• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüylerde gariplik

Rusalka

Aktif Üye
Merhaba. Kuşumun kuyruk tüylerinde değişik izlere rastladım. Ne olduğunu merak ettim. Belki bilen deneyimli kişiler çıkar. Böyle tarif edemediğim izler var.
En uzun kuyruk tüyünun bir bölgesinde tüy beyaz olduğu halde bir siyahlık var onu çekemedim.
Umarim açıklayıcı olmuştur.

Ahmed

Müdavim
Merhaba. Kuşumun kuyruk tüylerinde değişik izlere rastladım. Ne olduğunu merak ettim. Belki bilen deneyimli kişiler çıkar. Böyle tarif edemediğim izler var.
En uzun kuyruk tüyünun bir bölgesinde tüy beyaz olduğu halde bir siyahlık var onu çekemedim.
Umarim açıklayıcı olmuştur.
kan tupu patlamış kurumuş o galiba

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Normal gözüküyor ama emin de olamadım açıkcası. Kırmızı mı o leke siyah mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş kaşıdigi yeri kanatmis mi? Ben mi yanlış gördüm 🤔 bit pire için herhangi bişey kullandınız mı?

Rusalka

Aktif Üye
Kuş kaşıdigi yeri kanatmis mi? Ben mi yanlış gördüm 🤔 bit pire için herhangi bişey kullandınız mı?
Yok hocam bit pire için birşey uygulamıyorum düzenli kafes temizliği yaptığım ve evde tek kuş baktığım için fuzuli kullanmak istemedim açıkçası.

Ama kuş geldiğinden beri böyle bu kuyruk tüyleri o yüzden kaşıyarak mı yaptı hiçbir fikrim yok ve lekeler siyah yani kırmızı değil kan kuruyunca siyah olur mu bilmiyorum. Henüz ilk tüyleri bunlar bir hafta sonra 3 aylık olacak kuşum .

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani bence internetten vilmectin ense damlası bulabilirsiniz alın ve enseye bir damla kullanın çok faydası olur 👍 eğer kaşıma artarsa ve kanatirsa mutlaka boyunluk takılması gerekiyor

Rusalka

Aktif Üye
Yani bence internetten vilmectin ense damlası bulabilirsiniz alın ve enseye bir damla kullanın çok faydası olur 👍 eğer kaşıma artarsa ve kanatirsa mutlaka boyunluk takılması gerekiyor
Hocam ekstra kaşınma yok normal düzeyde kaşınıyor yani gece uyurkende rahat uyuyor o yüzden bit pire olsa belli ederdi diye düşündüm. Şayet öyle bir zararlı canlı olsa üzerinde kuş geldiğinden beri 2 ay oldu başka yerlerinde de görmez miydim yani bu canlıları? Seçenekleri elemek adına soruyorum bunları yanlış anlaşılmasın.
Siz vilmectin kullanın mutlaka mi diyorsunuz şimdi

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba.
kuşta bit pire olduğunu düşünmüyorum, ekstra bir kaşınma yok diyorsunuz. Bit pire olsa bariz bir şekilde rahatsız edici boyutta kaşınmalar olur ve çok net anlaşılır. Vilmectin önlem amaçlı kullanılabilir ama tek kuş olduğu için karar sizin.

Lekelerle alakalı yorumum; bende çok önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum ( eğer yaygın bir şekilde başka tüylerde de yoksa ) tüyü besleyen ortadaki damarda bir patlama olmuş, kuş kaşınırken patlatmış olabilir.

bence diğer ana tüyleri kontrol etmediyseniz ediniz, ona göre tekrar yorumlayalım. Eğer başka tüylerde yaygın olarak çıkmazsa münferit bir durum olarak yorumlayabilirsiniz.

Sağlıklı günler

Rusalka

Aktif Üye
merhaba.
kuşta bit pire olduğunu düşünmüyorum, ekstra bir kaşınma yok diyorsunuz. Bit pire olsa bariz bir şekilde rahatsız edici boyutta kaşınmalar olur ve çok net anlaşılır. Vilmectin önlem amaçlı kullanılabilir ama tek kuş olduğu için karar sizin.

Lekelerle alakalı yorumum; bende çok önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum ( eğer yaygın bir şekilde başka tüylerde de yoksa ) tüyü besleyen ortadaki damarda bir patlama olmuş, kuş kaşınırken patlatmış olabilir.

bence diğer ana tüyleri kontrol etmediyseniz ediniz, ona göre tekrar yorumlayalım. Eğer başka tüylerde yaygın olarak çıkmazsa münferit bir durum olarak yorumlayabilirsiniz.

Sağlıklı günler
Diğer tüylerini kontrol etmiştim yok hocam sadece resimdeki yerlerde var. Teşekkür ediyorum herkese. Takipte olacağım yine tüyleri.

Rusalka

Aktif Üye
Merhaba tekrardan. O bahsettiğim tüyü bugün düşürdü. O yüzden yakından inceleme fırsatım oldu. Tekrar size sorayım dedim. Bit pire değildir değil mi? Bir sıkıntı var mı söyleyebilirseniz sevinirim. Açıkçası ilk defa böyle bir tüyle karşılaşıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 7013

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba.

Diğer uzun tüylerinde hala buna benzer bir durum yoksa korkulacak birşey olduğunu sanmıyorum.

Sağlıklı günler.

Rusalka

Aktif Üye
Üst Alt