• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Evde tek kalma hakkında

bulut_kus

Yeni Üye
Merhabalar 3 yaşında bir muhabbet kuşum var tek kuşum yanında eşi vs yok, yaklaşık 4 5 gün il dışında olacağım maalesef muhabbet kuşumu da beraberimde götürme şansım yok. Birine bırakmak konusunda ise çok güvenemiyorum sizce 4 5 gün kuşum yemini ve suyunu fazlaca koymam halinde tek başına kalabilir mi.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Hem yem/su bakımından hemde kuşun psikolojisi bakımından riskli uzun bir süreç. Günlük olarak bir yakınınız, komşunuz vs gelse kuşun yemine suyuna baksa 20-30 dakika kuşun yanında kalsa 5 gün için daha uygun olur. Bu süreçte takılabileceği yerlere dikkat edin. Kafeste tül olmasın.

bulut_kus

Yeni Üye
Hem yem/su bakımından hemde kuşun psikolojisi bakımından riskli uzun bir süreç. Günlük olarak bir yakınınız, komşunuz vs gelse kuşun yemine suyuna baksa 20-30 dakika kuşun yanında kalsa 5 gün için daha uygun olur. Bu süreçte takılabileceği yerlere dikkat edin. Kafeste tül olmasın.
Maalesef gelip kontrol edebilecek kimse yok yemi fazlasiyla koyma sansim var kafesi büyük ekstra dal darı vs de koyabilirim,kafesinde tülü zaten yok fakat dediginiz gibi psikolojik kisminda ben de endiseliyim sosyal ,bize çok bağlı bir kus tek kalınca bunalir mi. tek secenegim bir baskasina emanet etmek onda da kuşun alıştığı ortamı değistirmek aklıma yatmadı ve bırakacagım kisiler de kus bakma konusunda cok bilgisi olan insanlar olmadigi icin yine endiseliyim sogukta ruzgarda kalıp hastalanma gibi bi durum olursa diye.ne yapacagimi bilemiyorum maalesef

Üst Alt