• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Su gibi dışkı sorunu

Bilgenur96

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
21 Ara 2021
Kullanılan İlaç
B vitamin ve sanirim kemik gelisimi icin kalsiyim
kusumun kanadi incindi veteriner kusun kanadıni sardi ve suyuna katacagım 2 igne verdi 5 gun boyunca kullanmamız icin ilactan birisi agir kokulu dikkatimi cekti herneyse o ilacları kullandıktan sonra kusumum dışkıları degisti isal gibi oldu bugunse kusum 1 yasinda ve ele gelmiyor ona biraz konusma egitimi vermek istedim... sonra kusum boynunu yukari dogru cikardi esnedi bunu 7 8 kere yapinca dikkatimi cektii sonra bianda uysallaştı sakinlesti elimi uzattim tepki vermedi en sonunda sadece su olan bir dişki yapti aslinda bu sulu diskiyi daha onceden de görmustum acaba kafeson suyumu dustu djye dusunmustum. Fakat degilmis sizce bu ilaclardan mi yoksa farkli bir dirum var kusurq bakmayin biraz uzun oldu

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun. İlaçların kullanımı bitti mi?
Büyük ihtimalle ilaçlardan biri antibiyotiktir. Antibiyotik kullanımı sonrasında probiyotik ve vitamin desteği vermelisiniz. Maalesef çoğu veteriner bu bilgiyi söylemiyor.

Dışkı fotoğrafı, kuşun fotoğrafı ya da videosunu eklerseniz ona bakıp daha sağlıklı bilgi verirler size.

1 yaşında olan bir kuşa eğitim vermek imkansız değil ama zor biraz. Eğer ben sabırlı bir insanım yaparım diyorsanız ayrı tabi. :)
Öncelikle sağlığına kavuşsun sonra eğitime başlarsınız.

Bilgenur96

Yeni Üye
Geçmiş olsun. İlaçların kullanımı bitti mi?
Büyük ihtimalle ilaçlardan biri antibiyotiktir. Antibiyotik kullanımı sonrasında probiyotik ve vitamin desteği vermelisiniz. Maalesef çoğu veteriner bu bilgiyi söylemiyor.

Dışkı fotoğrafı, kuşun fotoğrafı ya da videosunu eklerseniz ona bakıp daha sağlıklı bilgi verirler size.

1 yaşında olan bir kuşa eğitim vermek imkansız değil ama zor biraz. Eğer ben sabırlı bir insanım yaparım diyorsanız ayrı tabi. :)
Öncelikle sağlığına kavuşsun sonra eğitime başlarsınız.
Veterinerin koyduğu teşhis ya da verdiği ilaçları biliyor musunuz ne dendi size
Sanırımin agri kesici ve vitamin di..

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tahanin dediği probiyotik küründen sonra tekrar dışkı resmi görelim 👍 ben bide verdiniz yemi görmek istiyorum

Bilgenur96

Yeni Üye
Darı ve balli kraker yiyor bugun ağzında salyası oldugunu farkettim ve cok halsiz en sevdigi oyuncagina bile tepki vermiyor söylediginiz küre başlayacqğım

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu sorunun sebebi ballı kraker olabilir vermeyin kullanmayın bulundurmayin😉

Bilgenur96

Yeni Üye
Ağzındaki salya köpük köpük sanki bunun icin yapabilecegim birsey varmidir

Bilgenur96

Yeni Üye
Şuan farkkettim dilinin alti balon gibi şişmiş :(((((( ne yapmalıyım veterinerlerinde birseyden anladıklarına inanmiyorum vetenirden sonra kusum hasta oldu.....

Bilgenur96

Yeni Üye
Dili şismjs sanırım agzini acmıyor esneyince gorebildigim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sizin soylemlerinizden yola cikarsak kusta mantar veya pamukçuk hastalığı var bunun içinde size ronidazol ve nystatin içerikli ilaç gerekiyor. Bunları temin edip tedaviye baslayabilirsiniz

Bilgenur96

Yeni Üye
Kesinlikle hic birsey yemiyor enjektörler su ve maya karisimi icirdim patates haşlama yaptım zar zor gagasini açarak enjektörle yedirdim az once dıskısı sadece su sanırım kurtaramayacağım 😔😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Patatesle falan olmaz besleme maması ve aparatı temin ediniz 👍 internetten birde fongistop temin ediniz tedaviye acil başlayın ama acil olarak beslemek lazım

Üst Alt