• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan Papağanı Tüylerde Sararma

badem_01

Yeni Üye
Kullanılan İlaç
versele laga avichol, zeloit tozu,
Merhabalar,

Sultan papağanım şuanda tüy dökme döneminde, tüyleri döküldü ve kafa üstünde yeni kapsüller var kaşınıyor ben de kaşıyarak ekstra banyo yaptırarak süreci rahat atlatmasına yardımcı oluyorum fakat bu dönemde kanat tüylerinde ve gövdede sararmalar meydana geldi. Daha önceki hastalıkları sebebiyle karaciğerinde hafif bir yağlanma olduğunu biliyordum bu nedenle haftada iki gün versele laga avichol takviyesi yapıyordum. Şu an tüy dönemiyle birlikte bu sararmalar artış gösterdi, görsellerini aşağıya ekliyorum ne yapılabilir ?

WhatsApp Image 2026-06-17 at 11.37.24 (1).jpegWhatsApp Image 2026-06-17 at 11.37.24.jpeg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar,

Sultan papağanım şuanda tüy dökme döneminde, tüyleri döküldü ve kafa üstünde yeni kapsüller var kaşınıyor ben de kaşıyarak ekstra banyo yaptırarak süreci rahat atlatmasına yardımcı oluyorum fakat bu dönemde kanat tüylerinde ve gövdede sararmalar meydana geldi. Daha önceki hastalıkları sebebiyle karaciğerinde hafif bir yağlanma olduğunu biliyordum bu nedenle haftada iki gün versele laga avichol takviyesi yapıyordum. Şu an tüy dönemiyle birlikte bu sararmalar artış gösterdi, görsellerini aşağıya ekliyorum ne yapılabilir ?

Ekli dosyayı görüntüle 106389Ekli dosyayı görüntüle 106390
Merhaba geçmiş olsun
Karaciğer yağlanması veya büyümesi olabilir
Diyet yem kullanın
Sedochol veriyor musunuz

badem_01

Yeni Üye
Düzenli olarak versele lafa avichol kullanıyorum şu anda, diyet yem kullanıyoruz mamaistten

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Düzenli olarak versele lafa avichol kullanıyorum şu anda, diyet yem kullanıyoruz mamaistten
Rontgen çektirin lütfen büyüme mi yağlanma mı belli olur netleşir ona göre yol çizersiniz🤲

Üst Alt