• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yardımcı olur musunuz?

Çapkınım123

Aktif Üye
Arkadaşlar 4 yaşında dişi sultan papağanım var Martın 25 inde erkek sultan papağanı aldık yanına. İki hafta kadar ayrı kafeste kaldılar. Sonra bir ara birleştirdik yanyana çok gelmediler sonra erkek hasta gibi olunca geri ayırdık. Bir hafta sonra geri birleştirdik. İki hafta öncesinden bir gün arayla şimdiye kadar dişi kuşum 6 yumurta verdi çiftleştiklerini hiç görmediğimiz için dişi kuş yatıp yorulup hasta olmasın diye aldırdım altından hep. Çünkü erkek de yuvalıgı falan sahiplenmiyordu. Ama bir haftayı geçkin birbirlerinin kafasını kaşıyorlar birlikte yapıyorlar her şeyi bu gün yine yumurta vermiş dişi kuş şimdi erkek de sahipleniyor . Ne yapacağımı şaşırdım kuşlara annem bakıyor yuvalıgı tak eldivenle koy da yatsınlar bari dedim. Bu yumurtalar dolu mu boş mu 5 tanesini aldık hep. Bide anneme sordum hiç görmemiş çiftleştiklerini. Ne yapmam lazım?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kontrol etmeden mi aldınız. Siz görmeden çiftleşmiş olabilirler. Ben sultan besliyorum çok nadirdir çifleşme gördüğüm ama maşallahları var. Yuvalık takın Yumurta bir haftalık olunca telefon ve flaşı ile kontrol edin. Kırmızıya dönük damarlanma varsa doludur. Fotoğraf çekip paylaşırsanız bizde yardımcı oluruz. Genelde 5 yumurta yaparlar.

Çapkınım123

Aktif Üye
Kontrol etmeden mi aldınız. Siz görmeden çiftleşmiş olabilirler. Ben sultan besliyorum çok nadirdir çifleşme gördüğüm ama maşallahları var. Yuvalık takın Yumurta bir haftalık olunca telefon ve flaşı ile kontrol edin. Kırmızıya dönük damarlanma varsa doludur. Fotoğraf çekip paylaşırsanız bizde yardımcı oluruz. Genelde 5 yumurta yaparlar.
Bilmiyorum ya biz çok uzun süre ayrı tuttuğumuz için ben ihtimal veremedim bu bide ikinci eşi benim kızın ilk eşi çok sahiplenirdi yuvayı falan bu yeni erkek içeri bile girmedi bende dedim çiftleşme olsa heralde oda sahiplenirdi diye. ihtimalleri birleştirince boş olduğunu düşündüm ve kuşumun hastalanmasını istemedim açıkçası çünkü ne zaman yumurtlasa çok kötü hastalanıyordu. Bunu aldırmıyorum o zaman bir hafta sonra belli olur da bu 6 oldu normal mi bu kadar yumurtlaması

Üst Alt