• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Virkon S Hakkında

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet Ezgiye katılıyorum. Böbrek hastası kuş çok su içer sulu dışkılama yapar genelde belirtiler bu şekildedir. Ama Ezgi de bilir ki hekim veteriner kliniği İzmir'de güvenilirdir. Bence hekiminizin dediği şekilde ilaçları kullanın. Dozu miktarı vs. 10 gün sonra gittiğinizde yine daha detaylı sorup öğrenirsiniz. Antibiyotik ilaçlar vs kullanilacak bunlar biraz dışkıyı değiştirebilir. Tedavi bitimi sonrası probiyotik takviyesi yapın. Yararlı bakterilerin zarar görmemesi adına.

TheCure

Yeni Üye
Yok Hayır. Palet Yemi Bir Çok Veteriner Öneriyor. Zararli Palet Yem Boyalı Çünkü. Bana da Önerildi Hiç Kullanmadım. Ben Şuan Versele Laganin Yemini Kullanıyorum. İçindeki Yulaflari Ayikliyorum Elekten Geçiriyorum.
Evet Anıl hoca da bu şu an kullandığımız tohum yemlerin hepsinin de zararlı olduğunu, pelet yeme geçilmesi gerektiğini söyledi. Ben denedim hocam yemiyor kuş dedim, ne kadar süre denediniz dedi valla aylarca denedim dedim, benim 1 sene uğraşan hastam var dedi, pelet yeme geçmek şart dedi. E madem zararlı bişey neden öneriyorlar ki? Aksine bizim şu anki yemlere zararlı diyorlar. Kafam karıştı iyice.

TheCure

Yeni Üye
Hiç Bir Bilgim Yok Böbrek Konusunda. Tahlil Yapılır mı Bilmiyorum. Diski Tahlilinde Çıkmaz mı Böbrek Sorunu Bilmiyorum. Ama Böbrek Hastası Belli Olur. İdrar Yapar Gibi Sulu Yapar. Çok Su İçer Hemde Çok Fazla.
Bunları detaylıca sorucam kontrolde ama benimki hem çok falan değil çok az su içiyor hem de dışkısı öyle aman aman sulu değil, normal. Aman inşallah sadece enfeksiyon kaynaklıdır da ondandır.

TheCure

Yeni Üye
Evet Ezgiye katılıyorum. Böbrek hastası kuş çok su içer sulu dışkılama yapar genelde belirtiler bu şekildedir. Ama Ezgi de bilir ki hekim veteriner kliniği İzmir'de güvenilirdir. Bence hekiminizin dediği şekilde ilaçları kullanın. Dozu miktarı vs. 10 gün sonra gittiğinizde yine daha detaylı sorup öğrenirsiniz. Antibiyotik ilaçlar vs kullanilacak bunlar biraz dışkıyı değiştirebilir. Tedavi bitimi sonrası probiyotik takviyesi yapın. Yararlı bakterilerin zarar görmemesi adına.
Evet ben zaten bir sürü takviye ilaç almıştım Anıl hocaya gösterdim, Gervit W ve BT Amin Forte veriyordum ara ara da dedim, vermeyin vs demedi ama şimdi zaten ilaç tedavisi sürerken onları veremem, bi bakalım tedavi durumunun gidişatına, bitiminde sizin de dediğiniz gibi Anıl hocaya gene danışarak davranırım.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Palet Yem Vermeyin. Bana da Onerildi Ben Kullanmam Demistim. Ben Tohum Yem Kullanıyorum içinden Yulaflari Ayikliyorum. Çünkü Benim Çocuklarım Başka Yem Yemiyir Versele Lagadan Devam Ettim Bu Yüzden. Ama Sehmus Hocamın Yemleride Çok İyidir. Siz Tedaviye Devam Edin Şimdilik. Diskisinda Çok Fazla İdrar Yoksa Böbrek Sorunun İleri Düzeyde Olduğunu Düşünmüyorum.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Her Veteriner Oneriyor. Sanirim Pazarlama Amaçli Bende Net Olarak Bilmiyorum. Ama Bana da Cok Onerildi. Ben Arastirdim Biraz Ve Zararli Odugunu Ogrendim. Bu Nedenle Almadim Bile Denemedim. Tohum Yem Yeterli Sadece Yaglandiracak Tohumları Az Vermek Lazım. Sebze, Meyve Haftada 3 Defa Yeterli.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet ben zaten bir sürü takviye ilaç almıştım Anıl hocaya gösterdim, Gervit W ve BT Amin Forte veriyordum ara ara da dedim, vermeyin vs demedi ama şimdi zaten ilaç tedavisi sürerken onları veremem, bi bakalım tedavi durumunun gidişatına, bitiminde sizin de dediğiniz gibi Anıl hocaya gene danışarak davranırım.
Zaten şuan demedim tedavi bitimi sonrası dedim. Evet pelet yemi çoğu veteriner kliniği öneriyor bende anlamadım. Siz bence versele laga dan devam edin. Böbrekler içinde bizim görmediğimiz başka bir durum vardır belki. Yada enfeksiyon da etken olabilir. Ama bu zamana kadar eklediğiniz videolarda yavrunuzun genel hâli iyi durgunluk kabarıklık vs yok. İnşallah daha da iyi olur 🌸

