• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! nefes sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

anydayykk

Tutkulu
Merhaba. Daha önce de konu açmıştım, bana muhtemelen hava akarından olduğunu söylediler bundan dolayı dış parazit uygulaması yaptım kuşuma. 5 gün neftor kullandım, bugün de nefes açıcı (respiratory turbo) koydum suyuna içti az önce bir bakayım bugün etki edecek mi. Bunları yapmadan önce uçuş kondisyonu azdı çok az mesafe uçarken bile ses çıkarıyordu sanki nefesi yetmiyormuş gibi. Şu an biraz daha iyi artık uçarken çok ara sıra o sesi yapıyor ve uçmaya meyilli. Ama gece çıt çıt / tık tık benzeri ufak sesler yapmaya devam ediyor ara sıra "hı" şeklinde de yapıyor 15 ağustostan beri. Az önce videosunu çektim yandan etikerleyeceğim. Gece uyumadan önce hapşırıyor üst üste bazen ak temiz bir sıvı geliyor burnundan hafifçe bazen de kuru hapşırık oluyor. Yem yemesi yerinde kursağını dolduruyor suyunu içiyor oyununu oynuyor. gün içinde bu sesi yaparken duymadım. her gün dua ediyorum düzelmesi için ama geceki seslere çare bulamadım. Solunum yolu enfeksiyonu benzeri bir şey olabilir mi? Veterinere gitmeli miyim bilmiyorum yakın zamanda köye gideceğiz orada üşütür diye korkuyorum gitmeme gibi bir şansım da yok. gece o sesini dinleyince uykum kaçıyor üzüntüden.

Watch unnamed | Streamable

burada uyumak üzereydi o yüzden gözleri kapalı normalde halsiz değil gün içinde ama göğsünün böyle olması normal mi?

@Burçak A.
@Demet bükay
@Aslı Ö.
@Mehmet Gürbüz

etiketlememde sorun yoktur umarım 🙏🏼

anydayykk

Tutkulu
Merhaba. Daha önce de konu açmıştım, bana muhtemelen hava akarından olduğunu söylediler bundan dolayı dış parazit uygulaması yaptım kuşuma. 5 gün neftor kullandım, bugün de nefes açıcı (respiratory turbo) koydum suyuna içti az önce bir bakayım bugün etki edecek mi. Bunları yapmadan önce uçuş kondisyonu azdı çok az mesafe uçarken bile ses çıkarıyordu sanki nefesi yetmiyormuş gibi. Şu an biraz daha iyi artık uçarken çok ara sıra o sesi yapıyor ve uçmaya meyilli. Ama gece çıt çıt / tık tık benzeri ufak sesler yapmaya devam ediyor ara sıra "hı" şeklinde de yapıyor 15 ağustostan beri. Az önce videosunu çektim yandan etikerleyeceğim. Gece uyumadan önce hapşırıyor üst üste bazen ak temiz bir sıvı geliyor burnundan hafifçe bazen de kuru hapşırık oluyor. Yem yemesi yerinde kursağını dolduruyor suyunu içiyor oyununu oynuyor. gün içinde bu sesi yaparken duymadım. her gün dua ediyorum düzelmesi için ama geceki seslere çare bulamadım. Solunum yolu enfeksiyonu benzeri bir şey olabilir mi? Veterinere gitmeli miyim bilmiyorum yakın zamanda köye gideceğiz orada üşütür diye korkuyorum gitmeme gibi bir şansım da yok. gece o sesini dinleyince uykum kaçıyor üzüntüden.

burada uyumak üzereydi o yüzden gözleri kapalı normalde halsiz değil gün içinde ama göğsünün böyle olması normal mi?

