• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Virkon S Hakkında

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba, bu sabah Hekim veteriner kliniğine gittim, hem karşılama kısmında Ece hanım olsun hem de Anıl hoca olsun çok güleryüzlü ve ilgililerdi. Anıl hoca çok detaylıca bilgilendiren bir hocaymış, en ince ayrıntılarına kadar konuları anlattı, detaycı biri olarak bu çok hoşuma gitti.

Çiko'nun röntgeni çekildi, ciğerlerinde birkaç beyazlık gördü hoca, bunlar yakın zamanda olan çok önemli gibi görünmeyen şeyler dedi ancak böbreklerinde büyüme varmış ve bu önemli olabilirmiş. Bir enfeksiyon ya da böbrek yetmezliği olabilirmiş bunu sadece röntgenden söyleyemem dedi. Hem ciğerler hem de böbrekler için tedavi uygulayacağız dedi, bazı ilaçlar verdi. Güzelce nasıl kullanacağımı anlattı sağolsun, 10 gün sonra kontrole gideceğiz ve duruma bakacak. 4680 lira tuttu ama 4bin alacağız dedi Ece hanım, ben pazarlık bile yapmadım zaten veteriner gibi bir yerde yapmam ama çok memnun oldum tabii indirim yapmalarına ve Ece hanım kontrolde ek bir ilaç yazılmadıkça ücret ödemeyeceğimi söyledi.

Çiko'm iyi olsun da şu an tek isteğim o.
Çok Sevindim. Anıl Bey İyi Bir Hekimdir Sağ Olsun. Bende Tanıyorum. 😇 Verdiği İlaçlar Hangileri Bilgi Verir misiniz ? Daha İyi Olacak İnşallah. Ben Memnun Olduğum İçin Önerdim Kendilerini. İlaca Boğan Bir Hekim Değil Ali Beyde İyidir. O Operasyon Yapıyor Genelde Muayene Etmiyor. Ama Anıl Hocada İyidir.

KusBulut

Paylaşımcı
Çok Sevindim. Anıl Bey İyi Bir Hekimdir Sağ Olsun. Bende Tanıyorum. 😇 Verdiği İlaçlar Hangileri Bilgi Verir misiniz ? Daha İyi Olacak İnşallah. Ben Memnun Olduğum İçin Önerdim Kendilerini. İlaca Boğan Bir Hekim Değil Ali Beyde İyidir. O Operasyon Yapıyor Genelde Muayene Etmiyor. Ama Anıl Hocada İyidir.
Kesinlikle ben de kuşumu gotururum hep memnun kalmışımdır 😇

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok sevindim 🙏 Umarım bir an önce çiko sağlığına kavuşur 🌸😊

TheCure

Yeni Üye
Kusura bakmayın dünden beri ancak şimdi müsait olabildim. Biri Veda Phytoelite Healthy Kidneys anladığım kadarıyla böbrek için bir tablet. Bunu vermek çok zor, küçücük bir tablet, 4'e bölüp 1/4 olarak eşit parçalara ayırıp toz hâline getirip şırıngaya 1/4 olarak çekip ardından 1 damla su çekerek vermemi söyledi, inanın hiç söylendiği gibi kolay değil. Bir iki hapı ziyan da ettim uğraşırken. Çiko ayrıca hiç avuçlanmayı sevmeyen bir kuş, kafesin içinde almaya çalışırken dört dönüyor, bayağı zor oluyor açıkçası. Diğeri de Avicare Astragalus membranaceus diye bir damla. Sabah akşam 1 kez damlatıyorum ağzına. Verdiği ilaçları görsel olarak da ekliyorum.

Bunların dışında suyuna koymak için iki tane küçük mavi kapaklı şişe verdi, onlar kendi şişeleri olduğu için adı yok ve foto atmıyorum, içindeki ne bilmiyorum. (Hoca anlatmış olabilir ama unutmuş olabilirim) Sabah yazanı öğlen 2'ye kadar, akşam yazanı da 2'den 8'e kadar koyuyorum, sonra normal temiz su sabaha kadar gece boyunca kalacak.

