• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Çok hasta yardımcı olur musunuz?

mslm93

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kursak mantarı
Hastalık Belirti Tarihi
11 May 2026
Kullanılan İlaç
Mikostatin
Dişi muhabbet kuşum pazartesiden beri kusuyor. Kanatlı veterineri bulamıyorum iki veterinere gittim antibiyotik verdi. En son gittiğim kursak mantarı dedi ve kaşınmadan dolayı dış parazit yaptı ayrıca. Kursak mantarı için mikostatin önerdi fakat gelen giden oldu dozaj aklımda kalmadı. Suluğa koy dedi ama hayvan nerdeyse hiç yeyip içmiyor. Yersede dakikasında kusuyor. Bugünde kuyruğu aşağı yukarı sallayarak daha önce hiç duymadığım vikleme şeklinde zorlanarak bir ses çıkarıyor. Bu ilacı ağzına damlatabilir miyim. Ağızdan veya sudan uygulama şeklinde doz ne olmalı lütfen yardımcı olur musunuz. Kafesi geçici olarak taşıma için aldım. Bu arada kuşumun eşi olan erkekde hiç problem yok belirti görür görmez ayırdım. Onda da tedviren tedavi uygulamalı mıyım?hasta olmadan önceki resimlerinde ekledim yaşı için.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yem dışında birşey yedi mi? Zehirlenmiş olabilir mi? Zeolitli besleme yapmanızı tavsiye ederim.

mslm93

Yeni Üye
Yem dışında birşey yedi mi? Zehirlenmiş olabilir mi? Zeolitli besleme yapmanızı tavsiye ederim.
Yok hayır yemedi. Dışkısı ve kusması çok ağır kokuyor bu arada. Evet yapmaya başladım besleme. Birde artık bişey olmadığı içinde salyayla karışık köpük kusuyor mide boş çünkü çıkacak bişey kalmadı içinde. Yiyor ama tutamıyor içinde

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkılar iyi değil. Sabah akşam olacak şekilde yani 12 saat arayla ağızdan bir damla damlatın. Olmazsa yarım suluğa yedi damla kadar damlatın ama gün içinde ilaçlı suyu tazeleyin akşama kadar aynı su kalmasın. Gece suluğu kafesten alın sabah kalktığınızda ilaçlı su. Bana sorarsanız ağızda damla daha etkili olur. Tedavi on dört gün sürer. Ama dört beş gün içinde kusmalar azalması gerekir. Fakat hastalık ilerlemiş görünüyor umarım ilaç işe yarar. Çok geçmiş olsun

Üst Alt