@Burçak A.
@Demet bükay
@Aslı Ö.
@Mehmet Gürbüz

etiketlememde sorun yoktur umarım 🙏🏼
Ve bunu belirtmem gerekiyormuş gibi hissediyorum, kuşlarımı akşam 20.20 gibi uyumaya bırakıyorum, 23.00 gibi uyandırıyorum yem yesinler diye, 23.40, 24.00 gibi de uyumaya bırakıyorum artık son olarak. Şimdi az önce girdim, herhangi bir ses çıkartmıyor uyumak üzere olmasına, veya uyuyor olmasına rağmen, akşam 23.50 gibi ışıkları kapatıyorum biraz sonra hapşırmaya başlıyor. Hapşırıyor, burnunu tüneğe siliyor, sonra tekrar hapşırıyor. Hani bazen ufak aralıklarla ama kısa zaman içinde bir 5/7 kere hapşırıyor ince bir sesle. Sonra bu dediğim sesleri çıkarıyor sabah uyanana kadar. Uçarkenki yaptığı sesi yazdım zaten. Sanki bu hapşırık sorununu çözsem her şey çözülürmüş gibi, uçarken hala ses çıkarıyor ama çok ara ara artık 15 ağustostaki gibi en ufak uçuşta çıkarmıyor. Söylemem gerekiyormuş gibi hissettim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba biz nefese sorunu olan kuşlara özellikle şekerleme modunda ve yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu istiyoruz. Tamda o şekilde bir video atmışsınız. Ben videoda bir sıkıntı göremedim. Gece o sesi çıkarırken videosunu yakalayıp paylaşırsanız sevinirim. Vilmectini nasıl uyguladınız. Hapşırık tuttuğu zamanlar kekik çayı hazırlayın içine az bir miktar kaya tuzu atın hapşırdığı zaman cereye fısfıs yapın. Ama bu sudan içirmeyin.

anydayykk

Tutkulu
Merhaba biz nefese sorunu olan kuşlara özellikle şekerleme modunda ve yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu istiyoruz. Tamda o şekilde bir video atmışsınız. Ben videoda bir sıkıntı göremedim. Gece o sesi çıkarırken videosunu yakalayıp paylaşırsanız sevinirim. Vilmectini nasıl uyguladınız. Hapşırık tuttuğu zamanlar kekik çayı hazırlayın içine az bir miktar kaya tuzu atın hapşırdığı zaman cereye fısfıs yapın. Ama bu sudan içirmeyin.
Ben göğsü çok belirgin şekilde kalkıp indiğinden dolayı endişe ettim, karnında da titreme var hafifçe. ama bu titreme uzun zamandır var tüy zamanında diğer kuşumda da olmuştu onda şu an yok, benim kuş da hala kanat tüylerini çıkarıyor birkaç tanesini. nefes açıcıdan içti bugün, akşam da içer inşallah bir bakayım. Vilmectin'i suyuna katacaktım normalde ama geç saatte aldım ürünü, hemen uygulamak istedim beklemeden şehmus bey de siz nasıl isterseniz dediği için enseden uyguladım, 1 eylülde ikinci dozu yapacağım onu suyuna koyacağım. Evde fısfıs yok 😓 en yakın zamanda temin edip yapacağım.

anydayykk

Tutkulu
yarın bir bakayım o sesi yakalamaya çalışayım gece ama çok kısık sesle yapıyor telefon net yakalayabilir mi bilmiyorum bir bakacağım. bir de yarın akşam 20.30dan 23.00'a kadar da o sesi yapıyor mu diye bakacağım iyice yoksa hapşırdıktan sonra mı oluyor kesin bilmek için. ben hapşırdığı ve ara sıra burnu aktığı için solunum sorunundan şüpheleniyordum, bir de dediğim gibi göğsü çok hızlı inip kalkıyor ve karnında da hafif bir titreme var elle hissedilen

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Anladım. Bilemiyorum ama ben videodaki kuşta herhangi bir sorun göremedim. Ama içinize sinmiyorsa doksisiklin etken maddeli doksimis yada levadoks tarzı bir ilaç kullanın. Ama ben attığınız videodaki kuşa ilaç yüklemesi yapmazdım. Yada içinize sinmiyorsa kanatlı uzmandan destek alın. 🌸

anydayykk

Tutkulu
Anladım. Bilemiyorum ama ben videodaki kuşta herhangi bir sorun göremedim. Ama içinize sinmiyorsa doksisiklin etken maddeli doksimis yada levadoks tarzı bir ilaç kullanın. Ama ben attığınız videodaki kuşa ilaç yüklemesi yapmazdım. Yada içinize sinmiyorsa kanatlı uzmandan destek alın. 🌸
Ben de o yüzden veterinere gidip gelmemek arasındayım. Gidersem muhtemelen bir ilaç yüklemesi yapacağım ama kuşum iyi, yani ele avuca gelmiyor uçuyor etrafta, yem de yiyor, şarkı söyler givi ötüyor. tek korkum birden kötüleşmesi ve birden yem yemeyi bırakması o yüzden biraz evhamlıyım. Kekik çayını yarın içirsem olur mu tuzsuz olanı? yoksa nefes açıcıyı mı kullanayım onun yerine sizce? normalde haftada iki kezmiş sanırım, 1 gün önce 5 günlük neftor kullandım ağır gelir mi üst üste 2/3 gün de onu kullansam?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben de o yüzden veterinere gidip gelmemek arasındayım. Gidersem muhtemelen bir ilaç yüklemesi yapacağım ama kuşum iyi, yani ele avuca gelmiyor uçuyor etrafta, yem de yiyor, şarkı söyler givi ötüyor. tek korkum birden kötüleşmesi ve birden yem yemeyi bırakması o yüzden biraz evhamlıyım. Kekik çayını yarın içirsem olur mu tuzsuz olanı? yoksa nefes açıcıyı mı kullanayım onun yerine sizce? normalde haftada iki kezmiş sanırım, 1 gün önce neftor kullandım ağır gelir mi üst üste 2/3 gün de onu kullansam?
Neftor a ne zaman başladınız ve suluğa kaç damla uyguluyorsunuz.

