• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Tüy sorunu

zuzuu

Yeni Üye
Dışkılar bir acayip. Kuru ve ortası boş. Sanki ince uzun dışkılamış, ama çevresi ettafında dolaşıp halka olmuş gibi. Kabız gibi geldi bana. Bakım rutininiz nedir? Ne yer ne içer bu kuş? Yem, mama, sebze rutininiz nasıl?
Sebze meyve yemiyor alistiramadim.yukarida yazdığım gibi daldari buğday çim vs yemiyor.Arada bı yumurta rendesi veriyorum onuda kesimden gördükten sonra yemeye başladı. Karışık yemim var onu yiyor ama seçerek herşeyi yemiyor.

zuzuu

Yeni Üye
Mesela havuç rendesi filan yemiyor mu? Probiyotik entrobac kullanalım mutlaka
Normalde beni ısırmaya bayılır ama ağzına yaklastirdigimda yada yanina koydugumda yemiyor gagasını dahi acmiyor.
ekstra yemlik var koymak için içinde kuruyorlar sadece,bı arksta vardı probiyotik o verecekti başlatirim yakın zamanda.
Bu tüy problemimiz nasıl düzelir.Bir ara bayağı düzelmişti ama sonra dediğim şekilde dökmeye basladi

Ekli dosyalar

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Normalde beni ısırmaya bayılır ama ağzına yaklastirdigimda yada yaninankoydugumda yemiyor ekstra yemlik var koymak için içinde kuruyorlar sadece,bı arksta vardı probiyotik o verecekti başlatirim yakın zamanda.
Bu tüy problemimiz nasıl düzelir.Bir ara bayağı düzelmişti ama sonra dediğim şekilde dökmeye basladi
Şimdi size üstte ürünler önerdim. Onlar bir kuşun en temel gereksinimleri. Önce onları temin edelim.
Bir daha kırdığı tüyleri cımbızla çekmeyin. Sağlam tüy köklerini çekmek hem çok acı verir hem de kanarç ama yerinden çıkmıştır, ucu tutuyordur olabilir. Zaten sizin de dediğiniz gibi siz kökten tüyleri çekince strese girmiş. Arada probiyotikli su ile ve 1 litreye 1 çay kaşığı oranında virkon s ile fısfıs yapalım. Virkon s gözlere gelmesin. Üstte yazdığım listeye virkon s i.de ekleyelim

zuzuu

Yeni Üye
Şimdi size üstte ürünler önerdim. Onlar bir kuşun en temel gereksinimleri. Önce onları temin edelim.
Bir daha kırdığı tüyleri cımbızla çekmeyin. Sağlam tüy köklerini çekmek hem çok acı verir hem de kanarç ama yerinden çıkmıştır, ucu tutuyordur olabilir. Zaten sizin de dediğiniz gibi siz kökten tüyleri çekince strese girmiş. Arada probiyotikli su ile ve 1 litreye 1 çay kaşığı oranında virkon s ile fısfıs yapalım. Virkon s gözlere gelmesin. Üstte yazdığım listeye virkon s i.de ekleyelim
Dediğinizi yapayım ancak tüyler ben çekince kötüleşti öncesinde yine kanlanma durumu vardı kendine yapıyorsa eğer nasıl durdurucam eğer guclenemedigi için kaniyorsa ne yapicam yada hastalık mi cozumsuz

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Dediğinizi yapayım ancak tüyler ben çekince kötüleşti öncesinde yine kanlanma durumu vardı kendine yapıyorsa eğer nasıl durdurucam eğer guclenemedigi için kaniyorsa ne yapicam yada hastalık mi cozumsuz
Zaten tüyleri çekmenizi önermiyorum. Dış parazit damlasını da unutmayalım. İnsan gıdası yiyorsa vermeyin.

zuzuu

Yeni Üye
Kendini parçalamayi kessin diye yaptım nenkadar süre takmaliyim en az iki hafta bir ay falan mi

zuzuu

Yeni Üye
1 Nisan 2023 kendini öldürmeye mi calisiyor niye sürekli kanadindaki yada kuyrugundaki tüpleri parçalayıp kanatiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Nerede ikamet ediyorsunuz acil müdahale gerektiren bir durum kanatlı uzmanı konusunda yardımcı olalım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Nerede ikamet ediyorsunuz acil müdahale gerektiren bir durum kanatlı uzmanı konusunda yardımcı olalım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Bursa İnegöl demişti arkadaş yanılmıyorsam

zuzuu

Yeni Üye

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Vetorka Veteriner Kliniği
Beşevler, Bilginler Cd, Deniz Yıldızı Sk. No:2A, 16110 Nilüfer/Bursa
0533 233 67 52

Ama arkadaş durumum yok da demişti diye hayırlıyorum.

Üst Alt