• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papağanıma Ne Oldu Bilmiyorum

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Birkaçgün önce aldığım sevda papağanım gün geçtikçe daha kötü oluyor. Aldığım gün dalgınlığım sebebiyle evden kaçması sonucu saatlerce peşinde koşturdum ve sonunda yakaladım. Kuşu kafesine koyduğumda tüy yumagı gibi kendini kabartıp gızleri yarı kısık vaziyette bir köşede duruyordu. Ilk başlarda soğuk aldığını zannetmiştim ve dün kendisine Apex Axtim adli bir ilaç alıp verdim. Ve bu gün 6. Gün kuşum dünden beri hiç birşey yemedi. Bir iki dilim elma verdim elma sebze meyve dışında birşey yemiyor yem yemiyor. Kuşu az önce elime aldım ve kuşun çok zayıf olduğunu fark ettim. Kuşumun kuruma hastaliğina yakalandığını zannediyorum. Kuşum kendini kabarık bir sekilde bir köşede duruyor yem neredeyse hiç yemiyor gözleri kısık ileri geri sallanıyor nefes alıp verdiğinde kuşum çok zayıf göğsunde sanki sivrileşme var dokunduğumda boydan boya hissedebiliyorum. Kuşum dün akşam saat 21.00 dan şu an 13.20 ye kadar neredeyse hiç yem yemedi iştahı hiç yok bir iki tane yiyor sonra duruyor. Ne yapmam lazım lütfen yardım edin

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Kuşumun suyuna kuru maya koydum. Yemliğide hemen yanına astım. Ne yapmam lazım bilmiyorum yardım edin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sürekli elma verilmez bağırsaklar bu yüzden öyle elle besleyin ve kuru maya neden koydunuz?

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Sürekli elma verilmez bağırsaklar bu yüzden öyle elle besleyin ve kuru maya neden koydunuz?
Hocam kuru maya bagirsaklari düzeltiyormuş arkadaslar bir onceki açtığım konuda söylemişlerdi doğal probiyotik. Kuşum yavastan yem yemeye başladı biraz yiyip duruyor çok yemiyor. Az önce yarım haşlanmış yumurtayi ezip neredeyse 1 tatlıkaşiğı yem ile karıştırıp ayrı bir kapla yanına astım biraz tadina baktı beyazından yedı. Arkadaşlar bir sey daha önermişti suyuna 1 çay kaşıgı ucu kadar tuz karbonat şeker ve elma sirkesi veya 2 damla limon suyu karıştırıp vermemi solemişlerdi bu yontem bagırsagıni düzeltirmi

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Hocam kuşum sürekli durgun ama youtubeden cennet papağanı sesi açınca hemen canlanıyor kafesin ağzını acınca hemen dısarı cıkmak istiyor hasta kuşlar böyle olurmu yani bir iki tane kuş sesi duyunca hemen çıldırıyor elimde maxisol adlı kuşlar için multivitamin var içinde d3 b b7 gibi bir çok vitamin var Apex Axtel adli ilacı alirken onuda almiştım ama üstünde son kullanma tarihi yazmıyor suyuna damlatimmi 3 4 damla. Birde evde bebe bisküvisi var cicibebe onun içeriğindede bir çok vitamin var içinde laktoz var diye vermek istemiyorum size sormak istedim verimmi

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuru mayayı ben ilk defa duydum bağırsaklara iyi geldiğini olabilir onu denemedim..nerede ikamet ediyorsunuz?

MERVE

Paylaşımcı
Abi YouTubede bir üreticide görmüştüm. Bir kaç sitede kullanan gördüm. Benimde denemişliğim var bir zararını görmedim. O yüzden paylaştım. Denemediğim, emin olmadığım ürünü önermemeye çalışıyorum. Tabiki hazır ürün kadar etkili olmaz ama geçici çözüm oluyor.
Evet doğru bende bunu izleyip uygulamıştım. Ama pek bir etkisini göremedim açıkçası. Etkili değil 🤔

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Kuru mayayı ben ilk defa duydum bağırsaklara iyi geldiğini olabilir onu denemedim..nerede ikamet ediyorsunuz?
Hocam ben siverekte ikamet ediyorum burda kanatlı uzmani yok. Ne yapacağımı bilmiyorum. Küşüm çok az yem yiyor su da az içiyor. Suyuna biraz multivitamin damlattım kendine biraz geldi ama iştahı yok denecek kadar az. Zayıfta baya kaburgalarını hissedebiliyorum

