• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Yavru sultan papağanı kaşınması

oguzhan1378

Yeni Üye
1 hafta önce yavru sultan papağanı aldım. İlk günden ele alıştı elde duruyor. İlgilenirken kafes dışında oynatırken falan kaşınmıyor ama kafese dönünce özellikle geceleri çok kaşınıyor komple kendini kaşıyor. Kafasının arkası henüz kelliği normal mi ? Ve acaba tüy çıkardığı için mi kaşınıyor ? Yoksa bit parazit olabilir mi? Kanadının altına falan baktım bir şey göremedim.

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Tüy çıkarıyor diye olabilir yine de mamaistten ense damlası alın @Şehmus BAKIR abiden. Ensesine 1 damla sonrasında 2 3 dakika masaj yapacaksınız. Kafes tüneklerine de bakın çıkartın masaya vurun belli olur zaten bit varsa. Eğer varsa kafesi değiştirin direkt ve o eski kafesi kullanılmayacak hale getirip siyah poşetle sıkıca sarıp çöpe atın.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
1 hafta önce yavru sultan papağanı aldım. İlk günden ele alıştı elde duruyor. İlgilenirken kafes dışında oynatırken falan kaşınmıyor ama kafese dönünce özellikle geceleri çok kaşınıyor komple kendini kaşıyor. Kafasının arkası henüz kelliği normal mi ? Ve acaba tüy çıkardığı için mi kaşınıyor ? Yoksa bit parazit olabilir mi? Kanadının altına falan baktım bir şey göremedim.
Merhaba dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
Vilmectin 6 ay sonra tekrar uygulanır

Üst Alt