SultanPapağanım.
Yeni Üye
Arkadaşlar herkese merhaba . Sizlere bir sorum olacak . Bir dişi bir erkek sultan papağanım vardı. Erkek olan evcil olduğu için bir türlü eş tutmadı. Bende başka bir erkek sultan papağanı aldım. Yine eş tutturamıyorum. Kuşlarla ilgili bilgi vermek gerekirse ; ikisi de 1,5 yaş üstü. Erkek daha önce eşi varmış yavru bakmış, dişi de aynı şekilde daha önce eşi vardı yavru baktı. Kuşları 1 hafta ayrı tuttum. Daha sonra aynı kafese aldım. Ayrı kafeste iken erkek kur ötmüşlerdi yapıp kafes tellerine vuruyordu. Ama Aynı kafese koyduktan sonra erkek sessizleşiyor, dişi ise tünelde değilde kafesin altında geziyor. Kafeste tek tünek bıraktım. Yuvacık da takılı. Gün içersinde dışarıya saldığı mda erkek dişinin peşinden gidip onum konduğu yere konuyor. Fakat ikisi arasında bir ürkeklik, çekingenlik var. Erkek hazır fakat dişi ilgi göstermiyor. Dişinin tek bildiği yem yemek . Ben kuşları sürekli gerwit bt amin forte hexenbier Usne gano buğday çimlendirmesi diazyme probiyotik ve Entobac ile baktım. Haftada bir banyo yaptırırım . Ben sorunun dişide olduğunu düşünüyorum. Dişi yaklaşık 9 aydın bende ama kızıştırmış dair herhangi bir ibare göremedim. Dişiyi Nasıl kızıştırırım yada nasıl eş tutmalarını sağlarım yada dişiyi değiştirmeli miyim? Kuşlar 3 haftadır yanyanalar. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. Bu işten anlayan ustalar Yardımcı olursanız çok sevinirim…