• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanım

toprakkk622

Aktif Üye
Sultan papağanımın her iki kanadındada bu sekil kücük bir nokta yara var. Geldiğinden beri var ama son günlerde coştu. 2 Günde bir kanıyor cok kan akmıyor ama yinede hatrı sayılır derecede kanıyor.

Daha önce yazdığımda tüy kökü cürümesi denmişti rif ampül kullanmıstım 2-3 hafta bir süre sonra kurumus tarzı bisey olmustu kullanmayı bırakın denmisti bırakmıstım ama 1 ay sonra yine tekrar olusmustu.

Simdi diğer kanadındada cıktı ve iyice coştu günde/2 günde bir olmak üzere kanıyor sizce ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gece ortamını loş ışıklı tutun. Gece çırpınması sonucu olur. Sultanların çoğunda vardır. Kafesi umarım geniş ve ferahtır. Ortamını görebilir miyiz?

toprakkk622

Aktif Üye
Kafeslerini haftada 1 normal ayda 1 sirkeyle temizliyorum.

Gece olmuyor kanamalar cunku kanamalar anlık oluyor kanıyor ve 1-2 dk sonra duruyor son 3-4 günde yasanmaya basladı ve genelde uctuktan sonra kanatıyor aynı yeri ucarken bir yere carpmamasına rağmen.

(1 hafta önce ayrı kuş odası yaptık ayrı bir odaya geçtiler. O yüzden cok ucmuyorlar kontrollü ucuruyorum carpmıyorlar bir yere kafeslerinin üstüne konmaya alıştılar. Normalde 10 gün bekleticektim alışsınlar diye ama kafeslerinin altı çıkmış gece ve cıkmıslar dısarı ben yokken ondan sonra sorun olmayınca cıkarmaya basladım)

Ekli dosyalar

toprakkk622

Aktif Üye
Gece nemlendiricilerinin ışığıda yanık oluyor beyaz. Loş ışık yaratıyor oda

toprakkk622

Aktif Üye
Kafes 53cm yukarı 40cm yana aşağısı 23cm yana yukarısı 32cmde genişlik

toprakkk622

Aktif Üye
Tam yazamadım sanırım üst taraf daha dar olduğu icin üst taraf 23 cm, alt taraf daha uzun olduğu icin 40cm, Uzunlukta 53 cm, Genişlikte 32cm

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gece olmasada kanat çırpması sonucu çarpma sonucu olur. Durup dururken olmaz. Kafes altı çıkmış düşüp çıkmışlar demişsiniz mesela. Bu onları aşırı korkutmuştur. Sultanlar ani ses , hareket vs sinek vızıltısında bile aşırı korkarak tepki verirler. Kafesleri çok ferah değil. İçi fazla dolu. Üç tünek gereksiz. Plastiğide çıkarın. Sultanlar tünekten tüneğe atlayan kuşlar değil. Suluk hizasına kapıya paralel tam tünek yapın yeterli. alanlarıda genişlemiş olacaktır.

toprakkk622

Aktif Üye
Kafes altını düsmeyecek sekilde ayarladık, Üstteki tünek ve salıncak dısındaki tünekleri salata vs. vermedikce kullanmıyorlar zaten tekrardan düzenleme yaparım teşekkürler

toprakkk622

Aktif Üye
O yara hicbir sekilde gecmezmi peki? Geldiğinden beri var ve son günlerde kanaması beni tedirgin etti.

toprakkk622

Aktif Üye
Normal zamanda odaya alıştıklarında günde en az 6 saat dısarıdalar. Ben evdeysem sabahtan aksama kadar dısarda oluyorlar. Muhabbet kuslarımla anlasıyolar acıkınca susayınca girip cıkıyorlar.

Üst Alt