• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! nefes sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Bir konuda gördüm o yüzden yazacaktım hanımefendiye ama vazgeçtim muhtemelen uzaktır diye. Ben daha önce gittiğime gideyim. Dediğim gibi bir bakalım olmazsa buradan veteriner önerisi alacağım artık mecbur 🥲 Ama ikinci ihtimali ummak istemiyorum inşallah kalbi ile ilgili bir sorun yoktur minnağımın. Şimdi hapşırık tuttu yine kabarık da duruyor biraz
İnşallah sıkıntısı yoktur, kalbiyle sıkıntısı olsa uçmak istemez demişti bizim veterinerimiz kafesten çıkmak bile istemez oldugu yerde tüner demişti.

anydayykk

Tutkulu
İnşallah sıkıntısı yoktur, kalbiyle sıkıntısı olsa uçmak istemez demişti bizim veterinerimiz kafesten çıkmak bile istemez oldugu yerde tüner demişti.
Benimki uçuyor allaha şükür ama bu dış parazit uygulamasından önce pek uçmaya hevesli değildi şimdi ele avuca gelmiyor yakalayamıyorum biraz düzeldi kondisyonu 😅 Yarın soracağım hepsini detaylı. Belki de solunum sıkıntısıdır bugün ve 6 gün kadar önce gündüz de ses yapıyordu hafifçe ve 2 gündür gündüz de hapşırık krizi tutuyor. Şu an da uykuya bıraktım hafif hafif "hı" şeklinde sesler yapıyor yine. Hayırlısı. Sizin kuşunuzun hali nasıl iyidir umarım biraz daha?

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Benimki uçuyor allaha şükür ama bu dış parazit uygulamasından önce pek uçmaya hevesli değildi şimdi ele avuca gelmiyor yakalayamıyorum biraz düzeldi kondisyonu 😅 Yarın soracağım hepsini detaylı. Belki de solunum sıkıntısıdır bugün ve 6 gün kadar önce gündüz de ses yapıyordu hafifçe ve 2 gündür gündüz de hapşırık krizi tutuyor. Şu an da uykuya bıraktım hafif hafif "hı" şeklinde sesler yapıyor yine. Hayırlısı. Sizin kuşunuzun hali nasıl iyidir umarım biraz daha?
Tıskırdığında su geliyor demiştiniz, solunum sıkıntısı vardır belkide bildiğim kadarıyla crd hastalığında sıvılı hapşırık hava kesesi akarında kuru hapşırık oluyordu tek ayrımları buydu. Bizim minik cuma ve cumartesi gecesi saat 1.30 dan sonra çıt çıkarmadı, yalnız kafeste gezdi biraz iki farklı yerde sabit uyumuş dışkı yerlerinden anladım. Bu gece daha sakin gibi, artık her hareketini pür dikkat izliyprum iyice paranoyaklaştım. Sanırım biraz kendi haline bırakmam lazım gece uyumaya uyumaya ben hastalanacağım artık🥹🥹 Yinede gönlüm el vermiyor yatıyorum onun olduğu odada. Benim ki gece uyumadan hapşırıyor, hapşırınca rahatlıyor susuyor. Allahım şifa versin hepsine, inşallah güzel haberlerle gelin yarın. Ciddi birşeyi çıkmasın. Kıyamıyorum hiçbirine, insan elinden gelmeyincede çok kötü oluyor😔

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Öncelikle kötü koku geliyorsa mutlaka iyi bir kanatlı uzmanı görmeli, gerekirse analiz yapmalı enfeksiyon belirtisidir ☺

anydayykk

Tutkulu
Tıskırdığında su geliyor demiştiniz, solunum sıkıntısı vardır belkide bildiğim kadarıyla crd hastalığında sıvılı hapşırık hava kesesi akarında kuru hapşırık oluyordu tek ayrımları buydu. Bizim minik cuma ve cumartesi gecesi saat 1.30 dan sonra çıt çıkarmadı, yalnız kafeste gezdi biraz iki farklı yerde sabit uyumuş dışkı yerlerinden anladım. Bu gece daha sakin gibi, artık her hareketini pür dikkat izliyprum iyice paranoyaklaştım. Sanırım biraz kendi haline bırakmam lazım gece uyumaya uyumaya ben hastalanacağım artık🥹🥹 Yinede gönlüm el vermiyor yatıyorum onun olduğu odada. Benim ki gece uyumadan hapşırıyor, hapşırınca rahatlıyor susuyor. Allahım şifa versin hepsine, inşallah güzel haberlerle gelin yarın. Ciddi birşeyi çıkmasın. Kıyamıyorum hiçbirine, insan elinden gelmeyincede çok kötü oluyor😔
Saat 2 gibi randevu aldım çıkacağım bakalım muhtemelen öyle çünkü burnu akıyor, kuyruğu da atıyor nefes alırken. Sizi anlıyorum vallahi ben de 15 ağustostan beri öyleyim. İkimize de şifalar olsun 🤍

anydayykk

Tutkulu
Öncelikle kötü koku geliyorsa mutlaka iyi bir kanatlı uzmanı görmeli, gerekirse analiz yapmalı enfeksiyon belirtisidir ☺
Bakteri kokusu gibi hâlâ devam ediyor, bugün veterinere gidince dışkı örneği de götüreceğim yanımda. analizleri karşılayacak durumum yok 2kdan başlıyormuş çünkü öyle gördüm 🥲 öğrenci olmak zor

anydayykk

Tutkulu
Bir de ben bir yerde okumuştum acaba doğru mu solunumda enfeksiyondu sanırım dışkıda koku yapabiliyormuş o durumda da acaba bu konuda fikriniz var mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bir de ben bir yerde okumuştum acaba doğru mu solunumda enfeksiyondu sanırım dışkıda koku yapabiliyormuş o durumda da acaba bu konuda fikriniz var mı?
Olabilir tabi ama bakteriler sebep olur mutlaka bakmak lazım 🙏🌸

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim, ben bir daha bu konuya yazmayayım üste çıkıyor başka hasta kuşlara erişimi engelleyebilir 🙏🏼 Kilitleyebiliyorsanız kilitleseniz iyi olurdu konuyu. Bir sorun olursa zaten başka konu açıp belirtirim ☺
Tamamdır, ince düşünceniz için teşekkür ederim ☺🌸🙏

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...