• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sedocholun kokusu

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Arada sırada yukarıdaki attığım(ilk dışkı fotoğrafındaki)gibi oluyor dışkısı. Sanki hafif beyaz zar varmış gibi.
Bazen de küçük küçük dışkılıyor.
Bu tek dışkıda bir sorun göremiyorum. Unlu gibi beyaz oluyorsa bazen, o gün çok gaga taşı tükettikleri için olabilir. Ne olur ne olmaz bir kaç gün entrobac kullanalım.

Doğacı

Eski Forumcu
Bu tek dışkıda bir sorun göremiyorum. Unlu gibi beyaz oluyorsa bazen, o gün çok gaga taşı tükettikleri için olabilir. Ne olur ne olmaz bir kaç gün entrobac kullanalım.
Çok teşekkür ederim. Dışkıları iyiydi ama ara sıra böyle yapması korkutuyor,Perşembe günü sedochol vermiştim,bugün (Cumartesi) probiyotik verme günü. Umarım bir daha böyle dışkı görmem. Ben karaciğerden dolayı öyle olabileceğini düşündüm.

Ek olarak,kuşa diyet olarak yapabileceğim mama tarifi verir misiniz sebzelerle yapabileceğim?
Püre gibi yapılabilecek mama olursa daha iyi olur,bizimki pek yanaşmıyor mama yemeye.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Çok teşekkür ederim. Dışkıları iyiydi ama ara sıra böyle yapması korkutuyor,Perşembe günü sedochol vermiştim,bugün (Cumartesi) probiyotik verme günü. Umarım bir daha böyle dışkı görmem. Ben karaciğerden dolayı öyle olabileceğini düşündüm.

Ek olarak,kuşa diyet olarak yapabileceğim mama tarifi verir misiniz sebzelerle yapabileceğim?
Püre gibi yapılabilecek mama olursa daha iyi olur,bizimki pek yanaşmıyor mama yemeye.
Benim kümesime uyguladığım mama tarifi şu şekilde; çeşitli sebzelerin bazılarını rende, bazılarını rondodan geçiririm. Sebzelerin üzerine elimdeki kuşlara özel yağlardan, üzerindeki oran doğrultusunda damlatırım. 10 dk yapda çözünen vitaminlerin açığa çıkmasını bekledikten sonra mammamia nın toz mamalarından ve programa göre devedikeni tohumu unu, röhnfried pavifac, röhnfried k+k proteinden birini eklerim. 5-10 dk dünlenmeye bırakıp servis ederim. Kuş yağı olarak sizde hafif bir bakteriyel enfeksiyon olduğundan kanatlı oil formmix ya da kanatlıoil sarımsak yağını önerebilirim. mamaist.com dan formmix i bölünmüş olarak alabilirsiniz

Doğacı

Eski Forumcu
Sedecholü (aslında yeni adıyla hessechol) brn 50 ml e 8 damla ölçüsünde kullanıyorum. Sizim suluk 75 ml olduğu için sizin kafanız karışıyor. Hehangi bir ölçü kabıyla suluğunuza 50 ml ölçerek su koyup suyun hizasını asetat kalemiyle (CD kalemi) dıştan işaretleyin. Yıkanınca da çıkmaz çizgi. Hep o ölçüye kadar su koyarsınız bundan sonra
Bugün hassas teraziyle kuşlarımı ölçmeye çalıştım,dişi kuş 35 gr,erkek kuşum 45 gr çıktı.
Yorumunuz?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Sorunsuz temiz bir dışkı. Size bir tavsiye : Gerekli olmadıkça gervit ve probiyotik dışında katkı vermeyin. Bu ikisi dışında doğal ürünler tercih etmeye çalışın programlı bir şekilde. Verdiğiniz tohumları çeşitlendirin bağışıklığı için mamaya takviyeler yapın. Yani zaten entrobac gervit veriyoruz tüy dönemlerinde bt amin destekliyoruz yok avidress plus yok sedochol yok bilmem ne.. Kuş ne zaman normal su içecek :)