anydayykk

Tutkulu
Neftor a ne zaman başladınız ve suluğa kaç damla uyguluyorsunuz.
16 ağustosta başladım, 100 ml'e 3 damla olarak 5 gün verdim 20 ağustosa kadar. 21'inde sade su verdim kuşa yüklenmemek için. Bugün suyuna nefes açıcı koydum. Bir de ense damlasını 1 eylül yazmışım telaştan. 1 temmuzda 2.dozu yapacağım 🙏🏼

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
16 ağustosta başladım, 100 ml'e 3 damla olarak 5 gün verdim 20 ağustosa kadar. 21'inde sade su verdim kuşa yüklenmemek için. Bugün suyuna nefes açıcı koydum. Bir de ense damlasını 1 eylül yazmışım telaştan. 1 temmuzda 2.dozu yapacağım 🙏🏼
Tamam zaten neftor 5 veya 7 gün kullanılır. Ara verin birkaç gün. Kaya tuzsuz kekik çayı yapıp verin. Vilmectinde ilk doz ile ikinci doz arasında 10 gün kadar süre olsun.

anydayykk

Tutkulu
Tamam zaten neftor 5 veya 7 gün kullanılır. Ara verin birkaç gün. Kaya tuzsuz kekik çayı yapıp verin. Vilmectinde ilk doz ile ikinci doz arasında 10 gün kadar süre olsun.
Yarın çayı vereyim o zaman. Bu respiratory turbo yani nefes açıcıyı nasıl kullanayım devamında? Ve neftor'e ne kadar ara vereyim? Eğer vaktiniz varsa söyleyebilir misiniz bunlar destekleyiciler olduğundan düzenli versem daha çok faydası olur gibi ama aynı hafta kullanılır mı kullanılırsa nasıl kullanılır bilmiyorum. Bir de ben bunları şehmus beyden aldım neftor tam olarak ne için kullanılıyor acaba nefes sorunları için midir sadece? VE yine yanlış yazmışım yarabbi uykuluyum diye herhalde. ağustos 16da 1 doz yaptım, 1 eylülde yapacağım diğerini. vallahi ilk okul çocuğuna döndüm birden ayları karıştırdım 😅 şehmus bey 15 gün ara ile dediği için öyle plan yaptım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yarın çayı vereyim o zaman. Bu respiratory turbo yani nefes açıcıyı nasıl kullanayım devamında? Ve neftor'e ne kadar ara vereyim? Eğer vaktiniz varsa söyleyebilir misiniz bunlar destekleyiciler olduğundan düzenli versem daha çok faydası olur gibi ama aynı hafta kullanılır mı kullanılırsa nasıl kullanılır bilmiyorum. Bir de ben bunları şehmus beyden aldım neftor tam olarak ne için kullanılıyor acaba nefes sorunları için midir sadece?
Zaten neftor ile respiratory turbo aynı işlevi görüyor. İkiside solunumu destekleyici takviyeler. Turbo yarım suluğa üç dört damla kafidir. İkisininde sürekli kullanımı uygun olmaz. Yani multivitamin gibi her hafta düzenli şekilde kullanılmaz. Arada kullanımı uygun olur rahatlatmak adına.

anydayykk

Tutkulu
Zaten neftor ile respiratory turbo aynı işlevi görüyor. İkiside solunumu destekleyici takviyeler. Turbo yarım suluğa üç dört damla kafidir. İkisininde sürekli kullanımı uygun olmaz. Yani multivitamin gibi her hafta düzenli şekilde kullanılmaz. Arada kullanımı uygun olur rahatlatmak adına.
Şimdi anladımm O zaman ara sıra vereyim ben, şu 2. dozu suyuna katacağım ayın birinde o iyi gelir belki. Çok teşekkür ederim 🫶 kekik çayını acaba sulukta ne kadar bekletmeliyim? Sabah koysam akşam alsam çok mu beklemiş olur sizce? ve vermectini 2 doz yapacağım, 3 değil değil mi? 6 ayda bir 2 doz sadece. hava akarı ihtimali yüzünden 3 doz gerekmez sanırım

