• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papağanıma Ne Oldu Bilmiyorum

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Yaklaşık 40 50 dk onceki dışkilari galiba. Ortadakinde kabarciklar var. Bide hocam. Kuşun suluğuna şimdi çeşme suyu değilde arıtma suyu koydum. Bebek bisküvisi verimmi kuşa hocam içindeki vitaminler kuşa iyi gelebilir. Ama içinde laktoz ve süt var.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yukarda yazdığım gibi başka bişey vermeyin durumunu öğrenmek için temiz dışkı görmemiz icab eder

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bende birtane cennet papağanı var alistirmislar sadece aspur yiyor yani sade kanarya yemi. Yemlikten seçip onları yiyor acaba alıştığı yem ile alakalı da olabilir mi ac kalıyor ama yemiyor

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Bu sabahki dışkısı. Hem sulu hemde kabarcık dolu. Yem yememiş hiç. Yemiyorda. Ne yapmalıyım. Kuşumun sorunu ne. Hangi tedavi ile iğleşir. Lütfen çok geç olmadan biri yardım etsin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu sabahki dışkısı. Hem sulu hemde kabarcık dolu. Yem yememiş hiç. Yemiyorda. Ne yapmalıyım. Kuşumun sorunu ne. Hangi tedavi ile iğleşir. Lütfen çok geç olmadan biri yardım etsin.
Acil besleme maması ve aparatı lazım size daldari de yer petshoptan temin edebilirsiniz

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Acil besleme maması ve aparatı lazım size daldari de yer petshoptan temin edebilirsiniz
hocam bu sabah kimse mesaj atmadı. kuşu kendim inceledim ve kuşum yemlerı savurup içinden bazılarını yiyordu bende mecburen önceki yazışmalara uyarak petshop a gittim. Ordan sade darı yem aldın. evde vitamin olduğu için vitamin almadım. birde siyah küçük çekirdeklerden aldım. birde kuş ballı kraker aldım. kuşuma verince karışık yeme göre sade olanı baya yedi ayrıca siyah çekirdeklerdende baya yedi. suyunuda içiyor. bu gün biraz daha iyi. kendini aç birakmıyor ama tıka basada yem yemiyor. şu anda kuşum yem azda olsa yiyor kendini aç bırakmıyor o dediginiz elle besleme şrıngasına bu aşamada gerek varmıdır hocam. şu an tek sorun dişki. onu da düzeltmek için suyuna 5 damla kadar elma sirkesi damlatmak iyi geliyormuş biraz araştırdım verimmi kuşa elma sirkesi.

MERVE

Paylaşımcı
hocam bu sabah kimse mesaj atmadı. kuşu kendim inceledim ve kuşum yemlerı savurup içinden bazılarını yiyordu bende mecburen önceki yazışmalara uyarak petshop a gittim. Ordan sade darı yem aldın. evde vitamin olduğu için vitamin almadım. birde siyah küçük çekirdeklerden aldım. birde kuş ballı kraker aldım. kuşuma verince karışık yeme göre sade olanı baya yedi ayrıca siyah çekirdeklerdende baya yedi. suyunuda içiyor. bu gün biraz daha iyi. kendini aç birakmıyor ama tıka basada yem yemiyor. şu an tek sorun dişki. onuda düzeltmek için suyuna 5 damla kadar elma sirkesi damlatmak iyi geliyormuş biraz araştırdım verimmi kuşa elma sirkesi.
2 veya 3 damlası kâfi. Fazlası zararlıdır

MERVE

Paylaşımcı
hocam bu sabah kimse mesaj atmadı. kuşu kendim inceledim ve kuşum yemlerı savurup içinden bazılarını yiyordu bende mecburen önceki yazışmalara uyarak petshop a gittim. Ordan sade darı yem aldın. evde vitamin olduğu için vitamin almadım. birde siyah küçük çekirdeklerden aldım. birde kuş ballı kraker aldım. kuşuma verince karışık yeme göre sade olanı baya yedi ayrıca siyah çekirdeklerdende baya yedi. suyunuda içiyor. bu gün biraz daha iyi. kendini aç birakmıyor ama tıka basada yem yemiyor. şu anda kuşum yem azda olsa yiyor kendini aç bırakmıyor o dediginiz elle besleme şrıngasına bu aşamada gerek varmıdır hocam. şu an tek sorun dişki. onu da düzeltmek için suyuna 5 damla kadar elma sirkesi damlatmak iyi geliyormuş biraz araştırdım verimmi kuşa elma sirkesi.
Yulaf veya aspur tohumları da sulu dışkılara iyi geliyor. Temin edebilirseniz ne kadar kullanacağınızı söyleriz

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 1651
az önce yaptıgı dışkı resmi hocam. kuşun altını sürekli degiştiriyorum a4 kagıdı ile. kuşçuya dıskisini gösterince isal olmuş dedi. ama isale benzemiyor isal olsa sürekli kabarcıklı dışkı yapardı. bazen kabarcıklı yapıyor bazen normal yapıyor şu ankini az önce yaptı

