• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşu şişlik, dışkı problemi, tüylerde seyrelme

Sejamoren

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, Tüylerde seyrelme, şişlik
Hastalık Belirti Tarihi
26 May 2026
Kullanılan İlaç
Entrobac probiyotik
Arkadaşlar merhaba 5 yaşındaki dişi muhabbet kuşumda yaklaşık 1,5 aydır devam eden bir problem var ve yarın veterinere gideceğim artık ama gitmeden önce burada size bir danışmak istiyorum malum kanatlılardan anlayan doktor zor sırf fazla para alabilmek için olmayan hastalıklara tedavi uygulayanlar var. Ankara için iyi bir veteriner bilen varsa öneride de bulunabilirsiniz ben bağlıca tarafında Mustafa hoca varmış sanırım kuşlar konusunda iyi diyorlar oraya götürmeyi düşünüyorum. Şimdi gelelim kuşun hastalığına:
1,5 ay kadar önce başladı sabah uyandığımızda bir baktım popo bölgesinde baya fazla katı dışkı yapışmıştı tüyleri vs normaldi tabi o sırada o güne kadar dışkısında da bir problem yoktu gayet kıvamında renkleri olması gerektiği gibiydi ben yediği bir şey dokunmuştur diye üstelemedim ama 1-2 hafta içinde iyice kötüleşti popo bölgesinde tüy kalmadı bir şişlik var diye düşünüyorum dışkısı günde 2-3 defa olması gerektiği gibi çıkıyor onun dışında hep yeşil kısmı çizgi şeklinde iniyor geri kalan kısım sıvı tüylere yapışma hala devam ediyor. Ben çeşitli yemlerle, daldarıyla beslerdim bu zamana kadar ayrıca gervit vitamin + probiyotik düzenli olarak kullanıyorum yıllardır kafesi ve suyunu düzenli temizliyor değiştiriyorum bu zamana kadar da hiçbir hastalığı olmamıştı. Enerji olarak baktığımda normal halinden hiçbir farkı yok uçuyor oynuyor ötüyor konuşuyor yani sanki hiç hasta değil gibi yem yemesi ve su içmesinde de hiçbir problem yok. Son 10 gündür dışkılarken ıkınma ve sağa sola sallanma da başladı belli ki canı acıyor ve zorlanıyor. Ben bu süreçte bir tavsiye üzerine 7 gün probiyotik takviyesi denemeye karar verdim ve 7 gün günde 2-3 kere değiştirerek suyuna probiyotik ekledim ufak dozlarda ama hiçbir değişim olmadı. Normalde daldarı çok vermiyorum ama hasta diye kafesine astım sindirimi kolay olması açısından daldarı yedikten sonraki dışkısı olması gerektiği gibi oluyor genelde yuvarlak ve beyazı yeşili kıvamında onun dışındaki dışkılarda hep sululuk mevcut. Şimdi size son 1,5 aydır ara ara çektiğim fotoğrafları ekleyeceğim problem ne olabilir, veterinerde nelere dikkat etmeliyim eğer ki hastalığı teşhis edebilirseniz tedavi süreci nasıl olmalı bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler. (Fotoğraflarda daldarı sonrası düzgün dışkı ve diğeri de şuan sürekli olarak yaptığı yeşili normal gerisi sıvı dışkı diğer fotoğraflardan da şişliği popo ve kloak bölgesini görebilirsiniz, dediğim gibi kuşum sanki hiç hasta değil gibi enerjik keyfi yerinde bende bundan dolayı düzelir diye 1 aydır bekliyorum ama sanki giderek kötüleşiyor gibi o yüzden veterinere gidip tedaviye başlamayı istiyorum ama hastalığın tam olarak ne olduğunu tespit etmek en önemlisi yanlış tedavi yüzünden daha da hasta olmasını veya ölmesini istemiyorumWhatsApp Image 2026-07-06 at 18.56.55 (1).jpegWhatsApp Image 2026-07-06 at 18.56.55.jpegWhatsApp Image 2026-07-06 at 18.56.56 (1).jpegWhatsApp Image 2026-07-06 at 18.56.56 (2).jpegWhatsApp Image 2026-07-06 at 18.56.56 (3).jpegWhatsApp Image 2026-07-06 at 18.56.56.jpeg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba fıtık, kist, tümör, lipom vs hepsi ihtimal dahilinde. Anca kanatlı uzmanın çekeceği röntgen sonucunda teşhis konulur. Ankara'da Uğur pet veteriner kliniğide öneriliyor. Dediğiniz hekimi bilmiyorum ama yorumlar iyi yönde ise gidebilirsiniz.

Sejamoren

Yeni Üye
Merhaba fıtık, kist, tümör, lipom vs hepsi ihtimal dahilinde. Anca kanatlı uzmanın çekeceği röntgen sonucunda teşhis konulur. Ankara'da Uğur pet veteriner kliniğide öneriliyor. Dediğiniz hekimi bilmiyorum ama yorumlar iyi yönde ise gidebilirsiniz.
Perşembe günü uğur hocaya gitmeyi düşünüyorum aslında bugün gidecektim ama ankara'da 2-3 gün yollar kapalı olduğu için bana da baya uzak kliniği perşembeyi beklemek durumundayım. Konuyu görüpte cevap vermek isteyen arkadaşlar olursa diye bugün yaptığı 2 dışkının fotoğrafını atıyorum şekli normal dışkıdan çok farklı sanki boğum boğum gibi bilen birileri varsa bilgi verebilirse sevinirimWhatsApp Image 2026-07-07 at 13.12.08 (1).jpegWhatsApp Image 2026-07-07 at 13.12.08.jpeg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkılar da enfeksiyon var. En doğru kararı gideceğiniz hekim verir ve ona göre ilaç yönlendirmesi yapar.

