• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy sorunu

Aykaç

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sürekli sırtıyla oynuyor
Kullanılan İlaç
Vitamin
Papağınmda tüy çıkarma sorunu var veterinere götürdüm ama vitamin eksikliğinden olabileceğini söyledi bir damla verdi ilk olduğu zaman kökşer bembeyaz çıktı sonradan değişti sorun nedir bilmiyorum attığım fotoğraf ilk çıktığı zaman daha sonra daha ince kök halinde çıktı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşun tam halini görebilir miyiz? Bahsettiğiniz beyazlıklar tüy tüpleri ancak sanki içlerini kemirmiş gibi geldi bana. BT amin forte takviye mutlaka kullanın.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye

Merhaba, Semiha arkadaşımızın dediği gibi Röhnfired Bt Amin Forte vitaminini haftada 2 defa verin mutlaka, buradan vitaminler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz, çok geçmiş olsun🙏 bir de fotoğrafını görebilirsek kuşunuzun iyi olur :)

Aykaç

Yeni Üye
Sürekli oynadığı için böyle kanatıyorda bazen

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Bana tüy kökleri çürük gibi geldi apseli gibi sanki vitaminlerin yanında, tüylerine Rif ampül de kullanılsa iyi olur ama kullanmadan önce @Burçak A. Hanım'da bir görsün Burçak Hanım'ında yorumunu alalım ona göre hareket edin 🙏

Aykaç

Yeni Üye
Bana tüy kökleri çürük gibi geldi apseli gibi sanki vitaminlerin yanında, tüylerine Rif ampül de kullanılsa iyi olur ama kullanmadan önce @Burçak A. Hanım'da bir görsün Burçak Hanım'ında yorumunu alalım ona göre hareket edin 🙏
Benim için mi yazdınız bu yorumu

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Evet fakat şöyle, kuş tüyleri ile oynamaktan derisini açmış yara yapmış, tüy köklerine zarar vermiş oynamaktan gibi yorumladım ben fotoğrafınızı, bu yüzden Rif ampül kullanılabilir gibi geldi bana ama emin olamadığım için benden daha deneyimli arkadaşlarımız arasından @Burçak A. Hanım'ın yorumunu da beklemenizi önerdim :)

Aykaç

Yeni Üye
Evet fakat şöyle, kuş tüyleri ile oynamaktan derisini açmış yara yapmış, tüy köklerine zarar vermiş oynamaktan gibi yorumladım ben fotoğrafınızı, bu yüzden Rif ampül kullanılabilir gibi geldi bana ama emin olamadığım için benden daha deneyimli arkadaşlarımız arasından @Burçak A. Hanım'ın yorumunu da beklemenizi önerdim :)
Tamam çok teşekkür ederim

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye

Ayrıca buradan da detaylı bilgi alabilirsiniz 🙏 Bu arada kuşunuza parazit aşısı da uygulamış mıydınız?

Aykaç

Yeni Üye

Ayrıca buradan da detaylı bilgi alabilirsiniz 🙏 Bu arada kuşunuza parazit aşısı da uygulamış mıydınız?
Hayır herhangi bir aşı olmadı

Aykaç

Yeni Üye

Teşekkür ederim birde marka önerisi yapabilir misiniz ne alayım

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Teşekkür ederim birde marka önerisi yapabilir misiniz ne alayım
Rif ampülü direkt herhangi bir eczaneye sorduğunuzda temin edebilirsiniz, bazıları ücretsiz de veriyormuş bazıları ücretli de veriyor yaklaşık 90tl gibi bir fiyatı vardı ben satın aldığımda. Küçük kırmızı bir kutusu var. Açık yara görüntülü kısımlara gün içinde 2-3 defa uygularsınız. Çabuk kuruyan bir yapısı olduğu için ağzını bantlarsınız, hava almasın 🙏

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Hayır herhangi bir aşı olmadı
Bize papağanınızın bir görüntüsünü yollayabilir misiniz? Başından ayağına kadar kendisi görebileceğimiz bir fotoğraf? Ayrıca küçük yaşta mı büyük yaşta mı kuşunuz? ona göre bir yönlendirme de yapalım🙏

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Hoy maşallah:love: yaşlı bir dostumuzmuş 🥰🙏 açıkçası yaşlı kuşlara parazit aşıları tavsiye edilir mi bilemedim bu yüzden bu konuda yorum yapamayacağım bilgim dışında kaldığı için 😥 bilir arkadaşlar dönüş yapacaktır o konu hakkında 🙏 ama mutlaka Röhnfried vitaminlerini (Entrobac, Gervit-W ve en önemlisi Bt Amin Forte) satın alın, Gerwit-W ve Entrobac haftada bir, Bt Amin Forte haftada 2 olacak şekilde kullanın, takviyeleri düzenli kullanmanızda fayda var. Rif ampül konusunda da @Mert G. arkadaşımız da Rif ampülü önermiş sevindim😊 kulak çubuğu ile açık yara bölgelerine ufak ufak sürebilirsiniz bence çünkü deriyi deşmiş gibi görünüyor. Deriyi de yenileyecektir diye düşünüyorum🙏

Aykaç

Yeni Üye
Hoy maşallah:love: yaşlı bir dostumuzmuş 🥰🙏 açıkçası yaşlı kuşlara parazit aşıları tavsiye edilir mi bilemedim bu yüzden bu konuda yorum yapamayacağım bilgim dışında kaldığı için 😥 bilir arkadaşlar dönüş yapacaktır o konu hakkında 🙏 ama mutlaka Röhnfried vitaminlerini (Entrobac, Gervit-W ve en önemlisi Bt Amin Forte) satın alın, Gerwit-W ve Entrobac haftada bir, Bt Amin Forte haftada 2 olacak şekilde kullanın, takviyeleri düzenli kullanmanızda fayda var. Rif ampül konusunda da @Mert G. arkadaşımız da Rif ampülü önermiş sevindim😊 kulak çubuğu ile açık yara bölgelerine ufak ufak sürebilirsiniz bence çünkü deriyi deşmiş gibi görünüyor. Deriyi de yenileyecektir diye düşünüyorum🙏
Tamam ilginiz için çok teşekkür ederim

Üst Alt