Son düzenleme:

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Yulaf veya aspur tohumları da sulu dışkılara iyi geliyor. Temin edebilirseniz ne kadar kullanacağınızı söyleriz
petshop a gittigimde görmüştum aspur ve yulaf ı ama nedense almadım darı yeter sandım hatta dal darı vardı ama sade yem daha iyi olur diye düşündüm. şu anda kafeste ballı kraker, siyah çekirdekler, sade yem ve muhabbet kuşu yemi var hepsindende azar azar yiyor. olmazsa pazartesiye kaldı aspur ve yulaf. şu anda almaya gidersem gidersem polisler tutar beni. birde suyuna vitamin damlatimmi yeni almıştım maxisol adlı marka ama üzerinde son kullanma tarihi yazmıyor.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
petshop a gittigimde görmüştum aspur ve yulaf ı ama nedense almadım darı yeter sandım hatta dal darı vardı ama sade yem daha iyi olur diye düşündüm. şu anda kafeste ballı kraker, siyah çekirdekler, sade yem ve muhabbet kuşu yemi var hepsindende azar azar yiyor. olmazsa pazartesiye kaldı aspur ve yulaf. şu anda almaya gidersem gidersem polisler tutar beni. birde suyuna vitamin damlatimmi yeni almıştım maxisol adlı marka ama üzerinde son kullanma tarihi yazmıyor.
Eğer iyi olduğundan emin değilseniz vermeyin. Probiyotik varsa vermenizi öneririm bağışıklılığı iyice düşmesin. Tabii bilen kişilerde onaylarsa.

MERVE

Paylaşımcı
Anladım, probiyotik kullanimi, bir miktar aspur veya yulaf tohumu kullandiktan sonra görelim bir de. Hafta sonu yeşil yiyeceklerden vermeyin iyice sıvılaşmasın. Bu şekilde devam edin inşallah iyi olacak kuşunuz merak etmeyin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Senin kuşun sindirim sorunu var yedikleriyle veya yemedikleriyle alakalı yani düzenli beslenme olmayınca bu şekilde dışkılar ortaya çıkabilir.sindirim için kum veriyormusunuz? Veriyorsanız kumu yiyor mu? yedikleri yemler arasında en çok neyi yiyor? Tuzlu ve tatlı fazla veriyor musunuz? Size iyi bilgi verebilmek için bu sorulara düzgün cevap almam gerekiyor

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Senin kuşun sindirim sorunu var yedikleriyle veya yemedikleriyle alakalı yani düzenli beslenme olmayınca bu şekilde dışkılar ortaya çıkabilir.sindirim için kum veriyormusunuz? Veriyorsanız kumu yiyor mu? yedikleri yemler arasında en çok neyi yiyor? Tuzlu ve tatlı fazla veriyor musunuz? Size iyi bilgi verebilmek için bu sorulara düzgün cevap almam gerekiyor
Sayın hocam öncelikle çok teşekkur ederim hepinize sizin sayenizde kuşum biraz toparlandı. Papağanım bu gün baya yem yedi. Papağanıma kuş kumu vermiyorum kuş kumunun var olduğunuda bir iki kez duymuştum ama ne işe yaradığını bilmiyorum. Gerekirse temin ederim. Daha öncede kuş beslemiştim ( muhabbet kuşu) ve kuşlara tatlı, tuzlu ve yağlı şeylerin verilmemesi gerektiğini biliyorum şu ana kadar da vermedim ve kuşu aldığımdan beri sebze meyve (elma maydanoz falan) ve muhabbet kuşu yemi ve haşlanmış yumurta dışında hiçbir şey vermedim, zaten farklı veya ilk kez vereceğim gıdaları araştırmadan vermiyorum kuşuma. Sadece evde tuzsuz kavrulmamış taze beyaz çekirdeklerden vardı onlardan verdim yiyorduda. Kuş 1 haftadır bende ve şu ana kadar karışık muhabbet kuşu yemi veriyordum. Hepsinide yiyordu ancak son 2 gündür aralarından seçerek galiba (darı) ince kabuklu olanları yiyordu. Bu sabah fark ettim ve yemini saçtığını gördüm. fark eder etmez petshop tan sade darı yemi temin ettim şu an onu yiyor. Bayda yedi. Kafeste şu an karışık muhabbet kuşu yemi, sade yem, siyah küçük çekirdek (hepsi ayrı kaplarda) ve ballı kraker. Bu saydıklarımın hepsindende yedi bu gün. Dündendir ne sebze nede meyve verdim. Suyuna 3 damla kadar elma sirkesi damlatimmi elma sirkeside aldım bu gün.

Son düzenleme:

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Anladım, probiyotik kullanimi, bir miktar aspur veya yulaf tohumu kullandiktan sonra görelim bir de. Hafta sonu yeşil yiyeceklerden vermeyin iyice sıvılaşmasın. Bu şekilde devam edin inşallah iyi olacak kuşunuz merak etmeyin
Çok teşekkür ederim. Tamamdır pazartesiye kadar sebze meyve vermem.