• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Yaz mamasına katıbilecek sebzeler nelerdir?

Emre A.

Tutkulu
Merhaba,
Malum yazın gelmesine ramak kala bir çok ürün raflardan kalkıyor. Yaz mamasına hangi sebzeleri katıyorsunuz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yazın daha çok meyve salatası yapılabilir bide mamaya kabak koyulabilir havuç her mevsim bulunur 👍

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
mamaya çok çeşitli sebze katmak risk teşkil edebilir. @Şehmus BAKIR 'ın dediği gibi havuç her mevsim bulunuyor, ilaveten kabak, taze mısır katılabilir.

Ben yazında kışında genelde aynı sebzeleri kullanıyorum. 2 günde 1 mama yapıyorum.
Her mamamda havuç mutlaka bulunuyor. Haricinde değişmeli olarak haftada 1 kırmızı pancar, kereviz, brokoli, mısır, kırmızı papiya biber, kabak , haftada 1 yeşillik ( maydanoz, dereotu, ıspanak ) katıyorum.

Emre A.

Tutkulu
mamaya çok çeşitli sebze katmak risk teşkil edebilir. @Şehmus BAKIR 'ın dediği gibi havuç her mevsim bulunuyor, ilaveten kabak, taze mısır katılabilir.

Ben yazında kışında genelde aynı sebzeleri kullanıyorum. 2 günde 1 mama yapıyorum.
Her mamamda havuç mutlaka bulunuyor. Haricinde değişmeli olarak haftada 1 kırmızı pancar, kereviz, brokoli, mısır, kırmızı papiya biber, kabak , haftada 1 yeşillik ( maydanoz, dereotu, ıspanak ) katıyorum.
haşlanmamış süt mısırdan bahsediyoruz doğru muyum? hocam kırmızı pancarın mevsimi geçmedi mi?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
haşlanmamış süt mısırdan bahsediyoruz doğru muyum? hocam kırmızı pancarın mevsimi geçmedi mi?
evet, ben kışın konserve mısır kullanıyorum, mevsiminde çiğ haşlanmamış mısır, ama sık vermemek lazım, ben haftada 1 mamaya katıyorum.
Ben Balıkesir'deyim , bizim buralarda yazın bile kırmızı pancar bulunuyor. Kırmızı pancarı da sık vermemek lazım, kızıştırıyor.
Ben yukarıda da belirttiğim gibi havuç harici sebzeleri dönüşümlü kullanıyorum.

Emre A.

Tutkulu
evet, ben kışın konserve mısır kullanıyorum, mevsiminde çiğ haşlanmamış mısır, ama sık vermemek lazım, ben haftada 1 mamaya katıyorum.
Ben Balıkesir'deyim , bizim buralarda yazın bile kırmızı pancar bulunuyor. Kırmızı pancarı da sık vermemek lazım, kızıştırıyor.
Ben yukarıda da belirttiğim gibi havuç harici sebzeleri dönüşümlü kullanıyorum.
hocam konuyu tekrar hortlatmak gibi olacakta dün migrosta alışveriş yaparken manav reyonunda süt mısır gördüm ve aldım haşlayayım mı yoksa direkt mi katayım?

bespokeN

Yeni Üye

Kabak haşlanmadan vs. direk çiğ olarak veriliyor değil mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
hocam konuyu tekrar hortlatmak gibi olacakta dün migrosta alışveriş yaparken manav reyonunda süt mısır gördüm ve aldım haşlayayım mı yoksa direkt mi katayım?
Haşla ve 24 saat sonra önlerinden çek 👍

Üst Alt