• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanı eş tutma

SultanPapağanım.

Yeni Üye
Arkadaşlar herkese merhaba . Sizlere bir sorum olacak . Bir dişi bir erkek sultan papağanım vardı. Erkek olan evcil olduğu için bir türlü eş tutmadı. Bende başka bir erkek sultan papağanı aldım. Yine eş tutturamıyorum. Kuşlarla ilgili bilgi vermek gerekirse ; ikisi de 1,5 yaş üstü. Erkek daha önce eşi varmış yavru bakmış, dişi de aynı şekilde daha önce eşi vardı yavru baktı. Kuşları 1 hafta ayrı tuttum. Daha sonra aynı kafese aldım. Ayrı kafeste iken erkek kur ötmüşlerdi yapıp kafes tellerine vuruyordu. Ama Aynı kafese koyduktan sonra erkek sessizleşiyor, dişi ise tünelde değilde kafesin altında geziyor. Kafeste tek tünek bıraktım. Yuvacık da takılı. Gün içersinde dışarıya saldığı mda erkek dişinin peşinden gidip onum konduğu yere konuyor. Fakat ikisi arasında bir ürkeklik, çekingenlik var. Erkek hazır fakat dişi ilgi göstermiyor. Dişinin tek bildiği yem yemek . Ben kuşları sürekli gerwit bt amin forte hexenbier Usne gano buğday çimlendirmesi diazyme probiyotik ve Entobac ile baktım. Haftada bir banyo yaptırırım . Ben sorunun dişide olduğunu düşünüyorum. Dişi yaklaşık 9 aydın bende ama kızıştırmış dair herhangi bir ibare göremedim. Dişiyi Nasıl kızıştırırım yada nasıl eş tutmalarını sağlarım yada dişiyi değiştirmeli miyim? Kuşlar 3 haftadır yanyanalar. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. Bu işten anlayan ustalar Yardımcı olursanız çok sevinirim…

EnesGenç

Eski Forumcu
Kusunuz evcil ise es tutması normale göre zor olacaktir

EnesGenç

Eski Forumcu
Yok sizin kusunuzdan bahsediyorum

Murat Halisdemir

Müdavim
Sultan papağan baya zor eş seçerler resimleri ve video olursa detay biraz çözebiliriz
eş seçer sultanlar direk her kuşla çifleşmiyolar yeni kuş 15 gün yan yana başka kafes yakın tut onla direk kafese attınmı hiç ?

SultanPapağanım.

Yeni Üye
Sultan papağan baya zor eş seçerler resimleri ve video olursa detay biraz çözebiliriz
eş seçer sultanlar direk her kuşla çifleşmiyolar yeni kuş 15 gün yan yana başka kafes yakın tut onla direk kafese attınmı hiç ?
Usta 1 hafta 10 gün ayrı tuttum erkek bu arada deli gibi kur ötüşü yapıyordu tellere vuruyordu ama aynı kafese alınca tepki yok erkeğin ötüşü kesiliyor dişi ise kafesin altında takılıyor .

Murat Halisdemir

Müdavim
Sultanlar zor üretimi ve beslemesi gerçekten benim ömrümü aldılar diyebilirim kuluçka direk başlama tavsiye ederim
eğer kuşların bakıcı kuş deilse anne baba yavrular sen bakman lazım çok zor ben kaç gün uyumuyom anne acemi beslemiyo baba bakmıyo 3 gündür uyumadım besliyorum 7 gün gözlerini açana kadar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bence hafta da 1-2 gün kizistirici mama yapın ve yem mama su vermek harici biraz onlara zaman verin rahatsız etmeyin

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Sultanlar kolay kolay eş seçmekte zorluk yaşayabiliyor bazıları erken eş oluyor bazilari bir kaç ay sürüyor, bu arada eş olmalarini da istiyorsanız kafes dışına salmayin derim. Bulunduğu odaya bir süre girmeyin yanlız kalsınlar alissinlar biraz

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Streamble.com dan gönderme şansınız var mı acaba

SultanPapağanım.

Yeni Üye
Bence hafta da 1-2 gün kizistirici mama yapın ve yem mama su vermek harici biraz onlara zaman verin rahatsız etmeyin
Erkek kızışmış durumda fakat dişinin kızıştığına dair bir ibare yok. Dişi 9 aydır bende hiç kızıştığını görmedim. Dişiyi nasıl kızıştırabilirim? Taubenfit veriyorum suyuna, Nijer yemiyor.

EnesGenç

Eski Forumcu
Quick kizistirici yem var ustadlar ne Der bilmem ama intden sizin için araştırdım bunu buldum

SultanPapağanım.

Yeni Üye
Sultanlar kolay kolay eş seçmekte zorluk yaşayabiliyor bazıları erken eş oluyor bazilari bir kaç ay sürüyor, bu arada eş olmalarini da istiyorsanız kafes dışına salmayin derim. Bulunduğu odaya bir süre girmeyin yanlız kalsınlar alissinlar biraz
Yalnız bıraktığım zaman hiç hareket etmiyorlar. Sabah suyunu yemini değiştirip çıkıyorum akşamüstü geliyorum dişi erkek aynı konumda yerlerini kıpırdatmamışlar. Ben odada olunca yem yiyorlar ben anlamadım bu işi. Sakin odada dursunlar diye kapı bile kapalı.

SultanPapağanım.

Yeni Üye
Quick kizistirici yem var ustadlar ne Der bilmem ama intden sizin için araştırdım bunu buldum
Kardeş eyvallah
kardş onum içinde Nijer var kızışması için kenevir , fazla verirsen tüye giriyor kuş, amacım eş tutturmak sadece kızışma ile olmuyor eyvallah