Yok zaten uzun bir süre kuş almam ama benim yüzümden böyle olmadığını bilmek ve elimden geleni yapmış olmak bir nebze rahatlatıyor, belki benden daha bilgili birinin elinde olsaydı ne bileyim mesela direk peteğin yanına koysaydım ısıtsaydım kurtulurdu diyorum işteSonuçta para veriyorsun bide adama belki o adamın yanında da hastalardi adam bu yüzden ucuza verdi elden çıkarmak için öyle bir fiyat verdi size o da olabilir. Hastayken rüzgara da maruz kalması daha kotu etmiş olabilir
eger adam bilerek vermiş ise umudu kesmiştir yani tedavi denemiştirYok zaten uzun bir süre kuş almam ama benim yüzümden böyle olmadığını bilmek ve elimden geleni yapmış olmak bir nebze rahatlatıyor, belki benden daha bilgili birinin elinde olsaydı ne bileyim mesela direk peteğin yanına koysaydım ısıtsaydım kurtulurdu diyorum işte
Yok canım gidiyor zaten hayvan şu an daha fazla işkence etmekten başka bir şey değil zorlamakZorlada olsa vermeniz gerekiyor mamayı
Hayır bir de kabul etmiyor, sağlıklı hepsi diyor bana baştan dese hasta ama şunu şunu yap iyi olur diye, dicem ki eyvallah en azından yaptığının arkasındaeger adam bilerek vermiş ise umudu kesmiştir yani tedavi denemiştir
Senlik değil o yönden vicdanen rahat ol, ama yazık günah yani dediğiniz gibi kuşu üreten kişiden almışsınız birde bir sürü yavrusu var yazık değil mi bari elinden geleni yapsaydı elden çıkarmak yerine, madem kuşta problem var satmasaydi.Yok zaten uzun bir süre kuş almam ama benim yüzümden böyle olmadığını bilmek ve elimden geleni yapmış olmak bir nebze rahatlatıyor, belki benden daha bilgili birinin elinde olsaydı ne bileyim mesela direk peteğin yanına koysaydım ısıtsaydım kurtulurdu diyorum işte
Etmezler başımdan geçti ki bilirim artık daha odak göstermen gereken yavrular var besleme yapabilsen belki biraz daha iyi olurdu ancak bilemiyorumHayır bir de kabul etmiyor, sağlıklı hepsi diyor bana baştan dese hasta ama şunu şunu yap iyi olur diye, dicem ki eyvallah en azından yaptığının arkasında
Aç ölmeseydi bari...Yok canım gidiyor zaten hayvan şu an daha fazla işkence etmekten başka bir şey değil zorlamak
İşte benim de başıma geldi böyle şeyler duyunca ölen kuşlarım aklıma geliyor ayar oluyorum. Gelen hasta bir kuş yüzünden bende emek verdiğim kuşumu kaybettim sizi anlayabiliyorum yani zor bir durum çaresiz eli kolu bağlı hissedip bişey yapamamakEtmezler başımdan geçti ki bilirim artık daha odak göstermen gereken yavrular var besleme yapabilsen belki biraz daha iyi olurdu ancak bilemiyorum
Ben de düşündüm hatta eşim geri verelim dedi ama kıyamadım ona da. Geri gönderirsem sağlıklı olanları da bile bile ölüme göndermek olur diyeSenlik değil o yönden vicdanen rahat ol, ama yazık günah yani dediğiniz gibi kuşu üreten kişiden almışsınız birde bir sürü yavrusu var yazık değil mi bari elinden geleni yapsaydı elden çıkarmak yerine, madem kuşta problem var satmasaydi.
Hem de nasıl ya o kadar üzüldüm kiİşte benim de başıma geldi böyle şeyler duyunca ölen kuşlarım aklıma geliyor ayar oluyorum. Gelen hasta bir kuş yüzünden bende emek verdiğim kuşumu kaybettim sizi anlayabiliyorum yani zor bir durum çaresiz eli kolu bağlı hissedip bişey yapamamak
Güzel fikir ölmez merak etme dediği kuşu götürüp hani sağlıklı olan kuş bu mu demek lazımBen ölüsünü götürdüm eşimin getirdiği parasını geri aldım. Birdaha da almadım aldığım yerden sadece üreticiden alıyorum
elden çıkarmak için ucuza vermiştir diye düşünüyorum çünkü aynısı benim başıma gelmişti ilk kuşumu bi hevesle Eminönü kuş pazarından almıştım adam ısrarla bu kuşu al sana indirimde yaparım büyüyünce canavar olur falan demişti kuş 1-2 hafta sonra ölmüştü2 Şi yetişkin yavru hazırlığında bir çift, bir yetişkin dişi, 11 de yavru geldi. Bu kötü olan şu an kafeste tek duruyor, sağlıklı olanlar bir yerde, bir de ayağında ve tüylerinde sorun olan iki yavru ayrı kafesteler, çift olan ikili ayrı kafeste, bir de yetişkin dişi tek başına ayrı kafeste. Kafeslerin hepsini temizledim yemlikler suluklar temiz hatta ponçik ve Polat birer tane kullanıyor birer yedeklerini taktım gerisini sıfır aldım. Japonları bizim verdik, üstüne de 350 lira gibi bir ücret verdik. Adam normalde 600 istiyordu hepsine
Bu adamın ilginç şekilde yumurtalı çiftleri de var japones bile var içlerinde. Bi çifte de rainbow dedi ama spangle leri bazen rainbow sanıyorlar o yüzden çok dikkatli bakmadım ama çift olanlar baya canlı eğlenir vaziyetteydi hep, hatta tek dişi var bende 1 yaşında, orda dinlenmeye aldım dediği 4 dişi arasından verdi ve aşırı canlı neşeli ötüyor hatta telefon mesaj sesi gibi ötüyor bazen çok komikBen kutuya koyup göturdum birde 800 TL vermiştim sultan papağaniydi. Sonucra kimse parasını kolay kazanmıyor hatta bana dedi kuşlarım benim sağlam dedi sizde öyle olmuştur dedi, 1 gün geçti diğer kuşların hepsi de ölmüş kendi dükkanında. Kendi aldığı kuşların bir kaç tanesi hastalıklı gelmiş hepsini öldürmüş dükkanda.