Huzurun annesi
Paylaşımcı
- Hastalık Belirtileri
- Kabarma , uyku , kuyruk sekmesi, zayıflama
Merhaba 2 yaş dişi muhabbet kuşum uzun bir süredir hasta. Kendini çok kabartıyor , sürekli uyuyor ve kuyruğu aşağı yukarı tık tık atıyor. Kuscuya götürdüm bağırsak florası bozulmuş dedi b vitamini verdi ( elexsus adında ) bu vitamini bir süre kullandık ama bir fayda olmadı daha sonra hem bağırsak florası bozulmuş hem de tüye girmiş dedi ishal etmemiz lazım dedi sebze yemediği için salatalık ishal etsin diye salatalığı püre yaptım şırıngayla verdim yine çare olmadı günden güne zayıfladı kurumaya girdi. 30 gr bile kalmamıştı. Bu sürede eşi ciflesmek istediği için ve dişi kabul etmeyince kavga ettikleri için ayırdım kuşları . Bu sürede zarfında herkes sakın veterinere götürme veteriner kusdan anlamıyor kuşa tavuk ilacı verip öldürüyor dedi bende korkumdan götürmedim ama artık o kadar kotuledi ki götürmesem de ölecek en azından belki şifası orda dedim riski alıp veteriner e götürdüm. Veteriner yurtdışından geldiğini söylediği bir probyotik verdi( evicare probyotik ve emzym )onu suyuna koyduk yumurta maması yaptım ona da ekledim yemedi siringayla yedirip su verdim. Aspur verdim dal darı verdim. O probyotikden sonra dal darı ve aspur yiyordu sürekli. Bu arada her gün tarttim 30 Gr bile yokken 36 Lara çıktı bu sürede veteriner daha kaliteli bir b vitanimi (evikare multivitamin aminoasit) verdi. Bunu da haftada 2 kullanmaya devam ettik. Ama bugün tarttim 34 Gr a düşmüş . Kuyruk sekmesi devam ediyor . Bu sürede eşler sürekli ötüştü ve bizim kız nasıl becerdiyse kafes telinde küçük bir kiriktan çıkıp eşine gidiyordu. Bir kere öyle sıkıştığı için korktum birleştirdim. Kuyruk sekmesi az da olsa devam ediyor . Nefes alışverişinde sorun yok ara ara uçuyor da ucmadanda sorun yok ama dışkısı poposuna yapısiyor biraz ishal gibi . Kullandığım ilaçları ekliyorum lütfen yardım edin . Yavrum için ne yapabilirim. Ayrıca su içmiyor bizde siringayla veriyoruz su icince dal darı yemeye başlıyor.