• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Mdf dolap kokusu zararlı mı

maviskus48

Yeni Üye
Bugün kuşumun olduğu odaya mdf dolap aldık ama dolap ağır kokuyordu oda da küçük kuşumu yaklaşık 1 saat kadar odasında kaldı ama üzerinde battaniye vardı sonra odadan çıkardım pencereleri açtım yine koku gitmedi dolabı başka odaya aldım camı hala açık odanın ama ev 1.katta olduğu için bu seferde camdan kedi girdi kuşun odasına kuş başka oda da zaten ama kuşumun kafesini koyduğum koltuğa üzerine örttüğüm battaniyelerin üstüne çıkmış yatıyordu beni görünce kaçtı komple örtüsünü battaniyeleri makineye attım koltuğu ıslak mendil ve azıcık sirke ile sildim kuşum kısada olsa o mobilya mdf kokusuna maruz kaldı maalesef bir sorun olur mu bir de kuşu ne zaman alayım odasına?

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Zarar verir kuşların solunum sistemi çok hassastır. O koku reçine ve yapışkanın havaya karışması sonucu oluşuyor. O kokular da uzun süre gitmiyor diye biliyorum 3 4 hafta süreci hızlandırmak için kapıları açabilirsiniz. Farklı bir oda da dursun koku gidene kadar.

maviskus48

Yeni Üye
Zarar verir kuşların solunum sistemi çok hassastır. O koku reçine ve yapışkanın havaya karışması sonucu oluşuyor. O kokular da uzun süre gitmiyor diye biliyorum 3 4 hafta süreci hızlandırmak için kapıları açabilirsiniz. Farklı bir oda da dursun koku gidene kadar.
Dolabı başka odaya aldım ama kaç saattir havalanıyor oda koku gidene kadar dolabı odaya almayacağım başka da oda yok maalesef mutfakta da ses ışık gelen giden oluyor uyuyamıyor bu gece o koku gitmez mi peki

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Dolabı başka odaya aldım ama kaç saattir havalanıyor oda koku gidene kadar dolabı odaya almayacağım başka da oda yok maalesef mutfakta da ses ışık gelen giden oluyor uyuyamıyor bu gece o koku gitmez mi peki
İnanın onu bilmiyorum siz kokuyu alıyor musunuz hala?

maviskus48

Yeni Üye
İnanın onu bilmiyorum siz kokuyu alıyor musunuz hala?
Ben bi koku alıyorum ama ahşap dolabın mı yoksa odaya kedi girmiş biraz koltukta yatmış kedi kokusu mu anlamadım çapraz havalandırma yapıyorum pencere ve kapı açık bir de odaya bir kap içinde organik elma sirkesi koydum çekiyormuş kokuyu en azından bir şekilde sabaha kadar mutfakta kalacağım kuşumla tedbir amaçlı

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ben bi koku alıyorum ama ahşap dolabın mı yoksa odaya kedi girmiş biraz koltukta yatmış kedi kokusu mu anlamadım çapraz havalandırma yapıyorum pencere ve kapı açık bir de odaya bir kap içinde organik elma sirkesi koydum çekiyormuş kokuyu en azından bir şekilde sabaha kadar mutfakta kalacağım kuşumla tedbir amaçlı
Geçti mi kokusu durum nedir?

maviskus48

Yeni Üye
Geçti mi kokusu durum nedir?
Dolabı geceden başka odaya aldım camıda kapıyıda açtım karşılıklı koku kalmadı dolabı da uzun bir süre kullanmayı düşünmüyorum kuşum o kokudan değil ama bilmiyorum biraz rahatsız solunumla ilgili değil de sindirimle ilgili hasta oldu galiba kursak genişleme hareketi yapıyor birkaç kişi kursak mantarı dedi canım çok sıkıldı

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Dolabı geceden başka odaya aldım camıda kapıyıda açtım karşılıklı koku kalmadı dolabı da uzun bir süre kullanmayı düşünmüyorum kuşum o kokudan değil ama bilmiyorum biraz rahatsız solunumla ilgili değil de sindirimle ilgili hasta oldu galiba kursak genişleme hareketi yapıyor birkaç kişi kursak mantarı dedi canım çok sıkıldı
Kursak mantarı şüphesi varsa kesinlikle bekletmeyin ilerlerse Allah vermesin ölüme kadar yolu var maalesef. Dışkılarının fotoğrafı varsa paylaşın isterseniz. Kanatlı uzmana gidilmesi lazım ama. Kursak mantarı hakkında ne kullanılır bilmiyorum ablalarım abilerim yardımcı olacaktır eğer bir sorun varsa. @Demet bükay @EzgiA @Aslı Ö. @Tarık T.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kursak genişletme hareketinden mantar var diyemeyiz başka belirtilerde olması gerekir mesela sık sık salyalı kusma öğürme iştahsızlık kilo kaybı vs. Kuşlar yedikleri yemleri sindirmek için arada kursaklarini genişletirler. O anın videosunu atar mısınız.

Üst Alt