• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşum hapşır8yor

mertotem

Aktif Üye
Muhabbet kuşum 2 gündür çok hapsuruyor hapşurduğu zaman 2 3 kere hapsuruyor arka arkaya ve çok fazla tüy dökmeye başladı acaba tüy dökümüyle alakalı olabilir mi? 2 hafta önce sultan papağanım vefat etti solunum yolu enfeksiyonundan kafesleri ayrıydı ama aynı odaydılar geçmiş olma ihtimali var mı ishali yok sadece hapşırma ve tüy dökme

mertotem

Aktif Üye
2 gündür atemfrei veriyorum hapşırması olmasaydı BT amin Forte verecektim tüy dökmeye başladığı için

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kekik çayı yapın suluğa koyun içsin genel durumu, dışkısı şu an iyi gözüküyor

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sultan papağanınıza ne teşhis koyulmuştu?

mertotem

Aktif Üye
Uzaktan fıs fıs yapın sorun olmaz ☺
Hapşırması geçmedi bide kuyruğu yukarı aşağı atıyor , buralarda bir kuşcuya sordum eş istiyor dedi . Veterinere götürmeli miyim bilmiyorum Sultan papağanım öldükten sonra oraya gitmek istemiyorum sizce solunum yolu enfeksiyonu olabilir mi ama dışkısı nda hala problem yok sadece arada 2 3 kere arka arkaya hapşırma , kuyruk yukarı aşağı yapıyor bide çok tüy döküyor

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Hapşırması geçmedi bide kuyruğu yukarı aşağı atıyor , buralarda bir kuşcuya sordum eş istiyor dedi . Veterinere götürmeli miyim bilmiyorum Sultan papağanım öldükten sonra oraya gitmek istemiyorum sizce solunum yolu enfeksiyonu olabilir mi ama dışkısı nda hala problem yok sadece arada 2 3 kere arka arkaya hapşırma , kuyruk yukarı aşağı yapıyor bide çok tüy döküyor
Merhaba, eğer ki sadece soğuk algınlığı veya üşütme ise hava akımından koruyarak, takviye ve soğuk olmayan ortamda büyük ihtimalle iyileşme olur fakat üst solunum yolu enfeksiyonu varsa bildiğim kadarıyla evde çözümü yok maalesef ama respiratory turbo takviyesini hem suya hemde fısfıs şişesine ilave ederek iki şekilde de kullanılabilir 50ml yarım suluğa 3 damla kullanabilirsiniz cereye fısfıs yapmak için sprey şişesine her 10ml için 1 damla ilave edebilirsiniz, benimde kuşlarımdan birisi çok hafif solunum yolu enfeksiyonu var bu takviye biraz ise yarıyor ara sıra nefes almada güçlük cekince cereye bunu sprey yapınca o an geçiyor veya azaltıyor atemfrei de kullanıyorum fakat kuşlar atemfrei yi hiç içmiyorlar nedense

mertotem

Aktif Üye
Solunum yolu enfeksiyonu nasıl oluşuyor bilginiz var mı haftalık vitaminlerini hiç aksatmam sebzelerinide yumurta mamasinida veririm nasıl önüne geçebilirim

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Solunum yolu enfeksiyonu nasıl oluşuyor bilginiz var mı haftalık vitaminlerini hiç aksatmam sebzelerinide yumurta mamasinida veririm nasıl önüne geçebilirim
Doğuştan veya sonradan oluyor diye biliyorum eğer doğuştan gelen birşey ise maalesef evde tedavisi yok ama dediğim gibi respiratory turbo hem suya hemde sprey ile cereye ilave edilirse önüne geçilebilir ve kekik çayı da yapılabilir aynı şekilde kekik çayı da suluğa eklenebilir ama yarısı su yarısı kekikli çay olacak şekilde , 2 saat kalabilir, cereye sprey de yapabilirsiniz