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Ve bunu belirtmem gerekiyormuş gibi hissediyorum, kuşlarımı akşam 20.20 gibi uyumaya bırakıyorum, 23.00 gibi uyandırıyorum yem yesinler diye, 23.40, 24.00 gibi de uyumaya bırakıyorum artık son olarak. Şimdi az önce girdim, herhangi bir ses çıkartmıyor uyumak üzere olmasına, veya uyuyor olmasına rağmen, akşam 23.50 gibi ışıkları kapatıyorum biraz sonra hapşırmaya başlıyor. Hapşırıyor, burnunu tüneğe siliyor, sonra tekrar hapşırıyor. Hani bazen ufak aralıklarla ama kısa zaman içinde bir 5/7 kere hapşırıyor ince bir sesle. Sonra bu dediğim sesleri çıkarıyor sabah uyanana kadar. Uçarkenki yaptığı sesi yazdım zaten. Sanki bu hapşırık sorununu çözsem her şey çözülürmüş gibi, uçarken hala ses çıkarıyor ama çok ara ara artık 15 ağustostaki gibi en ufak uçuşta çıkarmıyor. Söylemem gerekiyormuş gibi hissettim.
Yazdıklarının aynısını yaklaşık 1 senedir yaşıyorum, iki kanatlı uzmanı gördü. birinin tanısı stres, birininkinde hava akarı başta olmak üzere birçok ihtimali deperlendirerek tedavi uyguladık en son olarak exzolt kuş ilacını uyguladık şuan ilacın ikinci dozunun ikinci günündeyiz gece vikviklerimiz devam ediyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Şimdi anladımm O zaman ara sıra vereyim ben, şu 2. dozu suyuna katacağım ayın birinde o iyi gelir belki. Çok teşekkür ederim 🫶 kekik çayını acaba sulukta ne kadar bekletmeliyim? Sabah koysam akşam alsam çok mu beklemiş olur sizce? ve vermectini 2 doz yapacağım, 3 değil değil mi? 6 ayda bir 2 doz sadece. hava akarı ihtimali yüzünden 3 doz gerekmez sanırım
Evet sabah koyun yedi sekiz saat sonra temiz içme suyu ile değişim yapın. Evet iki doz yeterli olur. Rica ederim 🌸

anydayykk

Tutkulu
Evet sabah koyun yedi sekiz saat sonra temiz içme suyu ile değişim yapın. Evet iki doz yeterli olur. Rica ederim 🌸
Merhaba günaydın. Yaptığı sesleri videoya almak istedim ama çok kısık sesli yaptığı için video sesi almıyor çok minimal alıyor. Ama biraz betimleme ile tarif edebilirim. sanki burnu tıkalıymış gibi her nefes alışında tık tık veya çıt gibi sesler çıkarıyor. Bazen ince şekilde hı da diyor, veya hani bozuk teypler olur ya gıcırtılı bir ses verir böcekli sesler aklınızda canlandı mı bilmiyorum, onun gibi de ses yapıyor ara sıra. Bazen perdeyi ısırırken de o sesleri yapıyor, veya kendini kaşırken. Ama onun dışında gündüz ses yok. Hani sanki genzi veya burnu doluymuş gibi bilemedim yani

bu bu sabah 06.40taydı, göğsünün nasıl belirgin şekilde hareket ettiğini görüyorsunuz

burada haylazlık yapıyor yani modu yerinde gibi. Bugün çay yapacağım saat 1de, 3 gibi suluğuna koyarım o vakitlerde su içiyor.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Göğsünün inip kalkması nefes aldığına işarettir. Telin son sesine kadar açtım ama azda olsa ses duymadım. Dediğim gibi isterseniz dediğim etken maddeli ilaç kullanın. Geçenlerde kuşum tek ayak üstünde neden duruyor bu kötüye işaret mi tarzında soru sormuştunuz sorun tabikide. Ama bence kuşunuzun üstüne fazla düşüyorsunuz gibi geliyor bana ne kadar çok üstüne düşerseniz o kadar şey bulursunuz. Tekrardan diyorum ben herhangi bir problem göremiyorum. Ama farklı yorumu olan yada benim göremediğim bir durum varsa diğer arkadaşlarımda yorumunu sunsunlar 🌸

