• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tek yemek yemiyor ?

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 18118Merhaba, daha önce hiç karşılaşmadım bu durumla . Şimdi bu fotoğrafta göreceğiniz arkadaşı yeni sahiplendirmistim geçen hafta bakan kişi öz abim . Ama kuşu verdiğim günden beri hiç yemek yememiş önce normal yemlik vardı dedim belki otomatik yemlige aliskindi ondandir onu alıp koydular . Onuda yememis . Sonra dal darı aldılar onu hapur şupur yemiş ama başkada birşey yememiş . Tamam streslendi diyorum yeni ortam yeni aile ama niye kendine bu kötülüğü yapıyor hadi yapıyor niye daldari yiyorsa yem yemiyor.. velhasıl kelam En sonunda getirdiler bana . Diğer kuşlarin yanına koyuyorum . Orada yem yiyor onlar aşağı inince oda iniyor . Ama tek olduğunda yemiyor . Bu psikoloji bozukluğunu nasıl düzeltebilirim fikri olan var mıdır ? 🧐 ( Not olarak tekken etrafı kemiriyo kafes demiri vs tuhaf anlayamadım ?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yemi beğenmemiş olabilir mi farklı yeme geçiş yapınca yeni yemi istememiştir

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Muhtemelen şuan stres. Diğer kuşlarla aynı ortamda dursun yeri sabit kalsın alışacaktır. Alışana kadar askılı yemlikler ile yemi yakınına asabilirsin
Diğerleri ile ayirinca açlık grevinde gibi ..
Yemi beğenmemiş olabilir mi farklı yeme geçiş yapınca yeni yemi istememiştir
Ya da kuş sesi açsanız tekken rahatlatabilir onu belki
Aynı yemden verdim... Şuan kardeşleinin yanında ama denemek için tek ayirdigimda fayda yok.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ortam değişikliği ve sonucunda stres yapmış... Kardeşlerinin yanında olmayı alışmış... Bir de her kuşun kendine özgü karakteri var...

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Korona olduğumdan bakamadım . Kusura bakmayın . Bu duurmu çözecek bı önerisi olan var mı ?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Korona olduğumdan bakamadım . Kusura bakmayın . Bu duurmu çözecek bı önerisi olan var mı ?
Öncelikle geçmiş olsun dal darıya hayır demez illa tek bakacam derseniz yeni gelen kuşun alışma süreci vardır

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Belli ki tek kalmak istemiyor yanına bir arkadaş daha koyun birlikte daha az stres ve güven eksikliği olacaktır.
Öncelikle geçmiş olsun dal darıya hayır demez illa tek bakacam derseniz yeni gelen kuşun alışma süreci vardır
Teşekkür ederim, yani ben bakmayacagim yeni ailesi bakacak o yüzden tekrar vermeden önce nasıl teklige alistirabilirim .. alışma sürecini kendini öldürmeye çalışmak gibi yorumluyor .çözüm yolu kesinlikle bulamadım ..

Üst Alt