• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru sultan hastalık

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hocam şimdi tarrttım muhtemelen 2-3 aylık 68 Gr geldi normal mi ? Ve sürekli yemek yemek istiyor geldiğinden beri akşama kadar yem yiyor
Bırakın yesin. Bağırsaklarında zaten sindirim sıkıntısı var. Yediklerinin çoğunu dışarı atıyor sindiremeden. Yem yemeyip kendini kapatırsa o zaman sıkıntı asıl

Yıldız35

Paylaşımcı
Hocam şimdi tarrttım muhtemelen 2-3 aylık 68 Gr geldi normal mi ? Ve sürekli yemek yemek istiyor geldiğinden beri akşama kadar yem yiyor
Normal merak etmeyin size gerekli tavsiyeler yazılmış onlara uyun.
Kusunuz muhtemelen usuttu yavru kusunuzu şu ile temastan kaçının

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kardeşim yanlış bilgi veriyorsun 👍 lütfen bilmediğimiz konularda yorum yapmayalım..kilo kaybı var ilk olaraktan onu düzenlemek lazım 100 Gr idealdir .destekleyin yem yemiyorsa elle besleme yapın bağışıklık sistemini güçlendirmek lazım probiyotik verin mama şekerli olmiycak bulabilirseniz zeolit tozu da temin ediniz bağışıklığı güçlendiren bir maddedir çünkü bağırsak florasını düzenliyor.

erenztrk

Müdavim
Kardeşim yanlış bilgi veriyorsun 👍 lütfen bilmediğimiz konularda yorum yapmayalım..kilo kaybı var ilk olaraktan onu düzenlemek lazım 100 Gr idealdir .destekleyin yem yemiyorsa elle besleme yapın bağışıklık sistemini güçlendirmek lazım probiyotik verin mama şekerli olmiycak bulabilirseniz zeolit tozu da temin ediniz bağışıklığı güçlendiren bir maddedir çünkü bağırsak florasını düzenliyor.
Abi kuş daha yavru diye demiştim yetişkin kuşlar 70 120 gram oluyor diye biliyordum yanlış bilgi vermek istemedim kusura bakmayın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Vikipediden almıştım abi vikipediden aldığım için de doğruluğu vardır diye düşünmüştüm bir daha uğramam
İnsan hafızası mükemmel olduğu kadar tehlikelidir bu yüzden alınan bilgileri sorgulamak gereklidir.aksi takdirde hafızada bilgiler bir karıştı mı kafa karışıklığı ve kafalar karışır. Sürüden ayrılani kurt kaparmis aradığınız herşeyi bizim forumda bulabilirsiniz bulamazsanız bile sorabilirsiniz 😊 hiçbir soru cevapsız kalmayacağının garantisini verebilirim 👍

erenztrk

Müdavim
İnsan hafızası mükemmel olduğu kadar tehlikelidir bu yüzden alınan bilgileri sorgulamak gereklidir.aksi takdirde hafızada bilgiler bir karıştı mı kafa karışıklığı ve kafalar karışır. Sürüden ayrılani kurt kaparmis aradığınız herşeyi bizim forumda bulabilirsiniz bulamazsanız bile sorabilirsiniz 😊 hiçbir soru cevapsız kalmayacağının garantisini verebilirim 👍
Hiç şüphem yok abi aktif bir şekilde kullanıyorum :)

Melikesultan

Aktif Üye
Elle besleme yapamam panik atağım var. Boğazına nefesine kaçar ölür. Bu kuş neden zayıf ve bu belirtileri var sizce ? Hasta mı

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Bugünkü dışkı bu şekilde. Doğru düzgün su içmeyi bilmiyor. Yemin içinden sadece yulafı seçiyor.
Arada şırınga ile su içirebilirsiniz. Tadını alınca, ihtiyacı varsa kendi bile çekebilir şırınganın ağzını ağzına dayayıp. Elle besleme maması ve 3 no elle besleme ucu alınız. Mamaist sitesinden alırsanız, zeolit tozu da alabilirsiniz. Bir petshop ya da üreticiden kursaktan beslemesini isteyebilir, size göstermesini rica edebilirsiniz. En olmadı mamayı şırıngayı ağzına tutarak içerebilirsiniz

Melikesultan

Aktif Üye
Arada şırınga ile su içirebilirsiniz. Tadını alınca, ihtiyacı varsa kendi bile çekebilir şırınganın ağzını ağzına dayayıp. Elle besleme maması ve 3 no elle besleme ucu alınız. Mamaist sitesinden alırsanız, zeolit tozu da alabilirsiniz. Bir petshop ya da üreticiden kursaktan beslemesini isteyebilir, size göstermesini rica edebilirsiniz. En olmadı mamayı şırıngayı ağzına tutarak içerebilirsiniz
Hocam sorunu bulur gibi oldum. Bu kuş petşopta sadece dal darı yiyordu. Eve gelince yemin içinden sadece yulafı yediğini tesipt ettim su içmeyi bilmiyor. Yem yemeyi tam bilmiyor. Sanırım bana gelince bağışıklığı düştü. Ve benim 2 yaşındaki sağlıklı kuşumun da bugün aynı onun gibi dışkı yaptığını gördüm. Yeşili Sümüksü ve etrafa leke bırakan sulu dışkı , bu hastalık hangi tanıma uyuyor?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hocam sorunu bulur gibi oldum. Bu kuş petşopta sadece dal darı yiyordu. Eve gelince yemin içinden sadece yulafı yediğini tesipt ettim su içmeyi bilmiyor. Yem yemeyi tam bilmiyor. Sanırım bana gelince bağışıklığı düştü. Ve benim 2 yaşındaki sağlıklı kuşumun da bugün aynı onun gibi dışkı yaptığını gördüm. Yeşili Sümüksü ve etrafa leke bırakan sulu dışkı , bu hastalık hangi tanıma uyuyor?
Dışkı resmini görmemiz gerek. Beyaz kağıt üstüne birikmiş dışkı lütfen

Melikesultan

Aktif Üye
Şehmus hocam bazı şeyler keşfettim. Yavru sultanı 5 gün önce petşoptan aldım orada sürekli daldarı yıyordu. Eve getirdim normal yem koydum meğersem içinde sadece yulafını yer kırmalı akdarıyı filan yemezmiş. Günlerdir yarı aç sayılır. E birde akşam poposunu yıkadım hafif üşüttü . Su içmeyi bile doğru düzgün bilmiyor bence bu kuş 3 aylık bile yok. 2 aylık filan. Ben bugün yumueta maması koydum onu yiyince hafif topladı kendini. Ve internette elle besleme maması söyledim. Ben bu kuşu normal yem yemeye nasıl alıştıracağım? Sizce bu kuşun dışkıları da bu kısmi açlıktan bozulmuş olabilir mi ? Ve bağışıklığı düştüğü için sinirim sorunu ve üşütme yaşamış olabilir mi ?