anydayykk

Tutkulu
Göğsünün inip kalkması nefes aldığına işarettir. Telin son sesine kadar açtım ama azda olsa ses duymadım. Dediğim gibi isterseniz dediğim etken maddeli ilaç kullanın. Geçenlerde kuşum tek ayak üstünde neden duruyor bu kötüye işaret mi tarzında soru sormuştunuz sorun tabikide. Ama bence kuşunuzun üstüne fazla düşüyorsunuz gibi geliyor bana ne kadar çok üstüne düşerseniz o kadar şey bulursunuz. Tekrardan diyorum ben herhangi bir problem göremiyorum. Ama farklı yorumu olan yada benim göremediğim bir durum varsa diğer arkadaşlarımda yorumunu sunsunlar 🌸
Ever biraz üstüne düşüyorum tabii ki maalesef 😓 Ben bu kuşumu diğer kuşumla karşılaştırdığımda göğsünün zoraki ve kalkıp indiğini gördüğüm için paylaştım, diğer kuşumunki böyle görünmüyor zar zor inip kalkma var, ama kızımınki tüm bedenini sallıyor inip kalkarken ama genel uyurken böyle oluyor 🙏🏼 Çok önemsiyorum o yüzden evham yapıyorum. Bu videoda ses yok evet çünkü sabahtı, garip bir şekilde yalnızca gece uyurken yapıyor o sesleri. Annem dedi ki belki alışkanlık yapmıştır diye ama birden gece yapmaya başladı 15 ağustosta. Genel tavrı değiştiğinde endişe ediyorum. O tek ayaktaki halini sorma sebebim birden uyku alışkanlığını değiştirmesiydi 😅 Haklısınız ne kadar evham yaparsam o kadar kötü oluyor. Ben de biraz akışına bıraktım şu an daha da kötüleşirse veteriner hekime yöneleceğim onun dışında destekleyiciler ile devam edeceğim. Bir bakayım o sesleri yakalamaya çalışacağım gecekileri. Eğer yaparsam güncelleyeceğim burayı sormak için. Çok teşekkürler 🌺

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Merhaba günaydın. Yaptığı sesleri videoya almak istedim ama çok kısık sesli yaptığı için video sesi almıyor çok minimal alıyor. Ama biraz betimleme ile tarif edebilirim. sanki burnu tıkalıymış gibi her nefes alışında tık tık veya çıt gibi sesler çıkarıyor. Bazen ince şekilde hı da diyor, veya hani bozuk teypler olur ya gıcırtılı bir ses verir böcekli sesler aklınızda canlandı mı bilmiyorum, onun gibi de ses yapıyor ara sıra. Bazen perdeyi ısırırken de o sesleri yapıyor, veya kendini kaşırken. Ama onun dışında gündüz ses yok. Hani sanki genzi veya burnu doluymuş gibi bilemedim yani

bu bu sabah 06.40taydı, göğsünün nasıl belirgin şekilde hareket ettiğini görüyorsunuz

burada haylazlık yapıyor yani modu yerinde gibi. Bugün çay yapacağım saat 1de, 3 gibi suluğuna koyarım o vakitlerde su içiyor.
Merhabalar, aynı belirttiğiniz sesler bizdede var. Gündüz bazen oyuncağıyla oynarken veya kaşınırkende yapabiliyor onun dışında birşey yok. Bizimde sizin gibi tık tıkla başlamıştı. Şuan biraz daha artıştaydı, üç gün önce exzolt kullandık veteriner tavsıyesı üzerine, dün gece hiç sesi çıkmadı. Geçen günlerde tekrar haber edeceğim size. Bende bugün kekik çayı yapacağım burnuna ve suyuna.

anydayykk

Tutkulu
Merhabalar, aynı belirttiğiniz sesler bizdede var. Gündüz bazen oyuncağıyla oynarken veya kaşınırkende yapabiliyor onun dışında birşey yok. Bizimde sizin gibi tık tıkla başlamıştı. Şuan biraz daha artıştaydı, üç gün önce exzolt kullandık veteriner tavsıyesı üzerine, dün gece hiç sesi çıkmadı. Geçen günlerde tekrar haber edeceğim size. Bende bugün kekik çayı yapacağım burnuna ve suyuna.
Çok sevindimmm 🌺 benim kuşum da gece bu sesleri yapmadan önce karnını veya kanadını kaşırken sesleri yapıyordu ben çok üzerine düşmemiştim. Beni haber edin lütfen eğer iyi gelirse, nerede bulabilirim bu exzolt'u bilmiyorum ama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...