• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşuma hangi takviyeleri vermeliyim

esub

Aktif Üye
Daha yeni yaptı. Kötü koku yok. Bugün koymuştum suluğuna vitamini dışkısı böyle hep

Ekli dosyalar

esub

Aktif Üye
Kızıldarı almıştım vermiştim evet ama 3 gündür yemiyor yani koymuyorum. Gervit vermeden önce yaptığı her bir kakanın yarısı normal yeşil yarısı sarıydı ama bu kadar yumuşak değildi

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kızıldarı almıştım vermiştim evet ama 3 gündür yemiyor yani koymuyorum. Gervit vermeden önce yaptığı her bir kakanın yarısı normal yeşil yarısı sarıydı ama bu kadar yumuşak değildi
Sıkıntı olmaz bağırsak florasını düzenliyor, yarın normal olur endişe etmeyin

esub

Aktif Üye
Kuşum 3. Yumurtayı yaptı az önce yumurtası da etkiler mi dışkısını bir de yuvalığa değil de kafesin tabanına yaptı bu kez ne yapmam lazım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuşum 3. Yumurtayı yaptı az önce yumurtası da etkiler mi dışkısını bir de yuvalığa değil de kafesin tabanına yaptı bu kez ne yapmam lazım
Yuvalığa koysaydınız hemen🤲🐦
Maşallah, evet olabilir, dışkı büyür, cıvır ve fındık kadar olabilir

esub

Aktif Üye
Yuvalığa koydum hemen dışkısı da düzeldi fakat geceden belli kuluçkaya yatmıyor yumurta soğumaz mı :( öncekilerde de pek yatmıyordu. Yuvalığa koyuyorum geri çıkıyor. Yumurtayı başka sıcak tutma yöntemi yok mu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yuvalığa koydum hemen dışkısı da düzeldi fakat geceden belli kuluçkaya yatmıyor yumurta soğumaz mı :( öncekilerde de pek yatmıyordu. Yuvalığa koyuyorum geri çıkıyor. Yumurtayı başka sıcak tutma yöntemi yok mu
Bazı dişiler hepsini yumurtlar öyle yatar, siz müdahale etmeyin, dokunmayın stres yapıyor, kırıp atabilir

esub

Aktif Üye
Merhaba yeni konu açmak yerine hep size soruyorum merak ettiğim konularda beni bilgilendiyorsunuz teşekkür ederim :) kuşum 2 yumurtasına yatıyor 4 gündür. Yem yemek ve dışkısını yapmak için çıkıyor sadece. Bu aralar tüy çok döküyor tüye girdi sanırım. Vitaminlerine devam ediyorum. Size de fotoğraf atmak istedim görünüşü nasıl sizce ? Tüyleri bazen dağınık duruyor özellikle yuvaliktan çıktıktan sonra

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba yeni konu açmak yerine hep size soruyorum merak ettiğim konularda beni bilgilendiyorsunuz teşekkür ederim :) kuşum 2 yumurtasına yatıyor 4 gündür. Yem yemek ve dışkısını yapmak için çıkıyor sadece. Bu aralar tüy çok döküyor tüye girdi sanırım. Vitaminlerine devam ediyorum. Size de fotoğraf atmak istedim görünüşü nasıl sizce ? Tüyleri bazen dağınık duruyor özellikle yuvaliktan çıktıktan sonra
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşları 😊🤲
Tüy yumurtaların üzerinde sürekli yattığı için döker ve dağılır😊 tüyde değil🤲
Kırkbinkere maşallah fıstığım çok güzel bir anne olacak Allah ın izniyle 🤲😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sebze salatası ve yumurta maması karıştırın haftada 2 defa, üzerine kalamar kemiği rendeleyin severek yer ve calsiyum ihtiyacını karşılar😊🤲

esub

Aktif Üye
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşları 😊🤲
Tüy yumurtaların üzerinde sürekli yattığı için döker ve dağılır😊 tüyde değil🤲
Kırkbinkere maşallah fıstığım çok güzel bir anne olacak Allah ın izniyle 🤲😊
Çok teşekkür ederim 😊 Amin tüm cicikuşları korusun Rabbim🤲 Kafesin tabanında çok tüy görünce endişelenmiştim 😊 İnşallah boş değildir yumurtalar 🤲 çok agresif bu aralar doğal olarak ve ısırıyor çok kötü bu dönemde. Önce omuzumdan inmezdi peşimden gelirdi özlüyorum da o hallerini😄

esub

Aktif Üye
Sebze salatası ve yumurta maması karıştırın haftada 2 defa, üzerine kalamar kemiği rendeleyin severek yer ve calsiyum ihtiyacını karşılar😊🤲
Sebzeye yaklaşıyor yiyor ama yumurtayı yavruluğundan belli sevdiremedim. Geliyor alıyor geri kaçıyor maalesef. Daha geçen gün yaptım yumurta maması öylece kaldı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sebzeye yaklaşıyor yiyor ama yumurtayı yavruluğundan belli sevdiremedim. Geliyor alıyor geri kaçıyor maalesef. Daha geçen gün yaptım yumurta maması öylece kaldı
Yumurta maması verin, yumurta haşlayıp vermeyin sevmiyorsa, garden mix veya versele laga, fizzy bunlar güzel😊👍 1 tatlı kaşığı yetiyor

esub

Aktif Üye
Tekrardan merhaba kuşum 2 yumurtasına yatıyor demiştim ya neredeyse 2 hafta olacak yumurtalar boş galiba ışıkla bakınca damarlanma görünmüyor :( kuşum çok koruyor yuvalığa dokundurmuyor ne yapmam lazım boş yumurtalar ne zamana kadar durmalı

esub

Aktif Üye
Bir de kuşum bu dönemde çok sakinleşti kuluçkada olduğu için fazla sesi çıkmıyor. Yem yemek için ya da sıcaktan bunalınca yuvalıktan çıkıyor bazen hızlı nefes aldığı için gagasından ses geliyor. Eskisi gibi hareketli değil civil civil ötmüyor bu süreçte bunlar normal mi? Yemesi içmesi dışkısı normal hep kendini kaşır temizler bunlarda normal. Bazen sessiz oluşuna üzülüyorum ve korkuyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bir de kuşum bu dönemde çok sakinleşti kuluçkada olduğu için fazla sesi çıkmıyor. Yem yemek için ya da sıcaktan bunalınca yuvalıktan çıkıyor bazen hızlı nefes aldığı için gagasından ses geliyor. Eskisi gibi hareketli değil civil civil ötmüyor bu süreçte bunlar normal mi? Yemesi içmesi dışkısı normal hep kendini kaşır temizler bunlarda normal. Bazen sessiz oluşuna üzülüyorum ve korkuyorum
Merhaba, sonuçta küçücük bir kutu içinde 20-21 saat geçiriyor(yuvalık) biraz üst kapağı açabilirsiniz hava alır-1cm kadar-
Boş ise alın fotoğraf da paylaşabilirsiniz

Üst Alt