• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum kusuyor

alex-

Yeni Üye
Kuş kumu var mı kafeste

Hypnoss

Paylaşımcı
Merhabalar, son 2-3 gün içinde ne yedi, ne içti? Elinizdeki takviyeler nelerdir? Ayrıca Her zaman grit kum bulunmalı kafeste.
Yediği yemleri öğütemiyor olabilir. Sebebj bu olabilirm kuş kumu almanız lazım
Grit kumu bugün aldım petshoptan markasını şuan tam hatırlayamadım ama genelde markadan çok grit olması önemli diye okudum o yüzden çok dikkat etmeden aldım. Yem dışında dal darı hariç bir şey yemedi. Arada salatalık vs versemde bu kez uzun zamandır ek bir şey vermiyordum. Elimde Gervit, entrobac ve avi diar var. İlk gün avi diar kullandım sonradan tavsiye üstüne entrobaca geçtim bugün ve 8 satte tazeleyerek 2 kere verdim şuan temiz su var sabahtan tekrar entrobac vericem

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Grit kumu bugün aldım petshoptan markasını şuan tam hatırlayamadım ama genelde markadan çok grit olması önemli diye okudum o yüzden çok dikkat etmeden aldım. Yem dışında dal darı hariç bir şey yemedi. Arada salatalık vs versemde bu kez uzun zamandır ek bir şey vermiyordum. Elimde Gervit, entrobac ve avi diar var. İlk gün avi diar kullandım sonradan tavsiye üstüne entrobaca geçtim bugün ve 8 satte tazeleyerek 2 kere verdim şuan temiz su var sabahtan tekrar entrobac vericem
Merhabalar, kuşun durumu nasıl? Kusma devam ediyor mu?

Hypnoss

Paylaşımcı
Merhabalar, kuşun durumu nasıl? Kusma devam ediyor mu?
Hayır düzeldi sanırım o günkü yemden kaynaklandığını düşünüyorum. Şuan bir sorunu yok fakat yıkandı kendi ve sadece hafiften dışkısı sulu gibi. Bunun bir zararı var mıdır bir şey yapmam gerekir mi?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Hayır düzeldi sanırım o günkü yemden kaynaklandığını düşünüyorum. Şuan bir sorunu yok fakat yıkandı kendi ve sadece hafiften dışkısı sulu gibi. Bunun bir zararı var mıdır bir şey yapmam gerekir mi?
Beyaz kağıt üzerinde birikmiş dışkıların resmini görmemiz gerekiyor

Hypnoss

Paylaşımcı
1-2 gün önce bu şekilde kustu ve bir süre uyuklar gibi kabarık durdu ama akşamına düzeldi. O gün probiyotik verdim ama devam etmedim. Bugün dışardayken 1-2 parça daha kustu ama kısa ve devamı olmadı videodaki gün de dışardayken başlamıştı. Yakın zamanda köye çıkmam gerektiği için yer değişikliği oldu ama strese girmedi gibi gelmişti. Bunun nedeni nedir hastalık belirtisi mi? Bugünkü olan kardeşimin elini ısırırken yaptı ama henüz yavru olduğundan kur olduğunu düşünmüyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun tüy kabarması var, sindirim bozukluğu var, muhtemelen kilo kaybı da var çünkü yeteri kadar beslenmiyor. Yapmanız gereken iyi bir kanatlı uzmanına götürmek eğer imkanlar yoksa kursaktan zeolitli besleme yapılırsa doğal bir tedavi yöntemi ile hem kilo alır hem sindirim sistemi düzene girer bu arada entrobac ve grit kum veriyor musunuz?

Hypnoss

Paylaşımcı
Kuşun tüy kabarması var, sindirim bozukluğu var, muhtemelen kilo kaybı da var çünkü yeteri kadar beslenmiyor. Yapmanız gereken iyi bir kanatlı uzmanına götürmek eğer imkanlar yoksa kursaktan zeolitli besleme yapılırsa doğal bir tedavi yöntemi ile hem kilo alır hem sindirim sistemi düzene girer bu arada entrobac ve grit kum veriyor musunuz?
Evet ikiside mevcut. Yem yemesinde pek sıkıntı yok gibi duruyor aslında

Hypnoss

Paylaşımcı
Tüy kabarması o günün akşamına düzeldi şuanda da dışarda ve bir sorunu yok gibi ama arada oluyor ve o gün bir kaç saat tüy kabartıyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
1-2 gün önce bu şekilde kustu ve bir süre uyuklar gibi kabarık durdu ama akşamına düzeldi. O gün probiyotik verdim ama devam etmedim. Bugün dışardayken 1-2 parça daha kustu ama kısa ve devamı olmadı videodaki gün de dışardayken başlamıştı. Yakın zamanda köye çıkmam gerektiği için yer değişikliği oldu ama strese girmedi gibi gelmişti. Bunun nedeni nedir hastalık belirtisi mi? Bugünkü olan kardeşimin elini ısırırken yaptı ama henüz yavru olduğundan kur olduğunu düşünmüyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Bu videoya göre yorum yaptım güncel değil mi? Güncel blr video ekler misiniz

Hypnoss

Paylaşımcı
Bu videoya göre yorum yaptım güncel değil mi? Güncel blr video ekler misiniz
Video güncel ama dediğim gibi videodaki halleri saatlik sürüyor. Yemden anladığım kadarıyla kokusu rengi vs güzel bayat durmuyor ama arada bu şekilde kusuyor. Güncel videoyu atıcam birazdan