• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanı dışkısı

dumanbird

Yeni Üye
Sultan papağanımı bir petshoptan 3 hafta önce sahiplendim. Sahiplenirken yaklaşık 4 aylık olduğu söylenildi. Önceden muhabbet kuşu besledim ve dışkısı sultan papağanına göre daha farklıydı, bu yüzden papağanımın dışkısı normal mi emin olamıyorum. İlk fotoğraftaki dışkılar önceden olanlar, ikinci ise yeni çekildi. Yardımcı olabilir misiniz?
Kuşumda ekstra bir halsizlik yok fakat normalde de o kadar canlı değil gibi daha çok uyumayı ve dinlenmeyi seviyor. İştahı oldukça yerinde her şeyi yiyor.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba
Sultan papağanımı bir petshoptan 3 hafta önce sahiplendim. Sahiplenirken yaklaşık 4 aylık olduğu söylenildi. Önceden muhabbet kuşu besledim ve dışkısı sultan papağanına göre daha farklıydı, bu yüzden papağanımın dışkısı normal mi emin olamıyorum. İlk fotoğraftaki dışkılar önceden olanlar, ikinci ise yeni çekildi. Yardımcı olabilir misiniz?
Kuşumda ekstra bir halsizlik yok fakat normalde de o kadar canlı değil gibi daha çok uyumayı ve dinlenmeyi seviyor. İştahı oldukça yerinde her şeyi yiyor.
Merhaba kalamar kemiği ve gaga taşı çok mu tüketiyor
Eğer ki cevabınız yok ise Pankreas da sıkıntı var
Beyaz dışkı pankreas enzimleme yapmadığında ortaya çıkar
Sebze ağırlıklı ve diyet yem yemeli
Yağlı fazla proteinli tohumlar ve yumurta vermeyin

dumanbird

Yeni Üye
Evet kalamar kemiğini son zamanda çok tüketti, kafesinden çıkarıp gözlemlemeli miyim?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

dumanbird

Yeni Üye
Kalamar kemigi ve gaga taşını çıkarın yem ve su verin 3 gün
Beraber gözlemleyelim😊
Teşekkür ederim bu bilgi çok işime yaradı. Veterinere de gösterdim kuşum büyüme çağında olduğu için kalamarı fazla kaçırmış, haftada bir iki gün kontrollü vermek gerekiyormuş :)

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Teşekkür ederim bu bilgi çok işime yaradı. Veterinere de gösterdim kuşum büyüme çağında olduğu için kalamarı fazla kaçırmış, haftada bir iki gün kontrollü vermek gerekiyormuş :)
Bana pankreas hasarı var gibi geliyor. Bence siz yine de dışkı takibi sıkı yapınız. Geçmiş olsun

Üst Alt