O kadar konuştuk ama bazı şeyleri hâlâ tam sormadığımı, öğrenmediğimi farkettim. Mesela böbrek ile ilgili tedavi için 1 ay da sürebilir 1 yıl da dediler ama mesela böbrek tam sağlığına kavuşabilecek mi bunu detaylıca konuşmadığımı farkettim. 10 gün sonra kontrole gidicez bakalım o zaman bu konuyu detaylıca öğrenicem diye umuyorum.

Ekli dosyalar

TheCure

Yeni Üye
Bu arada hoca benim ense damlası Vilmectin için güldü ve kafasını sağa sola sallayarak kullanmamalıydınız dedi. Zeolit tozu için de iyidir yemine serpiştirebilirsiniz ama mantar için tedavi olarak bir işe yaramaz dedi. Sizlerin de bilginiz olsun arkadaşlar.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba Vedanın Bizde Cleansing Tea Karaciger İlacını Kullandık. Benim Yavrularima Ağır Geldi. Ama Böbrek İçin Olan Hakkında Bilgim Yok. Bende İlk Basta Ağızdan verdim. Ezip Sulandirip Siringayla Zor Oluyor Biliyorum. Kullanan Arkadaşlarımız Daha İyi Yorum Yaparlar. Umarım Eski sağlığına Bir An Önce Kavuşur Evladiniz 🙏🤗

TheCure

Yeni Üye
Merhaba Vedanın Bizde Cleansing Tea Karaciger İlacını Kullandık. Benim Yavrularima Ağır Geldi. Ama Böbrek İçin Olan Hakkında Bilgim Yok. Bende İlk Basta Ağızdan verdim. Ezip Sulandirip Siringayla Zor Oluyor Biliyorum. Kullanan Arkadaşlarımız Daha İyi Yorum Yaparlar. Umarım Eski sağlığına Bir An Önce Kavuşur Evladiniz 🙏🤗
Sizin kuşun karaciğerinde ne vardı peki? Karaciğerinden rahatsız olunca nasıl belirtiler oluyor? Bir de o ilacın ağır geldiğini nasıl farkettiniz?
Çok sağolun iyi dilekleriniz için 🙏

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Sizin kuşun karaciğerinde ne vardı peki? Karaciğerinden rahatsız olunca nasıl belirtiler oluyor? Bir de o ilacın ağır geldiğini nasıl farkettiniz?
Çok sağolun iyi dilekleriniz için 🙏
Karaciger Yaglanmasi Vardı. Ben Suyuna Yarım Tablet Ezip Verdim. İlk Zamanlar Ağızdan Vermiştim Fakat Kızım İstemedi. Kızımda Titreme Oluştu. Eklem Titremesi Bacak Kısımlarında Bende Ilacin İçeriğini Araştırdım Belki 50 Çeşit Bitki Var İçinde. Kızımın Bünyesi alerjik Olduğu İçin Dokunabilecegimi Düşündüm ve İlacı Kestim. Kullanıp Fayda Sağlayan Var. Ama Bunyeden Bünyeye Değişebiliyor. Bu İnsanlarda da Böyledir.

TheCure

Yeni Üye
Karaciger Yaglanmasi Vardı. Ben Suyuna Yarım Tablet Ezip Verdim. İlk Zamanlar Ağızdan Vermiştim Fakat Kızım İstemedi. Kızımda Titreme Oluştu. Eklem Titremesi Bacak Kısımlarında Bende Ilacin İçeriğini Araştırdım Belki 50 Çeşit Bitki Var İçinde. Kızımın Bünyesi alerjik Olduğu İçin Dokunabilecegimi Düşündüm ve İlacı Kestim. Kullanıp Fayda Sağlayan Var. Ama Bunyeden Bünyeye Değişebiliyor. Bu İnsanlarda da Böyledir.
Ah ya kıyamam. Umarım daha iyidir şu anda evladınız. Daha az etkisi olacak bir şey istediniz mi peki belki dokunmayacak hafif bir şey vardır. Ne yiyorlar da sanki karaciğer yağlanması oluyor, şaka gibi.

