• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sedocholun kokusu

Doğacı

Eski Forumcu
Selamlar,
Kuşum için sedochol aldım,ilk defa bugün ürünü verdim kuşa. Fakat sedochol içeren suyu kokladığım zaman gaz- tüp kokusu gibi bir koku aldım. Normal mi? Daha yeni satın alındı. Ürün kokulu ve şeffaf renkli mi oluyor?

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Merhaba.
Kokusu sizin dediğinizi andırıyor. Renk olarak da Gervit kadar sarı değil, şeffafa yakın hafif bir tonu var.

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba.
Kokusu sizin dediğinizi andırıyor. Renk olarak da Gervit kadar sarı değil, şeffafa yakın hafif bir tonu var.
Tereddüt ettim kuşa zarar verir mi diye. Normali buysa sorun yok. Peki siz ne kadar suluğa kaç damla kullanıyorsunuz ve hangi aralıklarla kullanıyorsunuz? Bana farklı farklı kişiler farklı ölçüler verdi

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Tereddüt ettim kuşa zarar verir mi diye. Normali buysa sorun yok. Peki siz ne kadar suluğa kaç damla kullanıyorsunuz ve hangi aralıklarla kullanıyorsunuz? Bana farklı farklı kişiler farklı ölçüler verdi
50 ml için 8 damla, BT Amin ile dönüşümlü olarak 15 günde bir kullanıyorum. Bir hafta BT, bir hafta Sedochol şeklinde.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Tarif ettiğiniz ürün E 50 ama resim ekleyin bakalım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Şişenin resmini çeker misiniz şeffaf ise E 50

Doğacı

Eski Forumcu
Erkek kuşumun dışkısı ara sıra böyle oluyor ,sanki dışkının üzerine biraz beyaz toz serpmişiz gibi,örümcek ağı gibi zarımsı beyazlık görünüyor ince. Sedocholu verdikten sonra dışkısı bu şekilde olmuş olabilir. Genelde dışkıları kötü değildi. Dışkı niye böyle olur? Yemesinde,içmesinde,neşesinde sorun yok.
Dişi kuşumun da dışkıları düzeldi fakat kokuyu izale edemiyorum yine dışkıda koku oluyor.
Sedocholdan iki gün sonra entrobac kullanabilir miyim?

@Şehmus BAKIR @Ayvalık Jumbo Muhabbet

Son düzenleme:

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Sedecholü (aslında yeni adıyla hessechol) brn 50 ml e 8 damla ölçüsünde kullanıyorum. Sizim suluk 75 ml olduğu için sizin kafanız karışıyor. Hehangi bir ölçü kabıyla suluğunuza 50 ml ölçerek su koyup suyun hizasını asetat kalemiyle (CD kalemi) dıştan işaretleyin. Yıkanınca da çıkmaz çizgi. Hep o ölçüye kadar su koyarsınız bundan sonra

Doğacı

Eski Forumcu
Sedecholü (aslında yeni adıyla hessechol) brn 50 ml e 8 damla ölçüsünde kullanıyorum. Sizim suluk 75 ml olduğu için sizin kafanız karışıyor. Hehangi bir ölçü kabıyla suluğunuza 50 ml ölçerek su koyup suyun hizasını asetat kalemiyle (CD kalemi) dıştan işaretleyin. Yıkanınca da çıkmaz çizgi. Hep o ölçüye kadar su koyarsınız bundan sonra
Yukarıdaki dışkı anormal mi? Fotoğraf attım

Doğacı

Eski Forumcu
Arada sırada yukarıdaki attığım(ilk dışkı fotoğrafındaki)gibi oluyor dışkısı. Sanki hafif beyaz zar varmış gibi.
Bazen de küçük küçük dışkılıyor.