• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum hasta

Rabiamaysaa

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma ishal yem yememe aspur ve dal darısı sadece
Hastalık Belirti Tarihi
29 Ağu 2026
Kullanılan İlaç
Amfoterisin-metaklopramid-sukralfat -Amoksisilin- avicare markası;vinegar ginger-echinacea purpurea-digestive-tanacetum parthenium-silybum marinanın-astragalus membranaceus
Merhabalar yaklaşık 2 hafta önce muhabbet kuşumun kustugunu gördük ve yem yemedigini akşamına veteniere gittik ertesi gün de bize dışkı tahlilinde bakteri ve biraz mantar bulunduğunu bakteri tedavisine başlayacagımızı suanlık mantara gerek olmadığını belirtti verilen ilaçları IMG_3356.pngIMG_3356.pngIMG_3357.pngağzına damlatarak içirttim fakat geçen cumartesi tekrar gittiğimizde 50 gramdan 46 grama düştüğünü belirtti ilaçlara devam edelim işte bakteri geçmemiş dedi tamam dedim 2 gün sonrasında ani bir kusma yaşandı bolca kusmus tekrar aradım söyledim böyle böyle yemek yemiyor aniden kustu falan dedim mantar tedavisine başlayalım dedi ve başladık fakat hayvanın çok zayıfladıgnı görebiliyorum bana sadece mantar bskteri diyip geçiyor ne mantarı ne bakterisi söylemiyor bu cumartesi günü son ücretsiz muayenemiz var tekrar götüremem evde yemek yemesi için hangi gıdaları vermeliyim ve kustugu yem taneleri ayrı ayrı değil sanki yeni yemiş parçalanmamış gibi ve röntgeninde üreme organının biyük olduğunu belki bundan dolayı kustugunu falan söyledi fakat oyuncağa falan kusmuyor ki çocuk tünege aniden kafasını ileri geri yaparak kusuyor lütfen yardım edin ilk kez hastalanıyor 6 yaşında 😭
IMG_3357.pngIMG_3356.png

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba iyi ilaçlar verilmiş mide koruyucuya kadar yalnız analizde mantar ve bakteri görülmüş ama bakteri için önce antibiyotik kullanılmış mantar ekarte edilmiş kuşta az da olsa mantar görüldüyse mutlaka antifungal ilaç kullanılmalıydı çünkü antibiyotik yararlı bakterileri yok ederken mantar oluşmasını kolaylaştırır.