• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun bitmeyen hastalığı

ozlmyldz

Aktif Üye
Merhabalar, bir iki kez daha kuşumun hastalığıyla ilgili başlık açmıştım burada. Ancak çözümsüz kaldım şu an. Muhabbet kuşum 5 aylık. Yaklaşık 1 aydır hasta. Problemi hapşırıkla birlikte mide bulantısı, nadiren de olsa öğütülmemiş yem kusma. Videosu var ekleyeceğim. Veterinere götürdüm Mikostatin kullandık 1 hafta, vitamin ve probiyotik takviyesiyle. Fakat maalesef sonuç vermedi. Hatta hapşırıklar daha da artmaya başladı, hayvan krize girip üst üste 5-6 defa hapşırıyor. Sorunu gastrit yani midesel megabakter olabilir demişti doktor, akciğerlerini dinlediğinde solunumla ilgili olmadığını söyledi. Ancak şu an hapşırık bitmediği için solunumla ilgili olduğunu ve antibiyotik tedavisine başlayacağını söyledi. Napsam bilemedim maalesef durumu iyiye gitmiyor anladığım kadarıyla. Kuşumu kaybetmek istemiyorum lütfen yardımcı olun 🙏🏻🙏🏻
bu arada İstanbulda yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Hayvan Hastanesi varmış orayı önerdi veteriner, daha detaylı bakarlar diye. İstanbul Kuş, Egzotik ve Pet sağlığı hizmetleri hastanesinin de çok önerildiğini duydum teşhis için. Siz hangisini önerirsiniz?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Avcılarda İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi var Egzotik Kuşlar bölümünde. Oraya baktırabilirsiniz detaylı inceleme yapıyorlar.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İstanbul Kuş , Egzotik ve Pet Sağlığı Hizmetleri

Adres: Şenlikköy, Eceler Sk. 16/A, 34153 Bakırköy/İstanbul

Telefon: (0212) 663 91 42

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Veteriner doğru teşhis koymuş bana göre ama mikostatin bunun çözümü değil en azından zolax tarzı flukonazel bir ilaç denenmeliydi tabi en etkili ilaç amphotericin b ben bu ilacı kullanıyorum

ozlmyldz

Aktif Üye
Veteriner doğru teşhis koymuş bana göre ama mikostatin bunun çözümü değil en azından zolax tarzı flukonazel bir ilaç denenmeliydi tabi en etkili ilaç amphotericin b ben bu ilacı kullanıyorum
Bu bir antibiyotik mi? Mikostatin üzerine kullanmak doğru olur mu sizce? Ezbere işlem yapmak istemiyorum hiç. Çok hassaslar zaten.

ozlmyldz

Aktif Üye
Kuşunuz çok tatlı maşallah, inşallah en kısa sürede iyileşir. Dışardan bir sorunu yok gibi gözüküyor dışkı fotoğraflarını da atar mısınız?
Çok teşekkür ederim. O benim canımdır. Aslında uçuşu, konuşması her şeyi yerinde. Hareketli ve uçuyor. Ama bir sorun olduğu çok belli. Paşadan önceki kuşumu maalesef veteriner hatası yüzünden kaybettim günlerce kendime gelemedim. Onu kaybetmek istemiyorum hiç 🙏🏻 Bu arada dışkısı normal hiçbir sorun yok.

ozlmyldz

Aktif Üye
İstanbul Kuş , Egzotik ve Pet Sağlığı Hizmetleri

Adres: Şenlikköy, Eceler Sk. 16/A, 34153 Bakırköy/İstanbul

Telefon: (0212) 663 91 42
Çok sağolun. Aradım Filiz hanım ve Merve hanım var doktor olarak. Fiyatlar epey uçuk ama umutsuz durumdaki hasta kuşlar bile iyileşiyormuş sayelerinde.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Videoyu detaylı izledim de bu kusta megabakteri olma ihtimali düşündürücü geldi şimdi de. Buradaki kusma kur kusması bitkinlik yok kusta hala enerjisi var. Videoyu ilk izlediğimde muhtemelen ses kapaliydi

ozlmyldz

Aktif Üye
Videoyu detaylı izledim de bu kusta megabakteri olma ihtimali düşündürücü geldi şimdi de. Buradaki kusma kur kusması bitkinlik yok kusta hala enerjisi var. Videoyu ilk izlediğimde muhtemelen ses kapaliydi
Yok bitkin düşmedi enerjik, iştahı yerinde, dışkıda bozukluk yok. Sadece hapşırık çok fazla. Megabakterin başlangıç aşaması olabilir mi sizce?

Üst Alt