• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yavru sultan papaganı ayırdım

yasemiiin

Aktif Üye
Merhaba 35 günlük sultan yavrularını ayırdım anne baba çok yoldugu için. Bu yavrular çok korkak yarım yamalak uçuyorlar ben bunlara zarar vermeden beslemek ve alıstırmak istiyorum kendime nasıl yapabilirim. A21 mamaya alısırlar mı öncesinde elle hiç besleme yapmadım hep anne baba besledi. Kasıkla verdim zorla gagasına degdirerek bir iki damla yutturdum .

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba 35 günlük sultan yavrularını ayırdım anne baba çok yoldugu için. Bu yavrular çok korkak yarım yamalak uçuyorlar ben bunlara zarar vermeden beslemek ve alıstırmak istiyorum kendime nasıl yapabilirim. A21 mamaya alısırlar mı öncesinde elle hiç besleme yapmadım hep anne baba besledi. Kasıkla verdim zorla gagasına degdirerek bir iki damla yutturdum .
Merhaba anne baba beslemeli
A21 yetersiz gelebilir
Yorgun anne baba öncesinde ♦ kuluçkaya yatırılmamalıdır
35 günlük yavru uçamaz çünkü kas gelişimi yetersiz

yasemiiin

Aktif Üye
Merhaba anne baba beslemeli
A21 yetersiz gelebilir
Yorgun anne baba öncesinde ♦ kuluçkaya yatırılmamalıdır
35 günlük yavru uçamaz çünkü kas gelişimi yetersiz
Bir de sanırım yanlış anlamıssınız. Anne baba tüylerini yoluyor yavruların yorğun değiller.yumurtladılar ama yumurtaya da yatmadılar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bir de sanırım yanlış anlamıssınız. Anne baba tüylerini yoluyor yavruların yorğun değiller.yumurtladılar ama yumurtaya da yatmadılar
Evet yanlış okumuşum
Bir nevi de doğru yazmışım🤗
Anaçlar vitamin eksikliğinden dolayı yolar
Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim
Tüm ihtiyaçlarını karşılar yolma durur%90
Haftada 2 defa anne babaya 2 şer damla içirin(ağızlarına damlatın)
Haftada 1 defa yavrulara 2 damla ağızlarına damlatın
Çay kaşığı yada şiringa ile verin
Suya katılmaz yağ bazlıdır
Vitamin mineral ve protein eksikliğinde yaparlar
Yolup emer tükürürler
Formmix içince gereksinim biter büyük oranda
İnternet üzerinden yada mamaist.com dan Bölünmüş olarak temin edebilirsiniz

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yok uçuyorlar babayı yanına koydum hem doyurdu hem yoldu. Geri ayırmak zorunda kaldım
Çok yolmuşlar hemen temin edin içirin lütfen
Bebeklere tüy yapısında ve gelişimsel çok büyük fayda sağlar

yasemiiin

Aktif Üye
Tavsiyenizle daha önce almıstım mamaya katsam olur mu anne baba çok hırçın onlara içirmem zor yumurta mamasına katıyordum arada

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tavsiyenizle daha önce almıstım mamaya katsam olur mu anne baba çok hırçın onlara içirmem zor yumurta mamasına katıyordum arada
Çok iyi🤗
Yiyorlarsa katın mamaya 7/8 damla damlatın yesinler
Yavrularun ağızlarına 2 damla haftada 1 defa damlatın🤗

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhabalar,
Kendi tecrübelerime dayanarak yazmaktayım.

Takımdan daha önce de yavru aldınız ve yolma yapdıysa ne yazık ki huydur.
Ne verirseniz verin değişmez.

Ve şu an aslında üretim sezonu kapandı havalar ısındı,
Sezon dışı üretimler de de kuşlar eksiklik olmamasına rağmen eksiklik varmış gibi davranıp yavru yolma yapıyor.
Bu durum da da ne verirseniz verin yolma bitmiyor.

El beslemede de ilk başlarda zorlanırsınız, bebeler size alışınca 2 günde alışıyorlar genellikle
Artık sizden dilenmeye başlar ve kolaylıkla beslersiniz burda su duruma dikkat edin.

