• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Tırnağı kırıldı

wpdmapdjapjwksn

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun tırnağı ya da ayağı kırıldı sanırım, bölge siyahlaşmış ve tırnak yan duruyor dokunduğumda ise kuş bağırıyor, ayağını sürekli tüylerinin arasına sokuyor ve tek ayak üstünde duruyor

veterinere gidemiyorum evde herhangi bir şekilde tedavi edebilir miyim?

Ekli dosyalar

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşumun tırnağı ya da ayağı kırıldı sanırım, bölge siyahlaşmış ve tırnak yan duruyor dokunduğumda ise kuş bağırıyor, ayağını sürekli tüylerinin arasına sokuyor ve tek ayak üstünde duruyor

veterinere gidemiyorum evde herhangi bir şekilde tedavi edebilir miyim?
Eczaneden rif ampul alıp kırın ve yara olan yere uygulayın fakat sanırım tırnak kökünden kırılmış onu düzeltmek gerekebilir @Aslı Ö. @EzgiA @Demet bükay

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Şuanlık elimde olan terramycin (göz için olan değil) kremini uyguluyorum, eczaneye uğradığımda alabilirim hocam

Peki tırnak nasıl düzelecek
İşte onun için diğer tecrübeli üyeleri ekledim çünkü ona müdahale gerekli siz sabitleyip sarmanız lazım eskisi gibi durana kadar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şuanlık elimde olan terramycin (göz için olan değil) kremini uyguluyorum, eczaneye uğradığımda alabilirim hocam

Peki tırnak nasıl düzelecek
Merhaba geçmiş olsun
Fucidin krem de olur, tırnak kırılmış düşecek, enfeksiyon riski olmaması için lütfen eczaneden Rif ampul alın kırın ve üzerine 1 damla damlatın
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur

wpdmapdjapjwksn

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Fucidin krem de olur, tırnak kırılmış düşecek, enfeksiyon riski olmaması için lütfen eczaneden Rif ampul alın kırın ve üzerine 1 damla damlatın
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Tamamdır hocam herhangi bir şekilde tırnağı sarmama gerek yoktur değil mi?

Üst Alt