• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum hasta

gül5555

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma
Hastalık Belirti Tarihi
25 Ağu 2026
Kullanılan İlaç
Mikostatin
IMG_3209.jpegIMG_3209.jpegIMG_3207.jpegIMG_3207.jpegIMG_3209.jpegIMG_3209.jpegIMG_3207.jpeg

gül5555

Yeni Üye
Oğluşum sürekli kusuyor, dal darı veriyorum suan sindirimi icin daha iyi oluyormuş. Kusmasında koku yok ilk gün böyle kusuyordu salyalı sonra salyasız sallayarak atmaya basladı yine arada salyalı atıyor. Veteriner kızgınlık dönemi diyip geçiştirdi. Bir kuşçuya sordum mikostatin kullan pazartesi gününe kadar dedi. bugün sabah aldım bir damla olacak şekilde verdim fakat yine kustu onuda iştahı yerinde ama yediği gibi de çıkarıyor. kursak mantarı mı dedim ama dışkısında yem ağzında koku vs yok. boğazında bir sey mi var desem yemini yiyor. konuşuyor ucuyor ama bi o kadar da kusmaktan halsiz uyuyor. su gördü mü direk girmeye calısıyor her yeri salya oldugundan. dışkısı da iyi ki kustu zamanlarıydı ama daha sonrasında muhtemelen az yedigi için daha koyu renkte yapıyordu ama şimdi yine düzeldi yeşil gibi yapıyor yumurtaya benziyor yani .ne yapacağım bilmiyorum. etrafımda alanı kanatlı olan veteriner yok. dönüşlerinizi bekliyorum🙏🏻

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kursak mantarında illa dışkıda da yem yada ağzında koku vs olması gerekmiyor bu kuştan kuşa değişir bazı kuşta bu belirtiler görülür bazısında görülmez ama salyalı kusması fotodan çok net belli oluyor. Mikostatin i günde iki kez sabah aksam olacak şekilde bir damla damlatmaya devam edin bırakmayın ilacı. Ama içtiğinden muhakkak emin olmanız gerekir.

gül5555

Yeni Üye
Merhaba kursak mantarında illa dışkıda da yem yada ağzında koku vs olması gerekmiyor bu kuştan kuşa değişir bazı kuşta bu belirtiler görülür bazısında görülmez ama salyalı kusması fotodan çok net belli oluyor. Mikostatin i günde iki kez sabah aksam olacak şekilde bir damla damlatmaya devam edin bırakmayın ilacı. Ama içtiğinden muhakkak emin olmanız gerekir.
şöyle ağzına damlatınca kustu direk yine bende suyuna damlattım bu şekilde olur mu yoksa direk ağzına mı damlatmalıyım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
şöyle ağzına damlatınca kustu direk yine bende suyuna damlattım bu şekilde olur mu yoksa direk ağzına mı damlatmalıyım
Yarım suluğa yedi damla damlatın. Gün içinde ilaçlı suyu tazeleyin. Misal sabah dokuzda verdiniz akşama kadar aynı ilaçlı su kalmasın öğlen iki yada üç gibi ilaçlı suyu tazeleyin. Akşam yedi gibi temiz içme suyu ile değişim yapın. Sabah kalktığınızda yine ilaçlı su. Dört yada beş günden sonra kuşunuzun durumu hakkında bilgi veriniz. Hastalık çok ilerlediğinde ilaçlarda bazen etkisiz oluyor. Umarım öyle bir şey değildir. Geçmiş olsun

gül5555

Yeni Üye
Yarım suluğa yedi damla damlatın. Gün içinde ilaçlı suyu tazeleyin. Misal sabah dokuzda verdiniz akşama kadar aynı ilaçlı su kalmasın öğlen iki yada üç gibi ilaçlı suyu tazeleyin. Akşam yedi gibi temiz içme suyu ile değişim yapın. Sabah kalktığınızda yine ilaçlı su. Dört yada beş günden sonra kuşunuzun durumu hakkında bilgi veriniz. Hastalık çok ilerlediğinde ilaçlarda bazen etkisiz oluyor. Umarım öyle bir şey değildir. Geçmiş olsun
tamamdır teşekkür ederim bi kaç güne dönüş sağlıycam

Üst Alt