda düzeldi çok güzel yem yiyor suyunu içiyor fakat dışkısı bu şekilde beyaz kireç gibi değişik bir şey bunu nasıl çözebiliriz ?
Merhaba geçmiş olsun
Kafes içinde kalamar kemiği ve gaga taşı var mı?
Sürekli onlardan yiyorsa beyaz dışkılar, onlardan uzak kalınca yemezse düzelir
Yok eğer kalamar kemiği ve gaga taşı yoksa sorun pankreasta malesef
Pankreas enzimleme yapmayınca dışkı beyaz olur
Beslenme şekli değişmeli sebze ağırlıklı beslenmeli, diyet yem verilmeli pankreas yorulmamalıdır
Yağlı tohumlar yumurta çekirdek vermeyin
Diyet yemi mamaist.com dan temin edebilirsiniz

mfurkan97

Yeni Üye
Merhaba, kafeste kalamar ve gaga taşı bulunmuyor. Yem olarak sadece Marketten aldığım kapalı paket paraket yemi veriyorum. suyunada günlük 100ml suya 3 damla multivitamin ekliyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, kafeste kalamar ve gaga taşı bulunmuyor. Yem olarak sadece Marketten aldığım kapalı paket paraket yemi veriyorum. suyunada günlük 100ml suya 3 damla multivitamin ekliyorum
Lütfen probiyotik kullanın
Diyet yeme geçin
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir mutlaka temin edin
Bölünmüş olarak temin edebilirsiniz internetten alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz

Üst Alt