• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Tüy sorunu

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bursada veteriner fakültesi vardı diye hatırlıyorum Uludağ üniversitesinde. Orası daha cüzi bir ücret alabilir.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
@Kübra Ö. arkadaşımızın dediği gibi Veterinerlik fakültesi önceliğiniz olsun. Ama götüremiyorsak şöyle tavsiyelerde bulunayım. Öncelikle enseye 1 damla ivomec tarzı bir dış parazit damlası yapılsın. Tünekleri beyaz kağıda vurarak bit var mı diye kontrol edin. Keza kafesin kıyı, köşesini, suluk kenarlarını sonra
Aşağıdaki Ürünleri temin edelim (Bölünmüş olarak sağlam bir yerden alınız)
Röhnfried Entrobac (Probiyotik)
Röhnfried Gerwit-W
Röhnfried Bt Amin
Virkon s
Grit kuş kumu +parmak suluk ya da mamalık
Gaga taşı-mineral blok
Entrobac gelince, şişe su kullanarak ve her gün taze hazırlayarak, yarım suluğa mercimek tanesi kadar Entrobac ekleyelim. 3 gün sadece Entrobaclı su verelim. 4.gün sadece su verelim. Kafes altına beyaz bir kağıt ya da peçete serelim. Akşama doğru bu suyu içmişken, beyaz kağıt üzerindeki dışkıların resmini net bir şekilde çekip konunuz içinden paylaşınız.
Daha önce dediğim gibi arada 1 litreye 1 çay kaşığı virkon s li suyla haftada 1-2 fısfıs yapalım. (kendinize göre su oranını düşürerek virkon miktarını ayarlayın. 1 günden sonra bozulur) probiyotikli suyla da banyo yaptırabilirsiniz. Ama dış parazit ense damlası yaptığımızda banyo yaptırmayalım 1 hafta. Haftada 1 yıkanmış iç yulaf verelim. İnsan yiyeceği kesinlikle vermeyelim. Yeminiz markasızsa kaliteli bir markaya geçelim. Yemdeki bazı tohumlar da alerji yapıyor olabilir

zuzuu

Yeni Üye
@Kübra Ö. arkadaşımızın dediği gibi Veterinerlik fakültesi önceliğiniz olsun. Ama götüremiyorsak şöyle tavsiyelerde bulunayım. Öncelikle enseye 1 damla ivomec tarzı bir dış parazit damlası yapılsın. Tünekleri beyaz kağıda vurarak bit var mı diye kontrol edin. Keza kafesin kıyı, köşesini, suluk kenarlarını sonra
Röhnfried Gerwit-W
Röhnfried Bt Amin
Virkon s
Gaga taşı-mineral blok
Entrobac gelince, şişe su kullanarak ve her gün taze hazırlayarak, yarım suluğa mercimek tanesi kadar Entrobac ekleyelim. 3 gün sadece Entrobaclı su verelim. 4.gün sadece su verelim. Kafes altına beyaz bir kağıt ya da peçete serelim. Akşama doğru bu suyu içmişken, beyaz kağıt üzerindeki dışkıların resmini net bir şekilde çekip konunuz içinden paylaşınız.
Daha önce dediğim gibi arada 1 litreye 1 çay kaşığı virkon s li suyla haftada 1-2 fısfıs yapalım. (kendinize göre su oranını düşürerek virkon miktarını ayarlayın. 1 günden sonra bozulur) probiyotikli suyla da banyo yaptırabilirsiniz. Ama dış parazit ense damlası yaptığımızda banyo yaptırmayalım 1 hafta. Haftada 1 yıkanmış iç yulaf verelim. İnsan yiyeceği kesinlikle vermeyelim. Yeminiz markasızsa kaliteli bir markaya geçelim. Yemdeki bazı tohumlar da alerji yapıyor olabilir
Kuş kumum var kömürü vs gaga taşı kalamar vs de var BT amin var.probiyotigi arkstan Alicam BT amini vs öneren oydu büyük ihtimalle aynı markadır. Doğal elma sirkesi var kendimizin yaptığı suyla karıştırıp tuyune sıkıyordum.
Probiyotik sıksam ardına olmaz mı ? Kafesini sirkeli suyla siliyorum zaten .
Ben bitten suphelenmiyorum ama yinede beyaz kağıt yapıştırır kontrol ederim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Kuş kumum var kömürü vs gaga taşı kalamar vs de var BT amin var.probiyotigi arkstan Alicam BT amini vs öneren oydu büyük ihtimalle aynı markadır. Doğal elma sirkesi var kendimizin yaptığı suyla karıştırıp tuyune sıkıyordum.
Probiyotik sıksam ardına olmaz mı ? Kafesini sirkeli suyla siliyorum zaten .
Ben bitten suphelenmiyorum ama yinede beyaz kağıt yapıştırır kontrol ederim
Şimdi tam bit sezonun başlıyoruz. Nisan-mayıs ayları. Bit olmasa bile 3 ay aralıklarla ense damlasını her zaman yapmalısınız. Üstte yazdığım ürünleri lütfen edimin. Virkon s bir pet dezenfektanıdır. Ve bir çok bakteri, virüs ve mantar türüne etkilidir. Geldiğinde bu ürünü hem banyo, hem de haftada 1 suluk, yemlik,.tünek tarzı malzemeleri dezenfekte etmek için kullanmalısınız.

zuzuu

Yeni Üye
Şimdi tam bit sezonun başlıyoruz. Nisan-mayıs ayları. Bit olmasa bile 3 ay aralıklarla ense damlasını her zaman yapmalısınız. Üstte yazdığım ürünleri lütfen edimin. Virkon s bir pet dezenfektanıdır. Ve bir çok bakteri, virüs ve mantar türüne etkilidir. Geldiğinde bu ürünü hem banyo, hem de haftada 1 suluk, yemlik,.tünek tarzı malzemeleri dezenfekte etmek için kullanmalısınız.
Yani kedim var muhakak onada geçerdi yanlış düşünuyormuyum bilmiyorum ama edinicem tşkler.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Yorumlarda 500 aldı demişler
Sizin kararınız. Eğer veterinere gitme imkanınız yoksa o zaman üstte yazdığım gibi destek ürünlerle bağışıklığını güçlendirmeye çalışacaksınız. Bu tarz sorunları uzaktan çözebilmemiz için sihirli bir ilaç yok maalesef. Tekrar aşağı yapıştırıyorum üstte önerdiklerimi

Röhnfried Gerwit-W
Röhnfried Bt Amin
Virkon s
Gaga taşı-mineral blok
Daha önce dediğim gibi arada 1 litreye 1 çay kaşığı virkon s li suyla haftada 1-2 fısfıs yapalım. (kendinize göre su oranını düşürerek virkon miktarını ayarlayın. 1 günden sonra bozulur) probiyotikli suyla da banyo yaptırabilirsiniz. Ama dış parazit ense damlası yaptığımızda banyo yaptırmayalım 1 hafta. Haftada 1 yıkanmış iç yulaf verelim. İnsan yiyeceği kesinlikle vermeyelim. Yeminiz markasızsa kaliteli bir markaya geçelim. Yemdeki bazı tohumlar da alerji yapıyor

Üst Alt