Evet bünyeden bünyeye değişiyor insanlar gibi, bunu Anıl hocayla da konuştuk dün. Birine iyi gelen başka birine gelmeyebilir, kuşlarda da aynı şekilde elbette.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Enfeksiyon Demiş o Nedenle Vermiş. Tekrar Okudum Yorumunuzu. Sabah Akşam Bana Fazla Geldi Yine de. İsterseniz Vedanın İlacını 8 e Bölüp Öyle Kullanin. İlk Etapta Ağır Gelmesin. Kullanan Var mı Forumda Bilmiyorum Ama Kullanan Arkadaşlarımız varsa Yorum Yaparlar. Veya Böbrek İçin Eksta Ne Yapılabilir. Böbrek Konusunda Hiç Bilgili Değilim. Tecrübeli Arkadaşlarımızdan Bir Baksın En Azından daha iyi olur 😇 @Burçak A. @Şehmus BAKIR @Aslı Ö.

TheCure

Yeni Üye
Bende Kullanmıştım Oradan Hatırladım. 1 2 Gun Kullanmıştım. Enfeksiyon mu Var Verdi. Tam Olarak Bilgi Alin İsterseniz Arayıp.
Evet ciğerlerinde ufak küçük beyaz lekeler gösterdi röntgende bana, ondan dolayı. Böbrek için kesin konuşamıyor, böbrek yetmezliği de olabilir enfeksiyon da bilemem dedi. Nasıl bilinebilir bir fikrim yok, laf karıştı herhalde öyle bir ekstra detay soramadım, ama bundan asla tam emin olunamıyor gibi zannettim ben açıkçası, belki yanlış anladım bilmiyorum.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Ah ya kıyamam. Umarım daha iyidir şu anda evladınız. Daha az etkisi olacak bir şey istediniz mi peki belki dokunmayacak hafif bir şey vardır. Ne yiyorlar da sanki karaciğer yağlanması oluyor, şaka gibi.

Evet bünyeden bünyeye değişiyor insanlar gibi, bunu Anıl hocayla da konuştuk dün. Birine iyi gelen başka birine gelmeyebilir, kuşlarda da aynı şekilde elbette.
Allaha Şükürler İyi Şuan. İlacı Kestim Düzeldi 😇Hepecartinol Haftada 1 Kere Ve 2 Haftada1 Versele Laganin Karaciger Koruyucusunu Kullanıyorum. Tohumlar Yağlı Olduğu İçin Karaciger Yaglanmasi Genelde Bütün Yavrularda Oluyor

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Evet ciğerlerinde ufak küçük beyaz lekeler gösterdi röntgende bana, ondan dolayı. Böbrek için kesin konuşamıyor, böbrek yetmezliği de olabilir enfeksiyon da bilemem dedi. Nasıl bilinebilir bir fikrim yok, laf karıştı herhalde öyle bir ekstra detay soramadım, ama bundan asla tam emin olunamıyor gibi zannettim ben açıkçası, belki yanlış anladım bilmiyorum.
Röntgende Böbrek Net Gözükmüyor. Bana Bir Kaç Veteriner ve Şehmus Hocamızla demişti. Böbrekler Rontgende Net Olarak Gözükmüyor Maalesef

TheCure

Yeni Üye
Allaha Şükürler İyi Şuan. İlacı Kestim Düzeldi 😇Hepecartinol Haftada 1 Kere Ve 2 Haftada1 Versele Laganin Karaciger Koruyucusunu Kullanıyorum. Tohumlar Yağlı Olduğu İçin Karaciger Yaglanmasi Genelde Bütün Yavrularda Oluyor
Yem olarak ne veriyorsunuz, Anıl bey bana pelete geçilmesi gerektiğini söyledi, bu bizim tohumlar hangisi olursa olsun zararlıymış.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Yok Hayır. Palet Yemi Bir Çok Veteriner Öneriyor. Zararli Palet Yem Boyalı Çünkü. Bana da Önerildi Hiç Kullanmadım. Ben Şuan Versele Laganin Yemini Kullanıyorum. İçindeki Yulaflari Ayikliyorum Elekten Geçiriyorum.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Acaba başka bir tıbbi yöntem yok mu bunu anlamayı sağlayacak onu merak ettim ben.
Hiç Bir Bilgim Yok Böbrek Konusunda. Tahlil Yapılır mı Bilmiyorum. Diski Tahlilinde Çıkmaz mı Böbrek Sorunu Bilmiyorum. Ama Böbrek Hastası Belli Olur. İdrar Yapar Gibi Sulu Yapar. Çok Su İçer Hemde Çok Fazla.