• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy dökümü

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar muhabbet kuşumun güncel durumunu paylaşmak istiyorum kanat tüğleri dökülen kuşum yenidenTüğ çıkarmaya başladı ama ilginç olan yeni çıkardığı daha uzamayan küçük tüğ bugün uçma çalışmaları yaparken yeni olan tüğünü düşürdü bu normal mi?
Paylaşır mısın ablacım 😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İki uçuş tüyü de %90 düşecek, haftada 2 btAmin forte ver mutlaka yarım suluğa 8 damla😊🤲
Endişe etme, tüye girsin hepsi çıkar sağlıklı ve sağlamca
Brokoli ve kırmızı bibere alıştır👍vitamin deposu ikiside
Yulaf günlük vermelisin
Hiç üzülme sen bile şaşırırsın çıksın😊🤲

Zu123

Aktif Üye
İki uçuş tüyü de %90 düşecek, haftada 2 btAmin forte ver mutlaka yarım suluğa 8 damla😊🤲
Endişe etme, tüye girsin hepsi çıkar sağlıklı ve sağlamca
Brokoli ve kırmızı bibere alıştır👍vitamin deposu ikiside
Yulaf günlük vermelisin
Hiç üzülme sen bile şaşırırsın çıksın😊🤲
Saol abla da vitaminli sudan kaç yudum içse yeterli olur çünkü benim kuşum garip bir şekilde gün içinde ilaç vaktinde 2 yudum anca içiyor akşam du içmeye yem yemeye başlıyor sanırım yanlış bir düzen oluşturduk bir de abla brokoli haşlanmışmı yoksa karbonatlı suda bekleyip yıkanmış bir şekilde mi vermeliyim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Saol abla da vitaminli sudan kaç yudum içse yeterli olur çünkü benim kuşum garip bir şekilde gün içinde ilaç vaktinde 2 yudum anca içiyor akşam du içmeye yem yemeye başlıyor sanırım yanlış bir düzen oluşturduk bir de abla brokoli haşlanmışmı yoksa karbonatlı suda bekleyip yıkanmış bir şekilde mi vermeliyim
Ben çiğ veriyorum haşlayınca vitamin kaybı oluyor, tabiatta haşlanmıyor ki🤲insan da değiller yemek yapıyım😊
Hatta bugün verdim sirkeli suda beklettim 1-2 dakika duruladım çokca, kurulayıp kafese astım🥰🤲
Eğer ki verebilirsen bt amin forteyi çay kaşığı ile1 sefer(kahve fincanının çeyreğine su 3 damla btAmin forte damlat) verebilirsin 👍kokudan içmeyebilir
Yada akşam içiyorsa vitaminli suyu akşam takabilirsin

Zu123

Aktif Üye
Ben çiğ veriyorum haşlayınca vitamin kaybı oluyor, tabiatta haşlanmıyor ki🤲insan da değiller yemek yapıyım😊
Hatta bugün verdim sirkeli suda beklettim 1-2 dakika duruladım çokca, kurulayıp kafese astım🥰🤲
Eğer ki verebilirsen bt amin forteyi çay kaşığı ile1 sefer(kahve fincanının çeyreğine su 3 damla btAmin forte damlat) verebilirsin 👍kokudan içmeyebilir
Yada akşam içiyorsa vitaminli suyu akşam takabilirsin
Tamamdır ablacım bir gelişme olursa haberdar ederim iyi akşamlar 🩷🩷🩷🩷

Zu123

Aktif Üye
Çok güzel maşallah dışkıları, en son ne yedi
Abla ilk fotoğrafta dün kırmızı biberin tadına baktı daha sonraki fotoğraflar da 2-3 gün öncesi karışık sebze yemişdi.
Saol ablam bilgilerin ve yardımların benim için çok değerli rahatlattın benide dışkı içinde noktalar görünce bir sorayım dedim umarım sağlıklı bir şekilde büyütebilir bakabilirim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Abla ilk fotoğrafta dün kırmızı biberin tadına baktı daha sonraki fotoğraflar da 2-3 gün öncesi karışık sebze yemişdi.
Saol ablam bilgilerin ve yardımların benim için çok değerli rahatlattın benide dışkı içinde noktalar görünce bir sorayım dedim umarım sağlıklı bir şekilde büyütebilir bakabilirim
Bakarsın ablacım Allah ın izniyle endişe etme 😊🤲

Zu123

Aktif Üye
IMG_4637.jpeg
Merhabalar dün gece dışkısı bu şekilde olmuş probiyotik içmişti bugün yüzünde 4 tane tüğ kapsülü gördüm ensede de 1 tane ayakkarında kuruluk vardı bende zeytin yağını ince bir şekilde çok yağlı olmayacak şekilde nemlendirsin diye sürdüm. Tatlı badem yağı evde yoktu vazelin var ama dalin marka sade böyle ben nemdirmek için ne sürmeliyim birde Dışkısında bir sorun var mı?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ekli dosyayı görüntüle 77008
Merhabalar dün gece dışkısı bu şekilde olmuş probiyotik içmişti bugün yüzünde 4 tane tüğ kapsülü gördüm ensede de 1 tane ayakkarında kuruluk vardı bende zeytin yağını ince bir şekilde çok yağlı olmayacak şekilde nemlendirsin diye sürdüm. Tatlı badem yağı evde yoktu vazelin var ama dalin marka sade böyle ben nemdirmek için ne sürmeliyim birde Dışkısında bir sorun var mı?
Maşallah çok güzel dışkısı 😊🤲btAmin forte takviyesi haftada iki gün verebilirsin👍

Zu123

Aktif Üye
IMG_4932.jpeg
Merhaba kuşumun gagasının kırıldığını fark ettim ve ne ara olduğunu bilmiyorum hemen görür görmez rif ampul sürdüm hemen ilk müdahele o aklıma geldi be yapmalıyım lütfen acil yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye

Zu123

Aktif Üye
En iyisini yapmışsınız 🙏 Çok geçmiş olsun 🙏
Neyden olmuştur sizce kafasınımı çarpmış ne olmuş bir şey olur mu içten hasar vs ne ara nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok ben evden giderken birleyi yoktu geldim hemen kuşuma bakmaya gittim bunu gördüm anneminde ven fark ettikten sonra fark etti

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Neyden olmuştur sizce kafasınımı çarpmış ne olmuş bir şey olur mu içten hasar vs ne ara nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok ben evden giderken birleyi yoktu geldim hemen kuşuma bakmaya gittim bunu gördüm anneminde ven fark ettikten sonra fark etti
Muhtemelen kafes teline takmıştır ani ses olduysa çırpınınca çarpmıştır, kafasını çarpmıştır yani bir sürü sebebi olabilir, rif ampul sürmekle müthiş bir şey yapmışsınız tebrik ederim 😊🌸