• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanı eş tutma

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Arkadaşlar herkese merhaba . Sizlere bir sorum olacak . Bir dişi bir erkek sultan papağanım vardı. Erkek olan evcil olduğu için bir türlü eş tutmadı. Bende başka bir erkek sultan papağanı aldım. Yine eş tutturamıyorum. Kuşlarla ilgili bilgi vermek gerekirse ; ikisi de 1,5 yaş üstü. Erkek daha önce eşi varmış yavru bakmış, dişi de aynı şekilde daha önce eşi vardı yavru baktı. Kuşları 1 hafta ayrı tuttum. Daha sonra aynı kafese aldım. Ayrı kafeste iken erkek kur ötmüşlerdi yapıp kafes tellerine vuruyordu. Ama Aynı kafese koyduktan sonra erkek sessizleşiyor, dişi ise tünelde değilde kafesin altında geziyor. Kafeste tek tünek bıraktım. Yuvacık da takılı. Gün içersinde dışarıya saldığı mda erkek dişinin peşinden gidip onum konduğu yere konuyor. Fakat ikisi arasında bir ürkeklik, çekingenlik var. Erkek hazır fakat dişi ilgi göstermiyor. Dişinin tek bildiği yem yemek . Ben kuşları sürekli gerwit bt amin forte hexenbier Usne gano buğday çimlendirmesi diazyme probiyotik ve Entobac ile baktım. Haftada bir banyo yaptırırım . Ben sorunun dişide olduğunu düşünüyorum. Dişi yaklaşık 9 aydın bende ama kızıştırmış dair herhangi bir ibare göremedim. Dişiyi Nasıl kızıştırırım yada nasıl eş tutmalarını sağlarım yada dişiyi değiştirmeli miyim? Kuşlar 3 haftadır yanyanalar. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. Bu işten anlayan ustalar Yardımcı olursanız çok sevinirim…
Kuşunuz kızgın değildir eşe hazırlanmamıştır bundan dolayı olabilir. Zamana bırakmak lazım eş tutmaları zor oluyor papağan ırkında 15 gün ayrı kafeste beklediniz mi

Murat Halisdemir

Müdavim
Eş tutsa bile sultan papağanlar ilk kuluçkada baya acemi oluyolar yavru bakamazsa ölüyo mecbur mama ve besleyebilcek yavruyu şırınga ihtiyaç olcaktır. Direk eş alma üretim girme çok sıkıntı 1 senede en az 3 kuluçka öneririm çok fazla kuluçka girip olumsuz sonuçlar alındıysa kuşlar 2 3 ay dinlendirmek lazım yoksa kuş kaybetmeye kadar gidebiliyo bu durum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yuvalik takın birazda öyle deneyin birde omuz hizasından yükseğe koyun.. kavga yoksa sabredin 👍 takviyelere devam ediniz

SultanPapağanım.

Yeni Üye
Yuvalik takın birazda öyle deneyin birde omuz hizasından yükseğe koyun.. kavga yoksa sabredin 👍 takviyelere devam ediniz
Ustam dişi kuş 9 aydık bende. Dişinin daha önce eşi vardı yumurta yapmıştı bakıcı da bir kuştu. Fakat 9 aydır hiç kızıllığını görmedim. İlk yanına koyduğum erkek kuş evcildi değiştirdim. Şimdi yeni erkek deli gibi kur ötüşü yapıyor sürekli ilgisini çekmeye çalışıyor ama dişi yaklaşmıyor. Yani erkek hazır ama ben bu dişi kuşun ne istediğini çözemedim. Mama veriyorum içine Nijer öğütüp atıyorum buğday çimlendirmesi gerwit bt amin probiyotik entrobac diazyme ile bakıyorum . Kafes tek tünek yuvacık takılı. Herşey sabit yerini değiştirmiyorum. Ama dişi kuş tünele bile çıkmıyor kafesin tabanında takılıyor. Yani bu kuş 9 aydır bende ama hiç kızışmadı kızgınlık yumurtası yapmadı. Dişi kuşun nesi var ? Değiştirmeli miyim? Ustam bana bi yardımcı ol 😊 şimdiden çok teşekkürler…

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Erkeğin kur ötüşü var mı? Video yüklermisin