Sejamoren

Yeni Üye
Dışkılar da enfeksiyon var. En doğru kararı gideceğiniz hekim verir ve ona göre ilaç yönlendirmesi yapar.
Aslı hanım bugün veterinere gittik uğur hoca cumartesi gününe kadar yokmuş o yüzden bende alternatifler üzerinden nato yüzünden kapalı olan yerleri etkilemeyen bir yer aradığım için telepati hayvan hastanesine götürdüm. Veteriner elle muayene edip şişliği fark etti röntgen filmi çekti, herhangi bir tümör, kist, lipom, yumurta görmediğini diğer iç organlarında iyi durumda olduğunu sadece biraz kilolu olduğundan bahsetti. avicare digestive damla verdi 7 gün günde 1 damla ağıza damlatacakmışız. O şişlik bölgesinde besin artıkları gördüğünü söyledi hayvanın aşırı protein aldığını söyledi uzun bir süre hiçbir takviye vermeden sadece sade yem ve temiz su koyacakmışız bir de daha sık hareket ettirmeliymişim. 1-2 hafta içerisinde şişlik büyürse dışkıda düzelme olmazsa tekrar muayeneye gideceğiz. Ben muhabbet kuşları kuş kumuna ihtiyaç duymuyor diye kafese koymuyordum gerwit vitamin, probiyotik, mineralli blok, kalamar kemiği vs var kafesinde sadece kuş kumu yok doktor koyarsanız iyi olur dedi siz ne düşünüyorsunuz bu kum konusunda. Dışkı analizi yapma gereği duymadı kafesteki dışkıları inceledi. Belki de basit bir sindirim problemidir diye düşünüp direkt antibiyotik başlamak istememişte olabilir. Ben hiçbir şey olmadığı halde neden karın altı şişlik oldu bir türlü anlayamadım ama yapacak bir şeyimiz yok 1-2 hafta daha gözlemleyeceğiz artık. Hem sizden yorum almak hemde benzer sorun yaşayan arkadaşlara fikir olması açısından detaylı şekilde tüm süreci aktarmaya çalışıyorum. Umarım hem kendi kuşuma hemde ileride sorun yaşayacak arkadaşlara da yardımcı olmuş olurum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Röntgen sunucunuz var mı elinizde. Sadece digestive mi verdi. En azından karaciğeri de destekleyen takviyelerde verebilirdi. Evet kafeste grit kumda bulunsun ihtiyacı dahilinde yer. Ama şuan grit kum en son aşama. Kuşun acilen kilo vermesi lazım diyet yem sebze ağırlıklı beslenme bol bol yormadan uçurmak. Egzotik veteriner kliniğinin ilk yapması gereken şey hemen kilosunu ölçmektir ölçtü mü. Kuş kaç gram.

Sejamoren

Yeni Üye
Röntgen sunucunuz var mı elinizde. Sadece digestive mi verdi. En azından karaciğeri de destekleyen takviyelerde verebilirdi. Evet kafeste grit kumda bulunsun ihtiyacı dahilinde yer. Ama şuan grit kum en son aşama. Kuşun acilen kilo vermesi lazım diyet yem sebze ağırlıklı beslenme bol bol yormadan uçurmak. Egzotik veteriner kliniğinin ilk yapması gereken şey hemen kilosunu ölçmektir ölçtü mü. Kuş kaç gram.
Röntgeni bugün arayıp talep edicem dün istemeyi unuttum o an aklıma gelmedi. Kuş 58 gram çıktı doktor hala uçabilmesine filan çok şaşırdı dün açıkçası bende artık gün içerisinde daha sık hareket ettirmeye ve uçurtmaya başladım. Aslı hanım kilo verebilmesi için ne önerirsiniz sanırım diyet yemler filan varmış bunlardan almalı mıyım? bu süreçte ne yedirip içirmeliyim? Muhtemelen kilodan kaynaklı bir bağırsak problemi var diye düşünüyorum 50 gram altına düşmeyi başardığımız taktirde hem dışkı problemi hem şişlik geçecektir sanırım.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Röntgeni bugün arayıp talep edicem dün istemeyi unuttum o an aklıma gelmedi. Kuş 58 gram çıktı doktor hala uçabilmesine filan çok şaşırdı dün açıkçası bende artık gün içerisinde daha sık hareket ettirmeye ve uçurtmaya başladım. Aslı hanım kilo verebilmesi için ne önerirsiniz sanırım diyet yemler filan varmış bunlardan almalı mıyım? bu süreçte ne yedirip içirmeliyim? Muhtemelen kilodan kaynaklı bir bağırsak problemi var diye düşünüyorum 50 gram altına düşmeyi başardığımız taktirde hem dışkı problemi hem şişlik geçecektir sanırım.
Merhaba geçmiş olsun
Bolca kafes dışında gezdirin uçmazsa yürütün Lipomlarda 1 hafta içinde azalma gözükür, yağlı tohumlardan kaçının, yulaf darı vermeyin, diyet yem mamaist.com dan temin edebilirsiniz, su içimi az ise günde 3 defa çay kaşığı veya şiringa ile gaga kenarından verin içsin🤗
Sebze ağırlıklı besleyin lütfen

Üst Alt