- Hastalık Belirtileri
- Hızlı nefes alıp verme kuyruk titremesi vık vık sesler popo dışkı yapışması
- Kullanılan İlaç
- Antibiyotik
Herkese iyi günler 6 7 yaşlarında erkek bir muhabbet kuşum var kurban bayramında poposuna dışkı yapıştığını gördüm bir iki defa sonra yapışmadı bayramdan sonra kuşta hızlı nefes alıp verme başladı konu üzerinde çok durmadım dedim geçicidir yanına dişi kuş aldım o zamanlar keyfi yoktu dişi kuşu yanına aldıktan sonra keyfi biraz yerine geldi sonra bir kaç hafta geçti dişi kuş sürekli erkeğe vuruyordu onu sattım yanına kuş almadım kuş düzelmedi veterinere götürdüm yaşlılıktan ciğerlerine vurmuş dedi çok hızlı nefes alıp veriyor ara ara vık vık ses çıkarıyor antibiyotik verdi kullandık bir işe yaramadı bir kaç hafta daha geçti kuşun poposuna sürekli dışkı yapışmaya başladı popo tüyleri felan döküldü ve tam 1 aydan fazladır hiç ötmüyor cik sesi bile çıkarmıyor kafesinde de durmak istemiyor kafesten çıkıp kanepe üstünde gün boyu oturuyor sadece oturuyor veterinere 3 4 defa götürdüm sürekli antibiyotik yazıp gönderiyor başka veterinerde yok stresten dolayı konuşmuyor diyor halbuki çok ilgileniyorum 1 aydan fazla stres uzun bence başka bir şeyi var kuşun önceden çok hareketliydi çok gevezeydi şimdi hiç eser yok o eski paşadan