• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşuma hangi takviyeleri vermeliyim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Gervit yarım suluğa 5 damla, d3 yarım suluğa 3 damla 😊🐦
Bir hafta içinde 1 er defa kullanın😊

esub

Aktif Üye
Tekrardan merhaba, kuşuma bu vitaminleri aldım kaç günde bir kullanmayalım? Bir de D3 kokusu çok kötü ağır geldi bana bu normal mi?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tekrardan merhaba, kuşuma bu vitaminleri aldım kaç günde bir kullanmayalım? Bir de D3 kokusu çok kötü ağır geldi bana bu normal mi?
Merhaba Çok normal
ptesi, entrobac, çarşamba, Gervit-w, cuma d3 olabilir
D3 bir sonraki hafta vermeyin
2haftada 1 normal 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Peki D3 çok ağır kokuyor normal mi
D vitamini Calsiyum ve fosfor bileşenidir aslında prohormondur, insan için de hayvanlar içinde böyledir, kemik yapısı dengesini sağlar ve tüm vitamin kemiklerde enzimlenip emilir, akış kemikte sağlanır, doğal olarak canlılarda vitamini eksikliği kemik yapısında ortaya çıkar, büyüme geriler, kemik yapısı bozulur, bu yüzden adı prohormondur😊
Kokusuna gelince ağır kokar😊normaldir, birde d vitamini demir değildir😊🐦

esub

Aktif Üye
D vitamini Calsiyum ve fosfor bileşenidir aslında prohormondur, insan için de hayvanlar içinde böyledir, kemik yapısı dengesini sağlar ve tüm vitamin kemiklerde enzimlenip emilir, akış kemikte sağlanır, doğal olarak canlılarda vitamini eksikliği kemik yapısında ortaya çıkar, büyüme geriler, kemik yapısı bozulur, bu yüzden adı prohormondur😊
Kokusuna gelince ağır kokar😊normaldir, birde vitamini demir değildir😊🐦
Çok teşekkür ederim bilgiler için ilk defa alıyorum ve açıkçası kokusu beni baydı🤮 ama kuşlarim için idare edeceğim :) bir de kuşum pazar günü 2. Yumurtayı yaptı fakat bugün yine kırmış yemiş Çok üzüldüm görünce:( 2. Yumurtayı 3 gün sonra yapmıştı. Bugün yine 3. Gün henüz yumurta yok

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Entrobac bende yok
O da probiyotik dir, bağışıklık sistemini dengeler,
Dışarıdan gelen bakteri mikrop ve farklı enfeksiyonlar için geliştirilmiştir, dengeyi sağlar, koruyucudur😊
Kuşlarımıza minik can dostlarımız için önemli ve gereklidir😊🐦

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkür ederim bilgiler için ilk defa alıyorum ve açıkçası kokusu beni baydı🤮 ama kuşlarim için idare edeceğim :) bir de kuşum pazar günü 2. Yumurtayı yaptı fakat bugün yine kırmış yemiş Çok üzüldüm görünce:( 2. Yumurtayı 3 gün sonra yapmıştı. Bugün yine 3. Gün henüz yumurta yok
Çok üzüldüm 😔sahte yumurta alabildiniz mi? Alışkanlık yapıyor söylemiştim, kalamar kemiği ve gaga taşı yemiyor mu, Calsiyum eksiği bunu yaptırıyor, siz biran evvel d vitaminini kullanın lütfen

esub

Aktif Üye
Çok üzüldüm 😔sahte yumurta alabildiniz mi? Alışkanlık yapıyor söylemiştim, kalamar kemiği ve gaga taşı yemiyor mu, Calsiyum eksiği bunu yaptırıyor, siz biran evvel d vitaminini kullanın lütfen
Maalesef almadım sahte yumurta. Evet onları kullanıyordu. Yeniden kalsiyum mineral taşı aldım. Hemen başlıyorum 1 gün sonra değiştirmem gerekiyor mu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Onu bitirmiş yarın alacağım. Beyaz mineral taşın içinde kalamar tozu da var
Tm beyaz taş kireç taşı sanmıyorum kalamar tozu olduğunu, siz garantiye alın kalamar kemiği olsun, sahte yumurta da olsun ki kıramasın👍

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Siz yinede kalamar kemiği temin edin petshoplarda var ve daha saf Calsiyum 😊

esub

Aktif Üye
Yeniden merhaba vitaminleri vermeye başladığımdan belli dışkısı sarı ve yumuşak kıvamlı normal mi? hal ve hareketlerinde bir şey yok yemesi falan da iyi

burche

Paylaşımcı
Yeniden merhaba vitaminleri vermeye başladığımdan belli dışkısı sarı ve yumuşak kıvamlı normal mi? hal ve hareketlerinde bir şey yok yemesi falan da iyi
Dışkı paylaşın lütfen yumuşak çok açıklayıcı değil maalesef 😊 dışkı değil idrar sarıdır muhtemelen ama sarılık normal vitaminlerden dolayı.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İdrar sarılığı çok normal, fotoğraf paylaşırsanız sevinirim

Üst Alt