• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tırnağı kırılmış

Sbk

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Tırnak kırılması
Hastalık Belirti Tarihi
27 Mar 2022
Merhaba aldığımda ben bilmediğim için kesilmesi gerektiğini uzun olduğunu söylememişti pet shop ama şimdi bir tame tırnağı kırılıp kanamış. Ama kırıldığını biz sonradan fark ettik inleme ya da ötme olmadı kırıldığında sadece biraz kanamış ve eti hafif kırmızı ama kanaması durdu . Ne yapmam gerekiyor acaba ilk defa kuş bakıyorum bir bilgim yok

Ekli dosyalar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kırık tırnağı daha yakından ve net olarak çekme şansınız var mı acaba

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bana sorun tek bir tırnakta gibi gelmedi sanki ayaklarda genel bir problem var gibi gördüm ama tabii ki çok bilgili değilim belki ben yanlış düşünüyorumdur o yüzden hocalarımızın ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama sizin tırnak kesmenize vs gerek yok, zaten kuşlar ayak bakımlarını kendileri yapıyorlar

Sbk

Aktif Üye
@Şehmus BAKIR @Tuğrul Bey @Ronay Ayk. Hocalarımız müsait olduklarında ilgilenecektir geçmiş olsun 🙏
Teşekkür ederim güncel fotoğraf bu şekilde ayaklarının ilk aldığım zaman çektiğim fotoğraflarına baktığımda hatta kırılmadan önceki fotoğraflarında ayak rengi bu şekilde mor değildi kırıldıktan ayakları morarmış gibi geldi bana . Cevabınızı bekliyorum lütfen bir şey olmasından korkuyorum.

Ekli dosyalar

Sbk

Aktif Üye
@Şehmus BAKIR @Tuğrul Bey @Ronay Ayk. Hocalarımız müsait olduklarında ilgilenecektir geçmiş olsun 🙏
Ayağını biraz ılık suyla ıslatıp temizlemeye çalıştım son hali bu şekilde ama çok da ellemek istemiyorum canını acıtmak istemediğim için o yüzden ayağını ovuşturmadım sadece suyla çok hafif dokunarak ayağını yıkadım bir de bugün banyo yaptırmıştık belki onunla ilgili bir şey olabilir mi diye söylemek istedim

Ekli dosyalar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ayağını biraz ılık suyla ıslatıp temizlemeye çalıştım son hali bu şekilde ama çok da ellemek istemiyorum canını acıtmak istemediğim için o yüzden ayağını ovuşturmadım sadece suyla çok hafif dokunarak ayağını yıkadım bir de bugün banyo yaptırmıştık belki onunla ilgili bir şey olabilir mi diye söylemek istedim
İnşallah sabah hocalarımız görünce yazacaktır tekrar geçmiş olsun yavrucağa 🙏😔

Sbk

Aktif Üye

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Tırnağa sadece pansuman yapmaktan başka bişey yapamazsınız ama kuş çok bitkin görünüyor stres mi yoksa başka bir derdi mi var onu tunekte kısa bir video ile anlarız inşallah

Sbk

Aktif Üye
Tırnağa sadece pansuman yapmaktan başka bişey yapamazsınız ama kuş çok bitkin görünüyor stres mi yoksa başka bir derdi mi var onu tunekte kısa bir video ile anlarız inşallah
Kuşum sanırım ölüyor sabah uyandığımda kafeste yan yatmıştı şimdi de aynı şekilde çok zor nefes alıyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ayaklarında morarma mi olmus ben yanlış mı görüyorum.🤔 Kuşların ayak tırnakları kesilmez, zaten kafese konulan gaga taşı onların ayak tırnaklarını ve gagalarini torpulemesini sağlar.

Üst Alt