El beslediniz, kursaktaki mama sindirilmeden yeni mama vermeyin kursak mantarına davetiye çıkartırsınız.
Bilginiz olsun.
Başarılar dilerim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar,

Sezon dışı üretimler de de kuşlar eksiklik olmamasına rağmen eksiklik varmış gibi davranıp yavru yolma yapıyor.

El beslemede de ilk başlarda zorlanırsınız, bebeler size alışınca 2 günde alışıyorlar genellikle
Artık sizden dilenmeye başlar ve kolaylıkla beslersiniz burda su duruma dikkat edin.

El beslediniz, kursaktaki mama sindirilmeden yeni mama vermeyin kursak mantarına davetiye çıkartırsınız.
Bilginiz olsun.
Başarılar dilerim.
Merhaba bende tecrübeme dayanarak yazıyorum
Kuş yolmayı vitamin aminoasit ve protein eksikliğinden yapar, tüyü koparır kökü emer tükürür
Yıllardır üretim yapmaktayım
Tek bir kuşumda yolma olmadı
Kuluçka döneminde Formmix desteği yaparım
1 kez dahi karşılaşmadım tüy yolmaları olmaz

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba bende tecrübeme dayanarak yazıyorum
Kuş yolmayı vitamin aminoasit ve protein eksikliğinden yapar, tüyü koparır kökü emer tükürür
Yıllardır üretim yapmaktayım
Tek bir kuşumda yolma olmadı
Kuluçka döneminde Formmix desteği yaparım
1 kez dahi karşılaşmadım tüy yolmaları olmaz
Hocam kesinlikle haklısınız eksiklik varsa yapar, ama huy edinmişse yapmama şansı yok
Şanslı oldugunuzu düşünmekteyim ve sevinmekteyim gerçekten hiç hoş bir durum değil bu yolma işi.

Bendeki kuşların eksikliği olması imkansız, efsane besleniyorlar, reçetemizde karidesinden polenine sebzesine kadar yok yok

Bir takım vardı, analı babalı tanalı sahiplendirdim :)
Helan elimde olsalardı size hediye etmek isterdim, yolmamayı başarırsanız ellerinizden öperdim gerçekten.

Not: Formmix de denendi, saf terayagıda denendi, farklı bir kaç unsur dahil denendi ama vazgeçmek bilmiyorlar ben onlardan vazgeçtim :)

yasemiiin

Aktif Üye
Merhabalar,

Bilginiz olsun.
Başarılar dilerim.
Bilgiler için teşekkür ederim bugün ikinci gün ama pek alısmadılar 40 güne yaklastılar. Yine de zorla olsa da mama veriyorum az da olsa kursaklarına gidiyor. Dediğiniz gibi yapacağım mama sindirilmeden başka öğün vermeyeceğim. Bu bilgi için de ayrıca teşekkür ederim🤗

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam kesinlikle haklısınız eksiklik varsa yapar, ama huy edinmişse yapmama şansı yok
Şanslı oldugunuzu düşünmekteyim ve sevinmekteyim gerçekten hiç hoş bir durum değil bu yolma işi.

Bendeki kuşların eksikliği olması imkansız, efsane besleniyorlar, reçetemizde karidesinden polenine sebzesine kadar yok yok

Bir takım vardı, analı babalı tanalı sahiplendirdim :)
Helan elimde olsalardı size hediye etmek isterdim, yolmamayı başarırsanız ellerinizden öperdim gerçekten.

Not: Formmix de denendi, saf terayagıda denendi, farklı bir kaç unsur dahil denendi ama vazgeçmek bilmiyorlar ben onlardan vazgeçtim :)
Eksikliği verdiğimiz vitaminler ve protein vs tamamlamıyor, çünkü yavru besliyorlar
Kendilerine anca yeter gereksinimi karşılar, kustukları ve sürekli enerji tükettikleri için malesef ihtiyaç artar
Hobi olarak yolma varsa bişey diyemem, siz formmixe lütfen devam edin🥰
1 anaç 4 yavru besliyorsa X4 ihtiyaç olur🤗
Bir arkadaşımın ısrarla yoluyordu baba, haftada 2 Formmix faya etmedi azalttı fakat durmadı
Haftada 3 yaptık bitirdi yapmadı, son söz sizindir
Bende size sevgiler yolluyorum 🥰🤲

Üst Alt