• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy sorunu

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hoy maşallah:love: yaşlı bir dostumuzmuş 🥰🙏 açıkçası yaşlı kuşlara parazit aşıları tavsiye edilir mi bilemedim bu yüzden bu konuda yorum yapamayacağım bilgim dışında kaldığı için 😥 bilir arkadaşlar dönüş yapacaktır o konu hakkında 🙏 ama mutlaka Röhnfried vitaminlerini (Entrobac, Gervit-W ve en önemlisi Bt Amin Forte) satın alın, Gerwit-W ve Entrobac haftada bir, Bt Amin Forte haftada 2 olacak şekilde kullanın, takviyeleri düzenli kullanmanızda fayda var. Rif ampül konusunda da @Mert G. arkadaşımız da Rif ampülü önermiş sevindim😊 kulak çubuğu ile açık yara bölgelerine ufak ufak sürebilirsiniz bence çünkü deriyi deşmiş gibi görünüyor. Deriyi de yenileyecektir diye düşünüyorum🙏
Dıs parazit kullana bilinir. Bir sorun olmaz Vilmectin

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Dıs parazit kullana bilinir. Bir sorun olmaz Vilmectin
Bilgilendirme için teşekkür ederim🙏 ben bir de özellikle tüy problemi olduğu için bağışıklığı düşüktür yaşlı bir de diye düşündüm önermekte çok kararsız kalmıştım çok teşekkürler😥😊 O halde Vilmectin, Baymec, Avromec, Zimec bunlardan birisini temin edebilirsiniz. Kuşun ensesine 1 damla damlatıp masaj yaparak deriye yedirmeniz gerekiyor. 3-4 gün banyo yapmayacak. 10 gün sonra 2.dozu kullanacaksınız. 1. doz parazit varsa parazitleri, 2. doz parazitler yumurtalarını bıraktıysa yumurtalarını yok edecektir🙏 3-4 ay sonra tekrar ve tekrar rutin haline getirilir. Kuşunuzda parazit olması şart değil, koruma amaçlı da yapılıyor parazit aşıları :)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ece hanım gerekenleri önermiş 🙏 Öncelikle bahsettiği ense damlasını uygulayın, ardından o yara olan bölgelere rif ampulü sürün 🙏 Bt amin forteyi de haftada iki gün kullanın 🙏

Aykaç

Yeni Üye
Bilgilendirme için teşekkür ederim🙏 ben bir de özellikle tüy problemi olduğu için bağışıklığı düşüktür yaşlı bir de diye düşündüm önermekte çok kararsız kalmıştım çok teşekkürler😥😊 O halde Vilmectin, Baymec, Avromec, Zimec bunlardan birisini temin edebilirsiniz. Kuşun ensesine 1 damla damlatıp masaj yaparak deriye yedirmeniz gerekiyor. 3-4 gün banyo yapmayacak. 10 gün sonra 2.dozu kullanacaksınız. 1. doz parazit varsa parazitleri, 2. doz parazitler yumurtalarını bıraktıysa yumurtalarını yok edecektir🙏 3-4 ay sonra tekrar ve tekrar rutin haline getirilir. Kuşunuzda parazit olması şart değil, koruma amaçlı da yapılıyor parazit aşıları :)
Teşekkür ederim

Üst Alt