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Bu gün hiç elma vs. Vermedim biraz ekmek verdim yedi. Tussuz kavrulmamış çekirdek verdim yedi (az 5-6 tane). Yeminden çok az yedi çoplerinden anlıyorum. Suyu kuru mayalıydı ondan baya içti yani onu döktüm 3-4 saat kadar taze su koydum ondan da içti ardindan suyun içine maxisol adlı multivitamin damladan 4 damla koydum biraz içti. Kuşu hassas tartı ile tartmaya çalıştım az da olsa. 40 - 50 gr olduğunu zannediyorum belki daha fazladır

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Ekmek vermeyin. Yem ve su dışında bişey vermeyin. Probiyotik verin şimdilik.

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Ekmek vermeyin. Yem ve su dışında bişey vermeyin. Probiyotik verin şimdilik.
Hiçbirsey yemiyorki. Probiyotik olarak elma sirkesi veya kuru maya suya konulması öneriliyor sabah verdim şimdi sadece vitaminli su var suyunda. Yem konusunda çok az yiyor. Meyve bol yiyor ama galiba fazla vermistim bi 3 4 gündür bu gün vermedim. Yumurta Maması yaptım yemedi. Git gide zayıflamasin diye kendisine zarar vermeyecek her şeyi veriyorum. Cicibebe zararlımı icinde laktoz var diye vermedim halen ama çok vitaminli verimmi kuşa cicibebe

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Hiçbir şey yemiyorsa elle besleme yapın bağışıklığı iyice düşmesin. Dedikerinize bakılırsa iştah kaybı bayağı atmış. Bu bana iyi gelmedi. Artan hastalıklar da görülüyor diye biliyorum. Ama endişelenmeyin. Hastalıklar konusun da yeniyim. Bilen kişiler daha iyi yorum yapar.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Taha ben kullanmadım bilmediğim için öyle yazdım yanlış anlamayın deneyip faydasını gördüyseniz inanırım bu yüzden bende bir araştırıp denemek istiyorum ☺ Siverekli kardeşim senin sevda papağanına vereceğin muhabbet karışık yem ve alacalı küçük çekirdek birde suyuna probiyotik yani diyazm 256 olabilir başka hicbisey verme bir bakalım dışkı nasıl gelecek eğer yem yemezse o zaman tekrar bize yazarsın elimizden ne geliyorsa yardımcı olalım

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Hiçbir şey yemiyorsa elle besleme yapın bağışıklığı iyice düşmesin. Dedikerinize bakılırsa iştah kaybı bayağı atmış. Bu bana iyi gelmedi. Artan hastalıklar da görülüyor diye biliyorum. Ama endişelenmeyin. Hastalıklar konusun da yeniyim. Bilen kişiler daha iyi yorum yapar.
Şu anda Azar azar yem yiyor. Ama cok degil. Böyle 5 - 8 tane yiyor bir köşeye çekiliyor
3 gün onceye kadar yiyordu her şeyi Sanki birden kesildi yem yemesi. bu gün biraz kendine geldi gibi fakat dışkısında kabarciklar var yanlış degilsem gazı oldunu gösteriyor. Ne yapmam gerekiyor

Son düzenleme:

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Taha ben kullanmadım bilmediğim için öyle yazdım yanlış anlamayın deneyip faydasını gördüyseniz inanırım bu yüzden bende bir araştırıp denemek istiyorum ☺ Siverekli kardeşim senin sevda papağanına vereceğin muhabbet karışık yem ve alacalı küçük çekirdek birde suyuna probiyotik yani diyazm 256 olabilir başka hicbisey verme bir bakalım dışkı nasıl gelecek eğer yem yemezse o zaman tekrar bize yazarsın elimizden ne geliyorsa yardımcı olalım
Allah razi olsun hocam çok teşekkur ederim. Yarin darı alacağım kuşa. Bakalim belki daha rahat eder. Birde şuan ki dışkısında kabarciklar var yani gazı var kuşun belki ondan yemiyordur yem tam emin degilim ama. Ne yapmalıyım bu konuda.

Üst Alt