Merhaba arkadaşlar, ben bu forumda yeniyim ve bu ilk sorum. Eğer bir hatam olursa özür dilerim. Ben geçmişte muhabbet kuşlarına ve sultan papağanına baktım. Şu an baktığım sadece hediye olarak gelen erkek zebra ispinozu var. Ben yeni bir kuş almak istiyorum ama öyle kuşlar hakkında çok bilgim yok zira daha önce 2 kuşçu tarafından aldığım kuşların yavru olduğu konusunda kandırıldım. Annem özellikle yavru olmasını istiyor, kuşu eline alıştırmak istiyor. Ama ben kaç günlük olduğunu baktığım zaman anlayamıyorum. Velhasıl kelam, ben 2 çift yavru muhabbet kuşu ve bir ihtimal forpus papağanı ya da benzer bir kuş almayı düşünüyorum. Muhabbet kuşu bakımı konusunda az çok bilgim var ama forpus papağanı hakkında hiç bilgim yok, ek olarak bunun için de açıklama yaparsanız sevinirim. Ayrıca Kayseri'de yaşıyorum, bu konuda beni yönlendirebilecek veya yardımcı olabilecek birileri varsa mutlu olurum. Velhasıl kelam genel olarak merak ettiğim sorular şunlar:
1) Forpus papağanları çift olarak mı bakılır yoksa tek yaşayabilirler mi?
2) Forpus papağanı için minimum kafes büyüklüğü ne kadar olmalıdır?
3) Muhabbet kuşu ve forpus papağanın yavru olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
4) Önerebileceğiniz egzotik başka tür küçük evcil kuşlar (bourke papağanı, paraket, cennet vb.) var mı ve Kayseri'de bulabileceğim bir yer var mı?
Teşekkür ederim.
1) Forpus papağanları çift olarak mı bakılır yoksa tek yaşayabilirler mi?
2) Forpus papağanı için minimum kafes büyüklüğü ne kadar olmalıdır?
3) Muhabbet kuşu ve forpus papağanın yavru olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
4) Önerebileceğiniz egzotik başka tür küçük evcil kuşlar (bourke papağanı, paraket, cennet vb.) var mı ve Kayseri'de bulabileceğim bir yer var mı?
Teşekkür ederim.