• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yaşayacak inşallah 🤲

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Nolur acil yardım

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kanatlı veterinere götürün kuraka boşsa elle besleme yapın geçmiş olsun benim bilgim yok @Şehmus BAKIR @Taha @Bahar Y. @Tuğrul Bey
Yemi yere önüne sermiştim dokunmamış bile öylece yan yatıyordu gözleri kapalı, hemen ilk imkanlar dahilinde sağlıksız olduğu halde cici bebe ezdim şırıngayla ağzına siktim ama ağzını bile açamadı zorla açtım ağzını sonra da elimin içinde biraz ısıtmaya çalıştım peteğin üstüne koydum ama gözünü acamiyor kurtulmayacak gibi 😭

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
😔😔 üzüldüm gerçekten de
Off ne kadar kötü insanlar var bu kuşlar bu durumda gelmeden vicdanını nerede unutmuştu acaba
Vicdan olsa hala bunlar sağlıklı demez 😡 şeytan diyor git bütün kuşları al ama nerede bakıcam 😔

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
aynı kafesteki kuşların durumu nasıl bulaşma ihtimali varmı?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
aynı kafesteki kuşların durumu nasıl bulaşma ihtimali varmı?
Aynı kafeste değiller abi şu an, biri ayağının üstüne basamiyor sürekli titriyor ama tünekte duruyor az da olsa uçabiliyor diğerleri tüy sorunları dışında sağlıklı görünüyor şimdilik en azından 😔

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Aynı kafeste değiller abi şu an, biri ayağının üstüne basamiyor sürekli titriyor ama tünekte duruyor az da olsa uçabiliyor diğerleri tüy sorunları dışında sağlıklı görünüyor şimdilik en azından 😔
yinede bir süre gözlemle hastalık konusunda anlamamda kızıl dal darısını probiyotklerini vitaminlerini ve en önemlisi suluk tünek ve yemliklerin hijyenini sagla bence

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Genelde yeni gelen kuşlar 10 15 gün ayrı tutulmalı karantina olarak gözlemleyerek almak biryerinde birşeyi mi var uyku modunda mı kabarık mı hareketli mi buna göre seçmeli

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bugun yem almaya gittim adamın en az 30 kafesi tıkış tıkış kuşları var görebildiklerimin hepsi hasta gibiydi kafeste biri hastaysa muhtemelen hepsi hastalanır aynı tünek aynı suluk aynı yemlik

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Çok kötü olmuş ya Tuğrul abinin de dediği gibi ölecek gibi duruyor sanki can çekişiyor gibi

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
yinede bir süre gözlemle hastalık konusunda anlamamda kızıl dal darısını probiyotklerini vitaminlerini ve en önemlisi suluk tünek ve yemliklerin hijyenini sagla bence
Hepsini tertemiz yaptım dün, bi tek çiftin kafesini sadece taban çekmecesini temizledim ama zaten temiz kafese alıcam onları da birazdan

Murat Halisdemir

Müdavim
ben bizim burda petshop gidiyorum baya bi muhabbet iç içe arada bazıları ölmüş bile görmüyolar petshop gerekmedikce kuş almayı tavsiye etmem burda çok iyi üreticiler var onlardan sağlıklı bakımlı alabilirsin dışardan gelen kuşlar en az 20 30 gün ayrı kafeste koruma tedavisi şart bilmiyoruz çünkü kuş hastamı öteki kuşlar geçiyo bulaşıcı hastalık bilgin olsun dikkat etmek lazım

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şuanda yaşıyor mu?
Satıcıya yazıklar olsun diyorum daha yavru kuşu bu denli hasta edip satmak nedir, kursağı çok boş görünüyor
Boş zaten, şırınga ile beslemeye çalıştım ama ona bile ağzını açamadı malesef 😢 can çekişiyor yaşiyor diyemem nefes alıyor sadece bir köşeye geçti öylece yattı nesef alıp veriyor başka hiçbir aktivite yok resmen acı çekiyor hani filmlerde derler ya beyin ölümü gerçekleşti bitkisel hayatta diye, aynı öyle şu an fişi cekmemi bekliyor gibi ama ona da kiyamiyor insan acısı dinsin diye bile olsa 😭😭

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
ben bizim burda petshop gidiyorum baya bi muhabbet iç içe arada bazıları ölmüş bile görmüyolar petshop gerekmedikce kuş almayı tavsiye etmem burda çok iyi üreticiler var onlardan sağlıklı bakımlı alabilirsin dışardan gelen kuşlar en az 20 30 gün ayrı kafeste koruma tedavisi şart bilmiyoruz çünkü kuş hastamı öteki kuşlar geçiyo bulaşıcı hastalık bilgin olsun dikkat etmek lazım
Aslında adam bunlara evde bakıyordu pet shoptan almadık ama ev ortamında nasıl bu hale getirmiş anlayamıyorum

Üst Alt