• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papağanıma Ne Oldu Bilmiyorum

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Dışkıları daha iyi görünüyor ya üşütme geçmiş ya da probiyotik ve yeterli beslenme etkisini göstermiş.
Çok teşekkür ederim taha bey. İçimi rahatlattınız. Bu arada dün suyuna kuru maya koymuştum bu gün sadece vitamin damlattım probiyotik yok hocam izin verirse elma sirkesi koyacağım yarın

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Hocam 2 gün ürün vermişsiniz bence yarın saf su verin bir bakalım sonuca.
söylediklerinizi yapacağım hocam. yarın saf su vereceğim. Size bir sey sormak isterim hastalık süresince musluk suyumu, hazır sumu yoksa arıtma suyumu verim kuşuma.

Son düzenleme:

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Hocam bu konu biraz göreceli öncelikle hastalıkta ya da normal zamanda hangisini kullanıyorsanız değiştirmeyin. Bazı ürünlerde içindeki yararlı bakterilerin ölmemesi adına çeşme suyu kullanmayın diyorlar klor sebebiyle. Ancak dinlendirilir verilince kloru çıkmış olur. İnsanlar için bile geçen bir sabah programında rastladığım profesör çeşme suyu daha sağlıklı içme sularında ağır metal var dedi. Ne söylesem yalan olur. İmkanınız varsa içme ya da arıtma kullanın ortak görüş bu şekilde şuan.
Hocam zaten hayvanlara hazır su vs. vermeyin diyorlar (youtube\ karıncaçiftliğim kanalı) çeşme suyu onlar için daha yararlı diyorlar da . Şimdi insanlar da oldugu gibi bagırsaklarda sorun olunca arıtma suyu yada kaynamiş dinlenmiş su için diyorlarda ondan sordum kuşun bagirsaklarinda sıkıntı var ya belki daha iyi gelir arıtma suyu vs. Bilmiyorum danişmak istedim sadece.

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Hocam sirkeli ve mayalı (ya da probiyotikli) su verirken arıtılmış su kullanmaya dikkat edin. İçindeki yararlı probiyotikler ölmesin
Söylediğiniz iyi oldu hocam. Kullanirken mutlaka arıtılmış su koyarım. Bu arada kuşum artık yemini yiyor suyunu içiyor dışkıdaki problemler azaldı sanki. Inşallah böyle iyiye doğru devam eder. Hocam onaylarsaniz cumartesi günü elma sirkeli su vermek istiyorum. Birde kuşun 1 2 kere hapşurduğunu gördüm. Şöylemk

Son düzenleme:

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Söylediğiniz iyi oldu hocam. Kullanirken mutlaka arıtılmış su koyarım. Bu arada kuşum artık yemini yiyor suyunu içiyor dışkıdaki problemler azaldı sanki. Inşallah böyle iyiye doğru devam eder. Hocam onaylarsaniz cumartesi günü elma sirkeli su vermek istiyorum. Birde kuşun 1 2 kere hapşurduğunu gördüm. Şöylemk istedim

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Dediğim gibi olmuş kuşun yediği yem o şekildeymiş acliginin sebebi oymuş. Geçmiş olsun afiyet olsun
Çok teşekkurler. Bizde merak ediyoruz sonuçta oda bir can ve canıda bana ait az biraz huzursuz olsa bende endişeleniyorum dogal olarak. Kabuksuz yemi yedi baya bu gün. Dışkısıda düzelirse sıkıntı kalmayacak

MERVE

Paylaşımcı
Çok teşekkurler. Bizde merak ediyoruz sonuçta oda bir can ve canıda bana ait az biraz huzursuz olsa bende endişeleniyorum dogal olarak. Kabuksuz yemi yedi baya bu gün. Dışkısıda düzelirse sıkıntı kalmayacak
Sizi çok iyi anlıyorum, bende kuşumda en ufak şeyi araştırıp soruyorum. Çok seviniyorum aslında böyle ısrarla çare arayanları görünce. İnşallah böyle devam edersiniz/ederim. 👏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Düzenli beslenmeye devam etsin, elma sirkesi vermeyin, petshoptan grit kum alıp verin.pazar günü tekrar dışkı resmi yollayın durumuna göre yazalım

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Sizi çok iyi anlıyorum, bende kuşumda en ufak şeyi araştırıp soruyorum. Çok seviniyorum aslında böyle ısrarla çare arayanları görünce. İnşallah böyle devam edersiniz/ederim. 👏🏻
Tabiki. Hem kafese tıkıp hemde sorumsuzca kaderine terk etmek gaddarca olur. Biraz hastalansa elimden ne geliyorsa yapmak için çabalıyorum. Birde hocalarım kuşum benden korkuyor. Ve kuşumu salmamda bir sakınca varmı.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tabiki. Hem kafese tıkıp hemde sorumsuzca kaderine terk etmek gaddarca olur. Biraz hastalansa elimden ne geliyorsa yapmak için çabalıyorum. Birde hocalarım kuşum benden korkuyor. Ve kuşumu salmamda bir sakınca varmı.
Tamam pazartesi alırsın sıkıntı yok.kusu şuan için salma enerjisini iyice toplasın sonra olabilir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Suyu tazelediysen islatmistir. Solunum olduğunu düşünmüyorum.tuyunu kabartirdi ve dışkı o şekilde olmazdı ;) ilaç falan kullanma biraz daha sabır

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 1753
Kuşum artık yemini yiyor. Suyunu içiyor. Kendi öz bakımlarını zaten yapıyordu. Kuşuma perşembe gününden bu yana yem ve suyu dışında hiçbirşey vermedim sadece yanlış değilsem perşembe günü suyuna vitamin damlatmıştım. Perşembeden sonra suyu saf su. Dışkılar bu gün böyle