• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan papağanım alışmıyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Böyle nasıl olmuş. Tünekleri basamak şeklinde yaptım . Merdiveni de salıncağa yakın ayarladım. Suluk yemin o tarafta kaldı ama akıllı yemlik zaten yeme su gelmez diye düşündüm. Dar ağızlı zaten. Olmuş mu sizce 🤗
Merhaba daha iyi tüneğin bir tanesini enine taksanız salıncağı da yanına daha iyi olmaz mı, salıncağa çıkamaz😊

FatımaB.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
tüneklerin arasını daha yüksek yaparsanız daha iyi atlayıp zıplar diye düşünüyorum
salıncağa çıkması da kolaylaşır böylelikle :)

nazir

Paylaşımcı
Merhaba daha iyi tüneğin bir tanesini enine taksanız salıncağı da yanına daha iyi olmaz mı, salıncağa çıkamaz😊
Aslında önceden öyleydi. Fakat böyle daha hareket eder diye düşündüm. Yatay olduğunda alanı daralıyor çok. Alttaki tünellere dışkısı bulaşıyor aşırı 🤭

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Aslında önceden öyleydi. Fakat böyle daha hareket eder diye düşündüm. Yatay olduğunda alanı daralıyor çok. Alttaki tünellere dışkısı bulaşıyor aşırı 🤭
Nasıl mutlu ise öyle yapın, tercih sizin ve minik can dostunuzuz yeter ki sağlıklı olsun😊🤲

zeysssbird

Eski Forumcu
Ara ara böyle çok yapıyor gün içinde . Tüğlelerini düzeltiyor diye biliyorum. Bit,parazit vs yoktur demi. Normal böyle yapması.
Yaptığı normal tüylerini düzeltiyor ama siz ense damlası uygulayın yine de☺
Veterinerlerden veya Şehmus hocadan temin edebilirsiniz.

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ara ara böyle çok yapıyor gün içinde . Tüğlelerini düzeltiyor diye biliyorum. Bit,parazit vs yoktur demi. Normal böyle yapması.
Normaldir, ense damlası yapılmadıysa uygulayınız. Ek olarak odayı sıcak tutup ara ara fıs fıs ile banyo yapması da iyi gelecektir.

nazir

Paylaşımcı
Yaptığı normal tüylerini düzeltiyor ama siz ense damlası uygulayın yine de☺
Veterinerlerden veya Şehmus hocadan temin edebilirsiniz.
İsmi ne acaba. Alışveriş yaptığım yer. Burayı önerdi herkes. Kullanımı falan nasıl oluyor. Kaç gün kullanmam lazım

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Üzerine su atsam fıs fıs. Korkmaz mi daha çok. Alıştırmaya çalışıyorken daha çok güveni gitmesin 🤭
Yani korkabilir başta evet :) Alışmadıysa banyo yapması zor olur diye demiştim spreyi, deneyin isterseniz çok korkarsa yapmazsınız.

zeysssbird

Eski Forumcu
İsmi ne acaba. Alışveriş yaptığım yer. Burayı önerdi herkes. Kullanımı falan nasıl oluyor. Kaç gün kullanmam lazım
Ense damlası Vilmectin, mamaist whatsapp hattından alabilirsiniz, ense derisine bir damla olacak şekilde damlatın 10 gün sonra tekrarlayın 2 doz yeterli olacaktır.

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ensesine nasıl damlatcam 🤭 daha yeni yeni dal darı alıyor benden kafes içinde. Elime alismadi daha 🤭
Kuşumun ilk zamanları geldi aklıma. Birimiz perde ile tutup diğerimiz damlatmaya çalışıyordu. Elinize alışmadıysa strese girer, çok kaşınması yoksa biraz daha geciktirebilirsiniz. Alıştığı vakit mutlaka yapılmalı.

nazir

Paylaşımcı
Kuşumun ilk zamanları geldi aklıma. Birimiz perde ile tutup diğerimiz damlatmaya çalışıyordu. Elinize alışmadıysa strese girer, çok kaşınması yoksa biraz daha geciktirebilirsiniz. Alıştığı vakit mutlaka yapılmalı.
1 hafta olmadı daha. Olmadı biraz daha alışsın öyle yaparım. Sağolun tavsiyeniz için 🤗

Üst Alt