• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

nazlicankusan

Paylaşımcı
Şimdi baktım belirtilerine de hiçbiri yok kuşumda sadece uyuyacağı zaman yapıyor bunu ışığı kapatınca korkuyor sanırım ya da üstüne hırka örtünce tele atlıyor ve yine kafasını böyle sallıyor. Dışkısı iştahı da gayet normal neşesi de yerinde uçmasında hareketlerinde de herhangi bir sorun yok

nazlicankusan

Paylaşımcı
Beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını paylaşır mısınız en az 6-7 adet dışkı olsun.
Ama şöyle söylebilirim ki dışkısının kıvamı normal gibi yani sıvı değil katı ve açık yeşil tonlarında. Ama sabah mutlaka ekleyeceğim dışkısının görselini

nazlicankusan

Paylaşımcı
beyaz peçete üstünde birikmiş dışkıları Atar mısınız? oyun yapıyorda olabilir
Şu an uyuyor ama sabah mutlaka paylaşıcam sadece uyuyacağı zaman bunu yapıyor üstüne hırka örtmeye çalıştığımda tele atlıyor bu hareketi yapıyor veya ışığı kapatınca da yapıyor ama onun dışında hiç yapmıyor bu hareketi

Doğacı

Eski Forumcu
Ama şöyle söylebilirim ki dışkısının kıvamı normal gibi yani sıvı değil katı ve açık yeşil tonlarında. Ama sabah mutlaka ekleyeceğim dışkısının görselini
Salmonella dışkısı anormal olur zaten rengi açık olur. Ama tabi her açık yeşil salmonella anlamına gelmez. Kuşa bu süreç zarfında farklı yiyecekler verdiniz mi? Dışkı fotoğrafına bakarken onu da düşünelim ona göre bakalım yani. Bazı yiyecekler dışkının formunu rengini kokusunu değiştirebilir.

nazlicankusan

Paylaşımcı
kimse buradan kesin teşhis koyamaz şuan demet ablanın dediğini de uygulamayın hemen dışkıları da bir atın yemesi içmesi keyfi nasıl belki huy edinmiş olabilir
Yemesi içmesi uçması hepsi normal keyfi de gayet yerinde dışkısını da ekleyeceğim mutlaka sabah fotoğraf

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şimdi baktım belirtilerine de hiçbiri yok kuşumda sadece uyuyacağı zaman yapıyor bunu ışığı kapatınca korkuyor sanırım ya da üstüne hırka örtünce tele atlıyor ve yine kafasını böyle sallıyor. Dışkısı iştahı da gayet normal neşesi de yerinde uçmasında hareketlerinde de herhangi bir sorun yok
Dua ediyorum 🤲🥹tek dileğim bu hastalık olmasın🤲🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim hemen hemen her sorumu cevaplayıp yardımcı oluyorsunuz 🙏🏻 umarım yoktur böyle bişey 🙏🏻🥺
Ben teşekkür ederim,🤲😊Loş ışık yapın, geceleri korkmasın, belkide dediğiniz gibi ürküyordur🤲😊💓

nazlicankusan

Paylaşımcı
simdi sessizce koyun sabahta atarsınız kullandığınız su içme suyu mu? dışkıyla temas olmasın, Virkon s pet dezenfektanı var mı?
Hayır hazır su veriyoruz çeşme suyu asla kullanmıyoruz. Yeni kafesi geldi o ızgaralı yarın yeni kafesine geciricem virkon s var onu da aldım yarın kafesini onunla yıkayıp yerlestiricem

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim hemen hemen her sorumu cevaplayıp yardımcı oluyorsunuz 🙏🏻 umarım yoktur böyle bişey 🙏🏻🥺
sakin olun salmonella genellikle önce bağırsağı sarar sonrada sinirsel etkenler görülür
şu ilk videoya bakın aynı böyle

nazlicankusan

Paylaşımcı
Salmonella dışkısı anormal olur zaten rengi açık olur. Ama tabi her açık yeşil salmonella anlamına gelmez. Kuşa bu süreç zarfında farklı yiyecekler verdiniz mi? Dışkı fotoğrafına bakarken onu da düşünelim ona göre bakalım yani. Bazı yiyecekler dışkının formunu rengini kokusunu değiştirebilir.
Yem dışında yeşilliklerden veriyoruz bazen mesela bu akşam roka yedi çok az

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Hayır hazır su veriyoruz çeşme suyu asla kullanmıyoruz. Yeni kafesi geldi o ızgaralı yarın yeni kafesine geciricem virkon s var onu da aldım yarın kafesini onunla yıkayıp yerlestiricem
o böcek şüphesi olan yemi tekrar kullanmayın virkon s i de 1lt ye 5 gr dan biraz fazla kullanın. hastalık durumlarında @Ayvalık Jumbo Muhabbet önerdi bana

Üst Alt