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Pelet yem iç parazit yapıyor, bekledikçe besin değeri düşüyor.. İlaçları düzenli kullanın, tohum yemler daima iyidir 🙏

TheCure

Yeni Üye
Ezgi hanım siz yulafı neden ayıklıyorsunuz Versele Laga yemden? Karaciğer için yasak mı? Bana mesela bu süreçte üretici yulaf al demişti, aktarda bulamadım da netten sipariş etmiştim bir de. Açıkçası üretici ayrı bir şey söylüyor, veteriner ayrı bir şey söylüyor hep çelişiyor yöntemler. Daha önce de başıma hep gelen şey, üretici bunu yap dedi diyorum veteriner olmaz öyle şey diyor, veteriner böyle dedi diyorum üretici başka bir şey diyor. Mesela Burak bey Virkon S aldırmıştı, gittim bir de 1 kilo aldım şaka gibi, şimdi Anıl hoca mesela Virkon S'e gerek yok, çok ağır bişey o, kafesi çok iyi arındırmanız lazım kimyasal kalmamalı vs dedi korktum, kullanmıcam. Hatta kendimi suçladım yoksa kafesi Virkon S ile temizlediğim için mi kuşun ciğerlerine, böbreklerine vs ben zarar verdim diye aklıma kurt düştü. Şeyi de anlamıyorum, bu kadar sakınıyorsun, detaylarda boğuluyorsun kuş hastalanıyor, sağda solda görüyorum esnaf kuş besliyor mesela, zerre bakım yok, kafesi pislik götürüyor, kuşlar sapasağlam yıllardır hastalanmadan yaşıyorlar, çok ilginç gerçekten.

Bu pelet yem tam bir muamma oldu kafamda. Bir ara sırf bunun için oturucam yabancı forumlarda bir bilim insanı tarafından refere edilen bir makale vs var mı diye araştırmaya çalışıcam bu konuyu valla.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Yulaf Yaglandirma Yaptığı İçin Ben Ayrı Veriyorum. Haftada 1 2 Defa En Fazla. Virkon s Evet Çok İyi Arindirmaniz Lazım. Ben Kullanıyorum Ama Çok İyi Arindiriyorum Bir Zararını Görmedim. 3 Kere Kafesi İyice Yıkayıp Kuruluyorum. Tek Tek Kafes Tellerini Yıkılıyorum. Kimyasal Evet ama Doğru Kullanıldığı Zaman Bir Sorun Yaratacağını Sanmıyorum. Çünkü Kafeslerinde Tunek Gerekli Esyalar Dezenfekte Edilmesi Gerekiyor. Palet Yem Konusunda Ben Kullanmadım. Denemeleri İçin Yedirmedim Bile Çünkü Biliyorum Zararli. Boyalı Şeyler Kuşlar İçin İyi Değil Çünkü.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ezgi hanım siz yulafı neden ayıklıyorsunuz Versele Laga yemden? Karaciğer için yasak mı? Bana mesela bu süreçte üretici yulaf al demişti, aktarda bulamadım da netten sipariş etmiştim bir de. Açıkçası üretici ayrı bir şey söylüyor, veteriner ayrı bir şey söylüyor hep çelişiyor yöntemler. Daha önce de başıma hep gelen şey, üretici bunu yap dedi diyorum veteriner olmaz öyle şey diyor, veteriner böyle dedi diyorum üretici başka bir şey diyor. Mesela Burak bey Virkon S aldırmıştı, gittim bir de 1 kilo aldım şaka gibi, şimdi Anıl hoca mesela Virkon S'e gerek yok, çok ağır bişey o, kafesi çok iyi arındırmanız lazım kimyasal kalmamalı vs dedi korktum, kullanmıcam. Hatta kendimi suçladım yoksa kafesi Virkon S ile temizlediğim için mi kuşun ciğerlerine, böbreklerine vs ben zarar verdim diye aklıma kurt düştü. Şeyi de anlamıyorum, bu kadar sakınıyorsun, detaylarda boğuluyorsun kuş hastalanıyor, sağda solda görüyorum esnaf kuş besliyor mesela, zerre bakım yok, kafesi pislik götürüyor, kuşlar sapasağlam yıllardır hastalanmadan yaşıyorlar, çok ilginç gerçekten.

Bu pelet yem tam bir muamma oldu kafamda. Bir ara sırf bunun için oturucam yabancı forumlarda bir bilim insanı tarafından refere edilen bir makale vs var mı diye araştırmaya çalışıcam bu konuyu valla.
Virkon s o kadar korkulacak bir ürün değil, öyle olsa barınaklarda, kuluçkahanelerde kullanılmaz ki ben de kullanıyorum mesela hiçbir problem yaşamadım 😊